reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

u mnie mąż zmywa naczynia na zmiane ze mna, no i obiad on też zrobi,ale ze jestem na L4 od 2 miesiecy to ja robie praktycznie wszystko chyba ze mi sie bardzo nie chce:-Dale nie narzekam na niego:-D

reklama
też musze mężusiowi zrobic przyspieszony kurs obsługi pralki i zmywarki - holender do niedzieli musze co nie co uzbierać ;-) bo tak na sucho to wykład nie wchodzi do głowy :-D.

U mnie tez wszystko robie ja, tj. sprzatanie, pranie, prasowanie.
Zakupy robimy wspolnie- a gotuje maz...:tak:.
Jestem beztalenciem kulinarnym, a maz lubi sobie dobrze zjesc, dlatego przejal inicjatywe w kuchni...

czy ja mogę też sprobować używać kosmetyki Nivei?? mam też bardzo suchą i wrażliwą cerę. ciężko mi dopasować kosmetyk dla siebie.
jakie kosmetyki z Nivei byś mi poleciła?? oglądałam w necie. jest ich dużo. nie wiem co mam kupić.

Mysle ze mozesz smialo ich probowac... co do kremu do twarzy dla siebie, sproboj nivea sensitive (biale pudelko)- nie jest to co prawda kosemtyk do pielegnacji niemowlat, a dla doroslych, ale krem jest niezly wiec moze Ci posluzy na problemy z cera... polecam takze Ziaja-krem oliwkowy- niedrogi a doskonale natluszcza(tez dla doroslych)...szkoda tylko bys wydawala pieniadze, najelpiej sprobowac probek i dopasowac w ten sposob najbardziej pasujacy specyfik...
co do kosmetykow dla Dziewczynek-wiem ze masz ciezka sytuacje, wiec drogie kosmetyki w stylu Oilatum,czy Emolium moga nie wchodzic w gre,choc mysle ze Emoilum jest swietny dla alergicznej skory... sprobouj tanszej opcji Nivea nutri sensutive- stowrzone specjalnie dla wrazliwej skory, niealergizujace (podobno)...

Cisowianka, ja nie wiem jakie kosmetyki Ci spasują. Spróbować Nivei zawsze możesz. Kosmetyki dla dzieci są z reguły bardzo delikatne, więc może i Tobie spasują. Z Dla skóry bardzo suchej, atopowej są specjalne kosmetyki z parafina z serii Oilatum. Poza tym np. Balneum, Emolium. W aptece na pewno Ci doradzą albo u kosmetyczki.

Gdzie waszym zdaniem mogę dostać próbki kosmetyków z Nivei dla cery wrażliwej?? Pytałam się w aptekach i sklepach z kosmetykami nic niby nie mają. Pisałam do firm to oni twierdzą, ze apteki i sklepy powinni mieć po dostają od firm. Wszyscy biorą dla siebie. Nie wiem skąd mogę wsiąść próbki:confused:

W tej kwestii to niestety nie pomoge- wg mnie drogerie i apteki to jedyne miejsce gdzie mozesz cos takiego dostac... sprobuj moze jeszcze w przychodni sie popytac ??

Ja sama od dłuższego czasu używam krem i oliwkę Bambino (mam suchą skórę) i jestem bardzo zadowolona:-) niedrogie i dobre;-) dla Małego kupiłam tę serię z Nivea dla wrażliwej skóry (o której pisała Andziaa) i wierzę, że będę z niej zadowolona:-D

reklama
Cisowianka seriia "AATherphy ja i mama"dostępna w aptekach też jest dla alergików. Co do próbek to z niveii są takie małe kremiki do kupienia w rossmanie chyba za 3 zł bo kupiłam sobie do szpitala żeby nie nosić takich duzych opakowań widziałam też takie male z garniera także myśle ze możesz w rosmanie zobaczyć. A taką strikte próbke to dostałam ostatnio w smyku jak kupowałam zabawki dla małego ale możesz przejsc zapytac czy ci dadzą:tak:a o kosmetykach dla dzidziusia pisałam już wcześniej także możesz spojrzeć kilka postów wyżej:tak:- chociaż ja nie jestem alergikiem wiec nie sadze zeby moj mały też byl

Do góry