reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
też chcę fotel bujany:tak:
zawsze mi się marzył ale jak tak pomyślę, to chyba go nie zmieszczę
wszędzie jakoś ciasno się zrobiło
sypialnia mniejsza o lozeczko i komode małego, drugo pokój z wózkiem i fotelikiem zrobił się mikro a tzw gościnny to miejsce na playstation i kierownicę do zabawy męża i tak już ruszyć się to jakaś zgroza:dry:
ale pomarzyć mogę:-)
kicrym ja mam jedną paczkę pampersów 1 dla newborna - jak zabraknie mąż podleci i kupi a nie wiem jak długo będzie się sraczek mieścił w najmniejsze;-)

Witam z rana dziewczynki ;-)
Widzę, że wyprawa do reala się dziś szykuje :tak: Muszę się zaopatrzyć w pampersiaki bo mam na razie tylko 1 paczkę newbornów do szpitala. Trzeba coś do domku dokupić, bo zużywa się te pieluszki ekspresowo. A na moim osiedlu ceny z kosmosu raczej więc napewno się wybiorę.
kicrym, z tego co pamiętam to maluszek na początku zużywa tak 10-12 pampersików na dobę. Tak więc na miesiąc będzie potrzebował średnio 360 pieluch :-p Później ta zastraszająca ilość trochę maleje oczywiście, ale i tak pieluszki i chusteczki to największy wydatek przez pierwsze parę miesięcy także na pewno warto korzystać z promocji.
Na początek może nie warto kupować jakichś mega ilości bo nie wiadomo czy się dzidziuś nie uczuli. Ale jak wszystko OK to można się zaopatrzyć w 2-3 paki z danego rozmiaru.
kiwaczka, pokoik mnie rozbroił :tak:cudny, a to łóżeczko........ marzenie. Marcelek będzie miał w nim piękne sny.

dziś byłam w Realu i kupiłam ten karton pampersów:-) Mąż zadowolony z promocji:-D bo kasa nie duża i jeszcze te szczepionki:-D zakupiłam także takie fajne pudełeczko na smoka - wcześniej kupiłam smoka z Canpolu i nie było tej osłonki na dzióbek tylko łańcuszek;-) bo jeśli mój Synek będzie taki ciągutek jak jego rodzice to pierś na pewno mu nie wystarczy:-D dziś po wielu przemyśleniach zdecydowałam się, że jednak nie kupujemy nowego wózka:sorry2: znajoma odstąpi nam swój (za darmo:-) - ogromna radość mojego Męża bo za zaoszczędzone pieniądze kupi choć trochę płytek do łazienki:-p), wózek jest w bardzo dobrym stanie mimo że mój Antoś będzie trzecim nabywcom tego auta:-D troszkę byłam zawiedziona, ale jakoś przeżyję, u mnie na wsi kupowanie nowego wózka to trochę porażka, a tak nie będzie źle:-D zresztą Mąż mi obiecał, że za to że teraz mamy używany wózek to za rok kupimy nówkę spacerówkę - on chyba nie wie jaka jestem pamiętliwa:-)

My też już się w pampersiaki zaopatrzyliśmy :tak: No i spokojna głowa. Nie trzeba będzie biegać po sklepach ...bo pieluszki się skończyły :-p

KATE, spoko. Jak wózeczek w dobrym stanie to faktycznie nie ma sensu się porywać na taki wydatek. Napewno Wam świetnie posłuży a i tak prędzej czy później trzeba będzie kupić jakąś fajną lekką spacerówkę którą mały pośmiga jeszcze ze 2 latka.
Taaa, faceci tak czasem coś obiecują i wydaje im się że my nie będziemy za ten rok pamiętać :tak:... i tu są w błędzie he,he.

Kate fajnie że macie okazję po kimś "dziedziczyć", my niestety przecieramy szlaki i wszystko musimy kupować:-)
no u nas też porządny zapas pampersiaków, chcieliśmy od razu kupiż pakę 3-większego rozmiaru, ale doszłam downiosku że porażka by była jakby mała była uczulona na pampersy:-) tfu odpukać:-)

Ahaa no to jest właśnie moje zmartwienieżeby tylko maly nie był uczulony na pampersy bo co ja zrobie z 4 pakami he he:-D
Kate ja bym sie cieszyła jakby mi ktos wózek podarował:-Dbo pojeżdzisz nim rok a potem spacerówke kupisz jakas wypasiona a tak musiałabys kupic i głeboki no i pozniej spacerówke jakąs lekka:tak:

Cisowianka zapraszam na forum Kolezanki z Trojmiasta... udzielam sie takze tam i jest w naszym gronie sporo mam jak nie wszystkie :-) ja niestety mimo ze jestem z Gdanska, nie jestem w stanie powiedziec Ci gdzie mozesz kupic tak malenkie ciuszki... jeszcze nie jestem biegla w tym temacie-moj pierwszy dzidzius ma przyjsc dopiero za pare dni i nie ma jeszcze wprawy w tematyce niemowlecej :-) mysle jednak ze Dziewczyny beda umialy Ci pomoc, a jak nie to przynajmniej sprobujesz :-)

reklama
Kicrym-a jesli maly bedzie uczulony na pampersy to nie mozesz nierozpieczetowanych paczek oddac do sklepu i wymienic na inne?

Do góry