reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja mam wkładki rózniaste. Fajne są z Canpolu bo cienkie (przewiewne) i mają taśmę do przyklejenia w staniku. Do szpitala może się nie przydadzą ale na później pod cienkie bluzki będą OK. Nie będą się odznaczały ani przesuwały.
No i razem z laktatorem dostałam kilka wkładek TT -też fajne.
A do szpitala mam wkładki z Belli. Na pierwszych kilka dni będą dobre bo są grubsze od tamtych. W drugiej dobie po urodzeniu Bartusia tak mi się lało z dystrybutorów, że nie nadążałam wymieniać :-D...... Tak więc teraz się przygotowałam jak na wojnę :-D
Zobaczę w użyciu które się najlepiej sprawdzą, bo już nie pamiętam jakich używałam kilka lat temu :confused:
Madzia, dzięki. Też myslę że nasza Ikea ma to samo. Wpadnę tam w któryś dzień przed południem i zakupię. A jak zakupię to się pochwalę ;)))

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam pół opakowania wkładek Johnsona ale muszę kupić te Belli bo bardziej mi podchodziły. Lepiej wchłaniały. A muszę już o tym myśleć bo pojawiło sie mleczko.

Sorry nie chce wprowadzać w błąd więc sie poprawie.
Używałam Gerbera nie Belli, dawno to było i sobie dopiero przypomniałam jak opakowanie wyglądało. Myślę też żeby kupić wkładki wielorazowe z Musteli.
Nie wiem jakie są ale po używaniu laktatora Musteli mam słabość do tej firmy.

Madzia no wlasnie ja dzis zakupilam te 2 butelki TT i patrzylam za laktatorem tej firmy i widzialam tylko reczny ale wyglada na prosty w obsludze
Czy masz taki czy moze sa tez elektryczne?
no i dzieki za info o wkladkach
Canpol widzialam ma cienkie z przylepcem (24szt za 14zl) i takie grubsze bez przylepca (40szt za 19zl)
aaa jeszcze pytanie a pieluchy pierzecie w normalnej temp czy wyparzacie w 90 stopniach?bo nie wiem jak z flanela i z tetra

Madzia, a nawet nie wiem ile spakowałam:baffled:Wzięłam kilka kompletów i poprosze męża o przyniesienie. Generalnie wszystkiego co trzeba wziełam po troche, żeby nie mieć wielkiej torby - jaką miałam przy pierwszym porodzie;-)
renia77, ja pieluchy prałam tak jak wszystkie ubranka w 30-40 stopniach

Dziewczyny, ja kupiłam wkładki z Nuk - a bo akurat były w promocji:-) jednak moja znajoma, która już dziewiąty miesiąc karmi piersią właśnie takich używa i bardzo je chwali;-) tak więc trochę się uspokoiłam ;-)

reklama
renia laktator mam reczny,nie wiem czy sa elektryczne z TT.Kupilam go,bo juz wczesniej mialam butelki TT i chcaialam,zeby pasowaly i odrazu mozna do butli mleczko spuszczac.Okazalo sie,ze w zestawie jest mala butelka TT (to akurat bardzo dobrze jak dla mnie ,bo ja mam tylko dwie wieksze) i tez taka nakladka,zeby kazda inna butelke mozna bylo podczepicRzeczywiscie wyglada na latwy w obsludze,ale jeszcze nie probowalam.Napewno trzeba bedzie sie dobrze napompowac,ale to chyba tak jak ze wszystkimi recznymi:baffled:Jak narazie porozkladalam na czesci i poskladalam spowrotem i nic nie popsulam,a to juz o czyms swiadczy;-)Ja pralam pieluchy tetrowe i flanelowe razem z jasnymi ciuszkami w 50stopniach.

Do góry