reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

a tak wracajac do tych wkladek to ile mniej wiecej sie zuzywa dziennie?Ja zapakowalam 14 czyli 7 par,ale to chyba bedzie za malo:confused: Moze jeszcze dorzuce kilka,bo zwolnilo mi sie troche miejsca w torbie po wypakowaniu pieluch tetrowych i recznika dla malucha.

reklama
ja prałam pieluch w 90 stopniach ale w pralce miałam tylko pieluchy bez ciuszków.dziewczyny!mam sterylizator do mikroweli (kupiłam używany) i nie wiem jak tym sie sterylizuje, jak możecie to napiszcie czy to tylko sie wkłada do kuchenki nastawia i tyle czy tam sie cos wlewa ??bo jestem zielona a chce butelki i laktator wysterylizowac.

Kicrym ja mam ten TT,juz nie pamietam,czy Ty masz taki sam,ale u mnie w instrukcji jest napisane,zeby najpierw wszystko umyc,pozniej nalac do tego pudelka do sterylizacji 100ml wody ,wsadzic rozlozony na czesci laktator i butle z odkreconym smoczkiem.Zamknac pudelko i otworzyc tylko ten otworek na pokrywce.Wsadzic do mikroweli na 4-6 min(w zaleznosci od mocy mikroweli),a jak czas minie zamknac ten otworek na pokrywce i jeszcze odczekac 3 min ,ale juz nie grzac.

a tak wracajac do tych wkladek to ile mniej wiecej sie zuzywa dziennie?Ja zapakowalam 14 czyli 7 par,ale to chyba bedzie za malo:confused: Moze jeszcze dorzuce kilka,bo zwolnilo mi sie troche miejsca w torbie po wypakowaniu pieluch tetrowych i recznika dla malucha.

Ja zabieram całe opakowanie (30 szt) Tylko przełożyłam do woreczka żeby zajmowały mniej miejsca. Jak zostanie to OK. ale wolę nie mieć tak jak poprzednim razem. Wzięłam za mało i potem mój jeszcze niedoświadczony :) M. biegał po wkładki bo lało mi się poprostu ciurkiem :baffled:....i nie umiał ich znaleźć :wściekła/y:
W 1 dobie to tylko kropelki jakieś się pojawiły , ale w 2 i 3 to :szok:
I tak trzeba je bardzo często wymieniać żeby sutki nie były zagotowane w takim wilgotnym kompresie :baffled: Muszą być "wietrzone" i suchutkie więc większa ilość nie zaszkodzi :tak:

Kicrym ja mam ten TT,juz nie pamietam,czy Ty masz taki sam,ale u mnie w instrukcji jest napisane,zeby najpierw wszystko umyc,pozniej nalac do tego pudelka do sterylizacji 100ml wody ,wsadzic rozlozony na czesci laktator i butle z odkreconym smoczkiem.Zamknac pudelko i otworzyc tylko ten otworek na pokrywce.Wsadzic do mikroweli na 4-6 min(w zaleznosci od mocy mikroweli),a jak czas minie zamknac ten otworek na pokrywce i jeszcze odczekac 3 min ,ale juz nie grzac.

OOOO Madziu, wielkie dzięki za szczególową instrukcję :-):-):-)
Kupiłam na allegro używany laktator z TT, właśnie z pojemnikiem do sterylizacji ale nie było w nim instrukcji i zachodziłam w głowę jak mam tego użyć :confused: Muszę dokupić buteleczkę i zabiorę się za to :-D

Mamabartka dzieki na info,wlasnie dorzucilam wiecej tych wkladek,ale tez powyjmowalamz pudelka,bo tylko miejsce zajmuje.
Jesli chodzi o laktator,to ja tez kupilam uzywany,ale byla w nim instrukcja,wiec tylko spisalam,mam nadzieje,ze sie przyda.Ja narazie jeszcze nie sterylizyje,bo napisali,zeby sterylizowac przed uzyciem.
A teraz sie jeszcze pochwale lozeczkiem Maciusia,z nowa lampka i bajerami na pierdolki,ktore warto miec zawsze pod reka.Nie umialam znalezc w Ikei tego co chcialam,co sie wiesza na lozeczko,wiec wymyslilam takie cuda:

Madzia , ekstra łóżeczko dla Maluszka , a ta lampka po prostu bomba :-)
Ja się powoli przymierzam do zawieszenia zabaweczek nad łóżkiem i może to zrobię dzisiaj. Poza tym dzisiaj jedziemy do sklepu zobaczyć czy nasz model wózka jest:happy: i jeśli tak to w tym tygodniu go zakupimy :-) Miał być kupowany na początku lipca ale jeśli będzie śmierdział "nowością" to chcę żeby się wywietrzył zanim tam dziecko włożę:happy:

Hej:) Ja mam 2 rodzaje wkładek na cycuszki - jedne Penatena (dostałam jako gratis przy zakupie wózka), a drugie opakowanie mam NUK. Właśnie NUK poleciła mi koleżanka, która sama próbowała różnych firm i stwierdziła, że te są dla niej najlepsze. wypróbuję jedna, a potem drugie i ocenię, które są lepsze. Na razie zostaje przy tych dwóch opakowaniach i więcej nie kupuję. W razie potrzeby mężusia wraz z opakowaniem wypuszczę do apteki, pokaże Pani magister o co chodzi i doniesie;-)

Ja właśnie nastawiam ostatnią turę prania - tym razem pościel. Wszystko piorę w płatkach mydlanych i w 40 stopniach. Mam też pudełko Jelp'a ale to zostawiam sobie na później, jak kruszynka będzie ciut starsza. Wieczorkiem prasowanko i git:tak: Słodkie te niuniowe ciuszki, gigantyczne skarpetki w szczególności:-D

madzia dzięki za instrukcje! dzisiaj sobie to wszytko wysterylizuje i zapakuje laktator juz do torby! a łozeczko super, ja też sobie upatrzałam taką lampkę w ikei tylko ze konika morskiego jak juz kupie to tez wam wkleje zdjecie.

reklama
cześć mamusie! Wita stycznówka 2007:tak::-DDoczytałam się, że dyskutowałyście nad łóżeczkami turystycznymi, no i postanowiłam się odezwać, bo ja właśnie takie mam. Musze powiedzieć, że gdybym miała kupować jeszcze raz łóżeczko dla dziecka, to wybrałabym właśnie turystyczne. Sprawdza się fantastycznie, ma kółka, przestawiałam je więc czasem do innego pokoju (gdy Ewelinka była jeszcze maleńka, teraz to ona sama juz "lata" po domku) prałam je już dwa razy- nie ma więc poblemu z higieną, ma wbudowane pozytywki, lampkę, brzęczyk, który mała uwielbia sama sobie włączać, ma zamykane na zamek błyskawiczny wyjście przez ściankę boczną. Jeden minus- nie ma jak (i po co) zamontować ochraniacza od kompletu pościeli, a mam taki śliczny:-D mała nie ma możliwości uderzenia się o szczebelki, nie włoży między nie nózki.
Naprawdę jestem zadowolona z mojego wyboru, choc oczywiście każdy robi jak uważa i ma własne zdanie na temat. Jeden warunek, to oczywiście trzeba dokupić porządny materac, no ale przy tradycyjnym przecież też;-)

Do góry