reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

post_ptaszyna sweterek naprawde slodziutki:tak:
Ja powroce do tematu lozeczek.Myslicie,ze takie 120x60 to na prawde bedzie za male?.Ja w sumie chcialam takie male,zgrabne lozeczko,bo zbyt wiele miejsca nie mamy.To ktore upatrzylam,mozna pozniej przerobic na lozko bez szczebelkow,ale wymiary pozostaja takie same.I juz znowu mam dylemat:baffled:

reklama
Madziu, dzieci sa tak rozne, ze trudno okreslic co akurat Twojemu synkowi bedzie odpowiadac a co nie
kolezanki syn spal w szczebelkach do 3 lat, moj kladl sie w poprzek i dar paszczeke bo mu bylo nie wygodnie... takze jak masz malo miejsca (tylko czy te 10 cm taka roznice zrobi?) moze lepiej male? trudno micos doradzic

Madzia: ja z powodów lokalowych też mam to mniejsze, ale nie wydaje mi się takie małe.......zwłaszcza teraz, jak jest puste i wyobrażę sobie, że mam w nim położyć góra półmetrowe dziecko:-D Nie myślałam, co dalej, ale tak czy inaczej chciałabym, żeby za rok Młoda miała swój własny pokój i wtedy będzie można z królewskim łożem dla niej poszaleć. Córka mojej przyjaciółki, ma 2 lata i do tej pory bez oporów spi w szczebelkach, wiec to chyba od dziecka zależy.

Madzia Na mojego starszego (4,5) łóżeczko 60x120 było by raczej za małe (ma 115 cm wysokości a 60 cm na szer to też niedużo i tęższemu chłopczykowi na pewno było by ciasno).
Tak więc rosnące łóżeczko i tak nie starczy na nie wiadomo ile, ale dla małej dzidzi i tak do 3 lat na pewno będzie ok.
Mój synek łóżeczka ze szczebelkami to nie tolerował i tak mu zostało.
Po roku stania go złożyłam. I wstyd sie przyznać ale nadal często śpi z nami :zawstydzona/y:
Bo widzicie mój mąż jest kierowcą i często śpie sama więc fajnie mieć faceta przy boku a jak mąż wraca to chce sie przytulić do małego itp :p
Teraz łóżeczko czeka i nie dam sie w to wrobić, od 6 mc dzidzia śpi sama!

dziękuję dziękuję. Tak naprawdę to ja jestem mocno początkująca. :-D:-D:-D a że leżąc trzeba było się czymś zająć no to postanowiłam zwalczyć tę sztukę :)

co do łóżeczek do zagiełyście mnie konkretnie. Nie wpadłam na to że są inne rozmiary niż 120x60 ......:baffled::baffled::baffled:
Ja już takie zamówiłam.. ale ze mnie gapa. no ale to chyba tak do 2 latek to wytrzyma co?????

My kupujemy łóżeczko 120x66 i nie mam zamiaru kupować większego.Widze po dzieciach znajomych że ok 2-latki już śpią w takich łóżeczkach dla starszych dzieci typu"mamut" z ikei. Kuzyna synek ma łużeczko 128 na długość ma 3 latka i nadal w nim śpi nie powiedziałabym że jest mu ciasno

ja tez mam 120/60 wydaje mi sie ze jest dobre, zwłaszcza teraz jak jest puste to i tak mi sie wydaje ze jest ogromne:-Dmoja mama ma w pracy takie łóżeczka i spia w nich dwulatki ale takie zgrabniejsze:-Da reszta na lezaczkach takze zalezy od postury malenstwa:-D

ja dzisiaj kupiłam kolejna pierdołe - zegar na sciane z disneya do Kubusiowego pokoju hi hi i album na zdjecia , chyba juz wariuje:-D:rofl2:ale kazda pierdołka mnie cieszy:-D

ja też mam łóżeczko 120/60 i wydawało mi się takie duże:-pchyba większego bym nie chciała;-) dziś dostałam od Znajomej obiecane ubranka (trzy kartony:baffled:) i teraz mam problem z ich przechowaniem, nie wspomnę o czekającym mnie praniu i prasowaniu:sorry2: wszystko jest czyściutkie, ale ja muszę zrobić pranie po swojemu bo nie przeżyję:zawstydzona/y: ponadto dała mi też dwa staniki do karmienia i okazało się,że są za małe - moje dojary zaczynają przekraczać granice zdrowego rozsądku:baffled: tak więc czeka mnie jeszcze zakup stanika:-p

reklama
Roni - zamowilismy Teutonie Team Alu S4 2008, a pomocne w wyborze byly moje kolezanki z forum blizniaczego;-)

Madziu - mam lozeczko 140/70cm ( Rovenna cotbed with drawer - Toys"R"Us) Chyba dlatego, ze nie miala mniejszego lozeczka to nie umiem sobie wyobrazic jak by to bylo. Kuba jak sie w nim polozy to nie ma zbyt duzo miejsca no ale on juz od jesieni w nim nie spi tylko z tata a ja sama :-) a teraz beda w nim spaly maluchy bo podobno lepiej jest dla blizniakow jak spia razem przez jakis czas bo sa spokojniejsze a pozniej dokupimy drugie.

Post_ptaszyna - sliczny ten sweterek - gratuluje zdolnosci!!!

Do góry