reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja mam ten tańszy, i wygląda ok - moim zdaniem się do ucha nadaje; połozna w szkole mówiła nam, że te do czoła można o kant stołu potrzaskać, bo pokazują średnią temeperaturę otoczenia i dziecka i nadają się co najwyżej do ogólnego ustalenia czy dziecko ma gorączkę.

Surv - ale masz taki jak wkleiłam pierwszy? ten baby ono? bo ja też wolałabym jednak tańszy, ale żeby nadał sie do uszka

a ja mam zwykly elektroniczny ktorego czasem uzywam ale chyba rzeczywiscie jeszcze termometr dla dziecka sie przyda bo sobie to pod jezyk go wsadzami i temperaturke wskazuje a malemu to musialabym chyba do pupuni

jesli chodzi o biust to moj sie w ogole nie zmienil od poczatku ciazy,ale to chyba efekt,ze przytylam tylko ok 7 kg i od 3 tygodni systematycznie trace po ok pol kilo na tydzien.... startowalam z dosc wysoka waga i teraz przyplatal sie wysoki cukier,wiec jestem na koszmarnej diecie....
jesli chodzi o termometry to zdecydowanie odradzam te na czulko- tego typu mozna sobie w d...e wsadzic... za kazdym razem jak dotkniecie innego miejsca na czole bedzie pokazywal inna temperature nawet o 2 stopnie roznicy - mamy taki w szkole i na prawde jest beznadziejny... ja kupuje termometr do ucha firmy Braun - uzywalam go juz wczesniej i bylam bardzo zadowolona... jest troche drogawy,ale wlasnie jest na promocji do piatku i mama Joe zaoferowala sie zasponsorowac,wiec dzis po lekarzu jade na zakupy...
Fridy tez nie bede kupowac,bo nie widzialam jej u nas i szczerze chyba nie moglabym jej uzywac... pozostane przy moim regularnym czyszczeniu nosa chusteczkami i patyczkami - do tej pory sie zawsze sprawdzalo....

Renek: a jak ci po karmieniu i porodzie tak rozmiar drastycznie zmalał, to nie opadło wszystko?:) Ja się tego boję, że jak mój gigantyczny biust ala Pamela Anderson wróci do poprzednich rozmiarów, to będę sobie go mogła przez ramię przerzucać :p

Hi, hi, hi... po ostatnim karmieniu bylam przerazona:baffled::sorry2::zawstydzona/y: MISS KONGO ze mnie byla!!! Powiedzialam do meza ze juz nigdy mnie nie zobaczy bez stanika:-D ale pozniej po 2-3 miesiacach znacznie sie polepszylo i nawet maz mial swoje piec minut;-):-D , bo pozniej nastepna ciaza i znow tylko widzi mnie w wyobrazni:-D Teraz pewnie bedzie gorzej bo to druga akcja rozciagania dla skory i mnie latek przybylo wiec.... operacja plastyczna mi tylko zostanie;-):-D

No mój mąż na razie jest zachwycony, chociaż mu dostępu bronię, ale gorąco się modli, żeby mi tak już na zawsze zostało:-D Zostać by sobie mogło pod warunkiem, że by nadal odstawało a nie wisiało:-p
Pabla: mam dokładnie ten termometr, który wkleiłaś, nawet u tego sprzedawcy kupowany;-)

no wlaśnie wczoraj na szkole mieliśmy temat poporodowy i min. o biuscie rozmawialiśmy - cwiczenia koniecznie trzeba robić aby bylo nie do pasa:-)
Ale bardziej przerazila mnie opowieść o gojących się ranach naciętego krocza - o to dopiero trzeba dbac zeby chlop nas nie opuścil;-)
Sorki ze na wątku zakupowym o tym - więc dodam, że zawsze jednak można zafundować sobie plastykę:-D

reklama
ja też wojuję ze stanikami :crazy:. Dzisiaj przyszły mi triumpha - dwa normalne i jeden karmnik (największy jaki mają jest za mały!!). Wszystko do odesłania i na podmiankę :baffled:. Logicznie byłoby zamówić 80F skoro 80E (oczywiście tej samej firmy) jest dużo za małe i wszystko wyłazi, ale nieeee :no: Myli się ten kto tak sądzi. Otóż w 80F można pływać :baffled:. Teraz wypróbuję 75F, może się uda, a jak nie to wkrótce dostanę szału i mnie odwiozą w kaftaniku.

Do góry