reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Ja kupiłam na ostatni etap ciąży i karmienie rozmiar taki jaki mam teraz, bo już chyba bardziej biust mi nie urośnie...od początku ciaży wyewulowałam z 70B do 80 E.....chyba starczy tego rośnięcia:-D

Renek po porodzie 3 rozmiary w gore ?:szok: czyli podczas ciazy nie urosl tak jak po porodzie, dobrze rozumiem? ja wlasnie tez sie obawiam takiego scenariusza ( w zasadzie to sie z niego nawet ciesze, bo podczas samej ciazy moje piersi zwiekszyly sie jedynie o miseczke). Moja mama miala podobnie, tak wiec moze i to samo czeka mnie....

Surv - z 70B do 80E:szok::szok: jestem pod wrażeniem, naprawdę!!! to imponujący skok, na taki miałam nadzieję właśnie:-)
a u mnie z 75B na 80C i to tyle byłoby. Dlatego wstrzymam się z kupieniem stanika chyba do samej końcowki i kupię tylko jeden. Po porodzie zobaczę jak będę wyglądać w kwestii biustu i wtedy zakupię inny, jeśli będzie taka potrzeba.

Jeśli chodzi o ten aspirator do noska fride to słyszałam rewelacyjne opinie,ja jednak teraz tego nie kupuje.Jak dziecko będzie miało katarek to wtedy przejdę się do apteki (mam u siebie w bloku)
Ja wczoraj wyprałam pieluchy a w zasadzie wygotowałam bo prałam na 90stopni,zaraz się biorę za ich prasowanie.
Co do stanika do karmienia to jeszcze nie mam ale mam u siebie w sklepie więc w razie czego to nie mam się co martwić jest na miejscu.Mnie też biust dużo nie urósł,może rozmiar.ale akurat z tego się cieszę,źle bym się czuła z dużym biustem.Chyba że jak urośnie podczas karmienia no to trudno.:-)

U mnie biust jakoś tak wraz z ciążami cały czas rośnie.
W sumie obwód mi sie nie zmienia.
No może troszkę z 65 na 70 przy pierwszej ciąży.
Za to z miseczkami musiałam się przerzucić na rozmiarówkę brytyjską, tzn z polskiego D na angielskie H (cos kolo polskiego K).
Tyle, że to że mam taki rozmiar odkryłam dopiero niedawno.
Dziewczyny pls. nie męczcie sie tak jak ja w poprzedniej ciąży w za ciasnym staniku, z odparzeniami pod biustem, obtarciami, bolącymi plecami i piersiami.
Zmierzcie sie ciaśniuteńko pod biustem na wydechu ( w końcu obwód stanika jest elastyczny i sie rozciąga),
a potem luźno w biuście i sprawdźcie jaki macie rozmiar ***Elektroniczny bra-fitter*** - Strona Główna
Sorry za przydługi wywód ale stanikomania jest dość zaraźliwa (zwłąszcza jak sie poogląda śliczne niepancerne brytyjskie staniczki).
A w ciąży przy złym staniku piersi potrafią sie nieźle zdeformować i nabawić sporych rozstępów więc to dla nas naprawdę WAŻNE

Renek po porodzie 3 rozmiary w gore ?:szok: czyli podczas ciazy nie urosl tak jak po porodzie, dobrze rozumiem? ja wlasnie tez sie obawiam takiego scenariusza ( w zasadzie to sie z niego nawet ciesze, bo podczas samej ciazy moje piersi zwiekszyly sie jedynie o miseczke). Moja mama miala podobnie, tak wiec moze i to samo czeka mnie....

Wiec u mnie to bylo tak. Przed pierwsza ciaza mialam roz. 70D. W czasie ciazy w ciagu pierwszych 3 mies. miseczka doszla do DD a pozniej to tylko pod biustem tylam:zawstydzona/y: Przed porodem mialam 80DD ale na drugi dzien po porodzie to staniki starczaly mi tylko na czubki wielkich (.)(.) takie duze mialam ok 3 tyg. Straszne to bylo bo az mialam guzy pod pachami a Kubus nie mogl zlapac za sutek bo skora na piersiach byla taka napieta. Po 3 tyg. wszystko sie unormowalo i wrocilo do rozmiaru 80DD a pozniej stopniowo pod biustem tez malalam:-) i dopiero jak Kubus po pol roku karmienia sama piersia zaczal cos podjadac a ja go mniej karmilam to biust moj zaczal sie kurczyc i w efekcie koncowym po roku mialam tylko 70B:-( To tez bylo straszne bo z 70D na 70B:angry: nie moglam sie przyzwyczaic, ze nie mam (.)(.):baffled: A teraz powtarza sie to samo i tylko ciekawe co mi zostanie na koniec:baffled::-D

Mam jednak dwie kolezanki, ktore sa o podobnym wygladzie co Ty Andziu czyli szczuplutkie i zgrabniutkie i one nie mialy duuuzych piersi nawet po porodzie no tylko miseczki o rozm wieksze ale mleczka tez im nie brokowalo wiec nie ma reguly bo kazda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na ciaze i jej uroki;-)

a ja zamowilam lozeczko i komode dla malca mojeg kochanego
zostanie jeszcze kilka rzeczy (szafa i regal) ale to juz poźniej:-)
do 6 tygodni czeka sie na realizacje zamowienia wiec sie smieje, ze cale szczescie ze sie ocknęłam bo za 8 tygodni to ja mam termin:-D
zmykam sie pakowac juz na serio (zeby mi się chciało tak jak mi się nie chce:-))
miłego dnia lipcoweczki kochane

reklama
Kicrym: pod biustem to się już raczej nie rozjedziesz, więc obwód się nie zmieni, a miseczka to chyba musisz poczekać, aż naocznie ocenisz, czy rzeczywiście większa potrzebna.
Renek: a jak ci po karmieniu i porodzie tak rozmiar drastycznie zmalał, to nie opadło wszystko?:) Ja się tego boję, że jak mój gigantyczny biust ala Pamela Anderson wróci do poprzednich rozmiarów, to będę sobie go mogła przez ramię przerzucać :p

Do góry