reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

ee, cos sciema w tym rumskim auchanie. dzis bylam, a pampki za 45zl jumbo, mleko przebrane totalnie i zmuszona bylam wziac humane i hipp za 10zl, bo innych zwyklych mlek 2 nie bylo!!! szok! a za te mleka place zwykle 8-8.50. ech. i nawet nanu nie bylo. body za 4zl najtansze znalazlam i faktycznie male (u nas rozmiar 86 na styk, nawet z hm, w sumie zalezy od ubrania).
ale ja w sumie nic dla mlodego nie szukam, bo mam duuzo ciuchow. jak sie przeprowadze, to zrobie segregacje, bo niektore moje ulubione bluzeczki Fiolka rodowodem paragonowym siegaja lata i w zwiazku z tym muczascie krotkie rekawy maja :rolleyes:
ale jedno, co dobre w auchan, to "przysmaki na dobranoc" hippa za 3.14 :-D mniamm

i wyhaczylam promocje w Bartku na buty, 30% i wiecej taniej, znalazlam superanckie przecenione ze 180zl na 100 :-) te, ktore kupilam w listopadzie sa juz za male, musze kupic wieksze i lepsiejsze, odkad maly chodzi sam. bo tamte to zwykle najtansze za 40zl byly i sa straaaaaaasznie sztywne.

chcialam ecco, ale mnie nie stac juz ;-)

reklama
aaa i prosze o porade, czego uzywac do zmywarki? nigdy nie mialam!

nieistotna, ponoc z niemiec najtansze i najlepsze, masz cos, co mozesz polecic i co sie oplaca?

do zmywarki my mamy tabletki somat i się sprawdzają:tak:
a no i musisz pamięta o specjalniej soli (co jakiś czas się wsypuje w specjalny otwór w zmywarce co zapobiega zanieczyszczenią itd)

U nas ciuszki rozmiar 80:-) czasem cos wiekszego :-) ale ostatnio łapy mu porosły i wyglada jak w ubrankach młodszego brata :-D musze mu zmienic garderobe

Moze mja inne ceny w auchanach?? Bo u nas sie zaczeła konkurencja wielka bo otworzyli dwa inne obok i wszyscy teraz z tymi pieluchami cenowo szaleja :cool2:

Do zmywarki tabletki somat czy calgonit /albo dobre niemieckie/
nie kupuj najtańszych badziewiów, bo tylko stracisz
no i sól do zmywarek też obowiazkowo
u nas jeszcze zapach wisi /na 60 myć/ i pieknie pachnie
Nieistotna ma wsio do zmywarek i jest git:tak:

aaa, no wlasnie kupilam na probe takie tabletki calgonit 5w1, jeszcze fajne mi sie wyaly claro. ktos wie cos o tym?
ale mniejsza z tym, mam zamiar zamowic u nieistotnej wsio, co potrzeba :-) tylko myslalam, ze jak mam te 5w1 to wystarczy i bez soli sie obejdzie. to jednak nie? ;-)

nie, naprawde, wsio jak glupkowi wylozyc prosze. nigdy nawet w najbardziej zaznajomionych domach zmywar nie bylo.

Sol zalezy od tego czy masz twarda wode czy nie
ale generalnie warto dawac
nie ma osadow z kamienia na zmywarce ani na naczyniach
wzmacnia dzialanie srodkow czyszczacych
sol sprawia ze naczynia nie matowieja

warto zainwestowac w nablyszczacz, starcza naprawde na bardzoo dlugo i znacznie lepiej wygladaja po nim wszystkie szklane rzeczy, przyspiesza suszenie i zmniejsza zacieki

tabletki to kazdy lubi inne :) ja mam classic i quantum
mam tez proszek czyli niesprasowane tabletki hehe lepiej sie rozpuszczaja ale to tez classic wiec sol obowiazkowo

mam tez all in 1 ktore niby maja wszystko ale nie uzywalam

po jakims czasie dobrze tez uzyc czyscika swietnie sciaga tluszcz i osady i smrody z zmywarki

Mimo, że piszą, że nie trzeba, bo jest w tabletkach
to sól być musi:tak: bo jak nie, to się wsio gorzej myje

Sa_raa to często ją wsypujecie,
u nas tak raz na 4-6 tyg /a z resztą ym się zajmuje Paweł:-D/

reklama
Do góry