reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
Kolejna tura zakupów zaliczona ;)

Z kosmetyczno-aptecznych rzeczy zdecydowałam się na:

1) Oilatum Baby emulsja do kąpieli (na necie za 2x500ml dałam tylko 90,90zł! ) :)
2) Nivea oliwka (do smarowania jak będzie taka potrzeba)
3) Krem ochronny Bambino (na wyjścia po za domek)
4) Octenisept do pępuszka
5) sól fizjologiczną do przemywania buźki
6) oraz do pupy trzy różne maści Linomag, Bepanthen i Sudocrem (sprawdzimy w praktyce co nam najbardziej będzie odpowiadać)

Po za tym kupiłam dwie paczki pampersów, dwóch różnych firm (jakby wyskoczyło jakieś uczulenie): Pampers Newborn i Bella Happy też najmniejszy rozmiar. Ponad to zapas chusteczek nawilżanych.

No i wczoraj nam przyszła wyczekiwana paczka :D :D :D Z wanienką, prześcieradłami i innymi pierdułkami ;)

a ja dziś kupiłam spirytus, sudocrem, oliwke Hipp, gaziki jałowe, i dwa bodziaki rozpinane po całości ;-) aha i szczoteczkę do ciemieniuchy

Fiolka odnosnie tego nawilzacza powietrza. My mamy taki. Kupilismy ultradzwiekowy, bo one sa ciche i do pokoju dzieciecego najlepsze, zuywaja malo pradu i sa bezpieczne. Mamy Air-O -swiss. Sa dobre jesli chodzi o ulatwianie spokojnego oddychania maluszka. Sa jeszcze parowe, one nie sa drogie i tez dobre, ale podnosza temperature w pomieszczeniu, no i pradu wiecej zuzywaja.

Nie mam pojęcia na razie czy to kupić, nie wiem w sumie czy potrzebne.
Osobiście mam wrażenie że jest sucho zwłaszcza w małym pokoju ale sama nie wiem :sorry2:
Zastanawiam się też czy nie zainwestować w termometr, oglądałam w aptece ten Microlife: NC 100 i mi sie spodobał, znów na internecie też jest do ucha i czoła z BabyOno i tez wydaje się ok. Sama nie wiem.

Co do kosmetyków to kupiłam małemu krem na każdą pogodę z nivea szczerze nie wiedziałam jaki inny :sorry2:
A do kąpieli kurcze chyba jednak tą Ziaję będę używać, sama jestem fanka tej marki a znalazłam w jedym sklepie mają dostępną, jeszcze musze spytać u nas w aptece bo bliziutko jest.
Mam też próbki J&J pod dostatkiem ale jakoś dziwnie mi to pachnie :dry:

fiolka nie kupuj tego termomeru microlife ja miałam i się zepsuł, nie wiadomo dlaczego, prawie w ogóle nie używany był. Jest do d... fakt mierzył temp pomieszczenia na poczatku sprawował się super ale sam z siebie też sie zepsuł. Kup sobie taki lidlowski super jest ... albo brauna tez jest dobry

No właśnie ciągle się wstrzymuje bo tego z Lidla bym chciała, a ma być u nas dopiero za kilka miesięcy :dry:
i tak patrze szukam i się napalam na inne :-p a nie dało się go dać na gwarancje? ponoć jest 2 lata

Fiolka odnosnie tych nawilzaczy to wszystko zalezy gdzie mieszkasz i od tego jak ogrzewany jest budynek, sa tez takie nawilzacze na kaloryfery z tego co wiem i moze taki bylby najlepszy? U nas nawilzacze sie sprawdzaja, bo mamy cieply klimat i klimatyzacje w domu i przez to powietrze jest suche, dlatego uzywamy.
A co do tych termometrow to radze Ci taki, ktory mozna przylozyc i do ucha i do czola, przejrzyj jeszcze w necie, my mamy cherub baby.

reklama
Fiolka u nas zalecaja na pierwsze miesiace, termometr do pupy;-) i ja taki tez teraz kupilam dla malenstwa, nie jest drogi, a teraz mam do ucha brauna bo i moj maly juz starszy;-)

Rozwiazaniem nawilzacza powietrza sa mokre reczniki na grzejnikach czy taki pojemniczek na wode, ktory zawiesza sie przy grzejniku, moze nie dzialaja tak super wydajnie az jak nawilzacze, ale sa za darmo;-)

Do góry