reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

reklama
ooo wiedziałam, że o czymś zapomniałam ...potrzebuję nianie i monitor jeszcze ... i chyba wszystko mam ...
znowu taki wydatek :baffled: ale jak mus to mus :baffled:

Ja uważam że monitor oddechu to zbędny wydatek ... potrzebny jet tylko wtedy kiedy dziecko ma jakąś wadę oddechu albo jak urodziło się jako wcześniak, ale jak ktoś lubi wydawać pieniądze na niepotrzebne rzeczy to juz jego sprawa, ja jednak uważam ze to nie jest potrzebne.

Ja uważam że monitor oddechu to zbędny wydatek ... potrzebny jet tylko wtedy kiedy dziecko ma jakąś wadę oddechu albo jak urodziło się jako wcześniak, ale jak ktoś lubi wydawać pieniądze na niepotrzebne rzeczy to juz jego sprawa, ja jednak uważam ze to nie jest potrzebne.

Lili no pewnie, ze nikt nie chce niepotrzebnie wydawac:sorry2: ale moj maly byl z 36 tyg bardzo malutki do tego z choroba miesni, ja cale noce nie spalam bo ciagle sprawdzalam czy oddycha:sorry2: po kilku tygodniach takiej meczarni bylam na skraju zalamania nerwowego:sorry2: nie wiem czy nie wydalam wtedy wiecej na lekarzy dla siebie zeby sie postawic na nogi:-(, skoro to ma mnie uspokoic i dac mi spokojniejszy sen kiedy rano bede musiala isc do pracy to ja go chce kupic, poza tym to jedny z najlepszych babyphone, ja spie na drugim pietrze dzieci na pierwszym i chce je miec pod kontrola;-)

Misia chce dokladnie ten sam model kupic;-) ale to juz w grudniu bo troche tego jest do kupienia, a wlasnie pozamawialam rzeczy, o ktorych pisalam wyzej;-)cudna kokarda:)

Cinamona ja zamowilam stokke tripp trapp, razem z siedzonkiem dla maluchow;-) fajny zestawik:)

Stokke® Tripp Trapp® Black | Stokke® Tripp Trapp® | Baby-Dump

Ostatnia edycja:
Też słyszałam, że jeśli idzie o monitorowanie oddechu to ten jest jeden z lepszych a może właśnie nawet najlepszy.
My nie kupujemy, bo Bąbel będzie spać z nami w jednym pokoju, no i mamy zwykłe małe mieszkanie jednopoziomowe, więc chyba ogarniemy się za dnia :sorry2:

Misia, kokarda świetna, jaki kolor wzięłaś? Chyba muszę zamówić coś takiego u teściowej :blink:

Lili to tez nie jest regula. Moja kolezanka urodzila zdrowa dziewczynke o terminie i jak mala miala niecale 6 m-cy to ktoregos razu zasnela na drzemke popoludniowa i juz sie nie obudzila. Sekcja zwlok wykazala smierc lozeczkowa.

ja uwazam ze jest to dobra sprawa,ale niekoniecznie spelnia dobrze swa funkcje.

Ja bede kupowac nianie ale jeszcze nie wiem jaka dokladnie..moze poradzicie?

nouki no przecież napisałam że dla wcześniaków jak najbardziej, no a jezeli ktoś nie śpi z dzieckiem w pokoju to tym bardziej mozna kupić. Ja wcale nie uważam że to jest głupie urządzenie tylko nie zawsze potrzebne o to mi chodziło.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja nianie mam własnie z Baby Ono i jestem zadowolona :) Nie chodzi tu o zasadę że to się chwali co się ma ale tu akurat mam od poczatku czyli juz prawie 2 lata i działa non stop i jeszcze nic nie zaszwankowało ani razu :happy: może nam się akurat dobry egzemplarz trafił.
co do monitora to nie neguję bo fakt człowiek w stresie jest na poczatku i co rusz patrzy czy dziecko oddycha ale tez słyszałam że one czasem daja fałszywe alarmy które przyprawiaja człowieka o atak serca:baffled:

Do góry