iwonka, w szoku jestem nad umiejetnosciami twojej corki. duzo czasu jej poswiecasz, tzn. zabawie z nia, uczeniu czegos? moj w zyciu nie ulozy puzzli (tzn ulozy, ale tak nie patrzac, jaki obrazek - tak jak mu ksztaltem pasuje, tak uklada), nie umialby nic sobie sam odpalic na komorce (no ale ja mam taka zwykla dziadowa, bez muzy itp), nie poradzilby sobie w zyciu z konsola
a naklejki coz.. przylepia baaardzo chetnie, ale tak byle jak, zdecydowanie!
za to z bratem szaleja jak nie wiem, wyobraznia zdecydowanie nie proznuje u nich, wiec nie martwie sie w sumie ;-) zabawa w domki, strzelanie, rodzine, psa i kota.. on raczej w rozwoj fizyczny wyrazniej poszedl. no i gadac, spiewac, wierszykowac i opowiadac bajki ;-) to i owszem.
kk3, ciesze sie :-) asortyment w tym roku faktycznie mamy calkiem niezly.
ale wlasnie nie mam takich fajnych ciastolin, jak
Puchatka wklejala.. mi sie bardziej widzi ten drugi zestaw z kolei, ale 1 tez fajny :-) cos takiego by mi sie przydalo. u nas tylko fryzjer, ciastka, lody i pizzeria/spaghetti.
iwonka, fajne klocki. ja tez bede kupowac lego, w koncu - lego to lego ;-) ale te 'dorosle', jak juz podrosna baki. bo takimi doroslymi to beda sie wiele lat bawic, a duplo to na chwile w sumie.
szopek, zajefajny patent z autami. moj, gdyby byl autowy, byloby fajnie, mialabym jak ich szantazowac ;-) ale oni tak wszystko po trochu i nic. w sumie maja tylko takie falowe jazdy na jakies zabawki, np jest czas klockow, puzzli, aut, ksiazek itp. wtedy bawia sie niemal wylacznie tym.
ja jeszcze chyba wyszukam jakiegos laptopa dla Masia.. Fiol od nas dostanie laptop cars, dzis go stestowalam i na pewno z paroma cwiczeniami da rade bez problemu, ale Maks na pewno bedzie mu wyrywal.. i szukam czegos dostosowanego do jego wieku. moze takie cos, co myslicie?
LAPTOP KOMPUTER DZIECIECY NA OBRAZECZKI E EDU 8077 (1340657836) - Aukcje internetowe Allegro
u nas tez sporo prezentow, ale po rodzinie porozkladanych, bo mamy ogromna. bedzie ten garaz burago, laptop cars, - to glowne gwiazdkowe. plus te lampki gimmo i na pewno cos tam jeszcze wrzuce (nie, zebym uwazala, ze powinnam, ale sie penwie nie powstrzymam). od moich rodzicow laptop dla masia i cos dla fiola, nie wiem jeszcze. moze tez ciastolina fajna jakas? od reszty rodziny ksiazeczki i ciuchy. wszystkie ze spidermanem i mcqueenem - nic innego nie chca na grzbiet wkladac ostatnio.
a na mikolajki glodoodle i puzzle :-) dla maksa drewniane z mcqueenem (on nie ulozy wiecej niz 8-10 szt), dla Fiola jakies wieksze. albo inne zabawki edukacyjne tego typu, np takie sa fajne:
Puzzle Edukacyjne Gra MÓJ DZIEŃ - NOWOŚĆ !!! (1331685610) - Aukcje internetowe Allegro
nie, no codzien znajduje cos nowego i fajnego