reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

To nie chodzi o to czy dam radę urodzić siłami natury bo pewnie był dała radę bo jestem kobietą i jest do tego stworzona,chodzi o to że boję się jak ten poród odbije się na mojej psychice czy nie pogłebi się depresja,lęki i wtedy nie zajmę się dzieckiem a przy cc ból mija po paru dniach i nigdy nie słyszałam o żadnym przypadku cesarki żeby przywiązywali kogoś do łóżka pasami to chyba twoja znajoma trafiła na nieodpowiednich ludzi bo przecież są minimalne dawki jakie się daje a jeśli kobieta chce to daje się większe. Moja koleżanka rodziła siłami natury była zdrowa psychiczne a po porodzie nabawiła się ciężkiej depresji i żałuje że nie miała cesarki bo mogła mieć
Kochana za bardzo się katujesz tymi myślami. Może na tej terapii by cię przygotowali do porodu sn. Ta moja znajoma to przeszła tam swoje, a taki super szpital to miał być... Iwi tak jak pisałam jak jest dobrze to jest dobrze,a przy komplikacjach to i profesor może być za słaby. Ja też mam nerwy, raz jest lepiej a raz gorzej ale od początku ciąży nie myślałam o CC, nie chcę też męża przy porodzie,a urodzić trzeba,tego się nie uniknie. I wiem że muszę dać radę nie dopuszczam innej myśli...
A ty chciałaś dziecko czy to z przypadku?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie opowiadajcie o cc ze takie straszne!!Ja przeszłam przez to 4 lata temu i teraz też będę mieć cc .nie miałam wyjścia bo inaczej córka by się udusila.....I to jest najważniejsze żeby dziecko urodziło się zdrowe i z matką było dobrze....nie ważne w jaki sposób się urodzi. Ja dobrze wspominam cc.Po paru godzinach wstałam i zajmowalam się dzieckiem. ...wiadomo brzuch bolał ale do przeżycia A po tygodniu już nie p amietalam o bólu...rana też się super zagoila.

Dawo popieram wszystko co napisałeś do iwi. Iwi z takim myśleniem to na prawdę daleko nie zajedziesz. Najpierw się nakrecasz sama nerwica, wcześniej tym że mąż nie chce z Tobą siedzieć (ale zobacz jak się zachowujesz. On tez ma granice wytrzymalosci), potem nakrecasz się samym porodem. Kobieto tak nie można! Nie pisze tego żeby co dopiec ale to naprawdę zle podejście. Stosuj relaksacje, słuchaj dicovica i przede wszystkim zmien wreszcie swoją postawę. Zacznij pracować nad swoją psychiką. Ale nie myśl że terapia ci pomoże sama. To tylko narzędzie a ty musisz je wykorzystać. Pamiętaj dziecko cię potrzebuje. Po porodzie nasze problemy stają sie drugorzędne

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny szanuje każdąwwaszą opinie i to że odpisujecie na moje posty. Pójdę na terapię powiem z czym mam problemy czyli że ciągle wszystkim się przejmuje, ale wiem dlaczego taka jestem i to chyba najwazniejsze i już przyzwyczailam się do tego że wszystkim sie przejmuje i o wszystkim myślę. Nie chcę taka być i tak jest o 60 procent lepiej niż kiedyś więc proszę nie mówcie mi że nic ze soba nie robie bo to jest nie prawda i z tego co widze to ja mam najdłużej nerwice więc troche się na tym znam

Iwi ale ty nie masz się przyzwyczajać z nią żyć. Nie mów sobie takich rzeczy ! Koniec z nerwica wiąże się ze zmianą myślenia :) potrzeba czasu ale da się. Nerwica na prawdę może być tylko edpizodem w życiu. Jeśli masz ja długo to najpierw popraw swoją jakość życia próbując z niej wyjść ale nie rób sobie presji że musi to być za tyle i tyle czasu;)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie- jestem dopiero w 15 tc a szybko sie mecze- wejście po schodach i musze odsapnac.i czasem jak leze czuje mocne bicie serca. Czy tez tak macie??

reklama
Do góry