reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Oj ciezkie to wszystko :(. Ale derealizacji to Ci wspolczuje z calego serca, bo tego sie opisac nie da. Ja odstawilam benzo z dnia na dzien i nie mialam tego. Nie wiem od czego to zalezy :/

reklama
Derealizacja co to?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
określiłabym derealizację jako wariowanie bez wariowania - z zachowaniem pełnej pamięci i świadomości. konkretniej Link do: Forum - Nerwica - Derealizacja - Depersonalizacja - Depresja - Zaburzenia lękowe. • Zobacz wątek - Encyklopedia objawów Derealizacji/Depersonalizacji
jeden z objawów nerwicy, może się przytrafić zarówno osobom całkiem zdrowym, jak i z zaburzeniami lękowymi między innymi. stan wypalenia mózgu, przegrzania kabli :(

określiłabym derealizację jako wariowanie bez wariowania - z zachowaniem pełnej pamięci i świadomości. konkretniej Link do: Forum - Nerwica - Derealizacja - Depersonalizacja - Depresja - Zaburzenia lękowe. • Zobacz wątek - Encyklopedia objawów Derealizacji/Depersonalizacji
jeden z objawów nerwicy, może się przytrafić zarówno osobom całkiem zdrowym, jak i z zaburzeniami lękowymi między innymi. stan wypalenia mózgu, przegrzania kabli :(
Ja pier***dole sory ale inaczej się nie da tego opisać. Współczuję, ja myślałam że mam jazdy bo mnie dusi albo serce wali,a wy to macie dopiero atrakcję... To okropne co się może stać z człowiekiem,a najgorsze jest to że przeciętny Kowalski nawet nie ma pojęcia co może siedzieć w głowie...

No to może ktoś z nieśpiących tu zagląda? Aż mnie trzęsie że nie mogę spać [emoji19][emoji20][emoji45]

DaWo ja w nocy spalam ale niestety obudziłam się z przyspieszonym tetnem i niepokojem i do teraz źle się czuję jakieś ogólne osłabienie, a Ty jak teraz lepiej niż w nocy?

Ja taka niespokojna byłam, serce waliło.... Teraz jest lepiej, idę się położyć trochę bo o 14po syna do zerówki [emoji8][emoji7][emoji8]

Witajcie, Też zmagam się z nerwicą w ciąży. Najgorszy był pierwszy trymestr, byłam tak roztrzęsiona, ze nie byłam w stanie sobie z tym poradzić. A niestety w ciąży nie wolno brać leków. Teraz się poprawiło, jestem w stanie w miarę normalnie w funkcjonować. Moje objawy: podwyższone ciśnienie (ale jak jestem spokojna to jest super), obsesyjne myśli, uczucie gorąca, szybsze bicie serca.... Niestety mam tendencje do wyszukiwania sobie chorób, ten strach przed tym , że ja lub ktoś z bliskich zachoruje. A jak sobie radzę:
1. bardzo mi pomogły nagrania Divovica:
. Dały mi podstawę do przerwania spirali lęku
2. chodzę na psychoterapię
3. ratuję się melisą, ale same wiecie że melisa słabo działa przy takich zaburzeniach
4. Organizuję sobie dobrze dzień, aby nie mieć czasu na myślenie. Spacer, gotowanie, uczę się angielskiego, maluję kolorowanki antystresowe itp. Codziennie robię listę rzeczy do zrobienia, również tych przyjemnych. Wtedy moje myśli są bardziej skupione na zadaniach.
5. codziennie medytacja i relaksacja z nagraniem.

Więcej chyba na ten moment nie mogę zrobić. Bywają naprawdę dobre dni, nawet cudowne. choć ostanie dwa dni znów mam wkrętkę :(

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry