reklama
Koszmar za zycia. Przeczytaj sobie w necie, bo tak lepiej zrozumiesz. Jedno z najgorszych rzeczy jakie mnie w zyciu spotkaly. Nie zycze tego nikomu
sMaksiaKasia
Zaciekawiona BB
określiłabym derealizację jako wariowanie bez wariowania - z zachowaniem pełnej pamięci i świadomości. konkretniej Link do: Forum - Nerwica - Derealizacja - Depersonalizacja - Depresja - Zaburzenia lękowe. • Zobacz wątek - Encyklopedia objawów Derealizacji/Depersonalizacji
jeden z objawów nerwicy, może się przytrafić zarówno osobom całkiem zdrowym, jak i z zaburzeniami lękowymi między innymi. stan wypalenia mózgu, przegrzania kabli
DaWo
Fanka BB :)
Ja pier***dole sory ale inaczej się nie da tego opisać. Współczuję, ja myślałam że mam jazdy bo mnie dusi albo serce wali,a wy to macie dopiero atrakcję... To okropne co się może stać z człowiekiem,a najgorsze jest to że przeciętny Kowalski nawet nie ma pojęcia co może siedzieć w głowie...określiłabym derealizację jako wariowanie bez wariowania - z zachowaniem pełnej pamięci i świadomości. konkretniej Link do: Forum - Nerwica - Derealizacja - Depersonalizacja - Depresja - Zaburzenia lękowe. • Zobacz wątek - Encyklopedia objawów Derealizacji/Depersonalizacji
jeden z objawów nerwicy, może się przytrafić zarówno osobom całkiem zdrowym, jak i z zaburzeniami lękowymi między innymi. stan wypalenia mózgu, przegrzania kabli
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
DaWo
No to może ktoś z nieśpiących tu zagląda? Aż mnie trzęsie że nie mogę spać [emoji19][emoji20][emoji45]
DaWo
Ja taka niespokojna byłam, serce waliło.... Teraz jest lepiej, idę się położyć trochę bo o 14po syna do zerówki [emoji8][emoji7][emoji8]
murasaki
Witajcie, Też zmagam się z nerwicą w ciąży. Najgorszy był pierwszy trymestr, byłam tak roztrzęsiona, ze nie byłam w stanie sobie z tym poradzić. A niestety w ciąży nie wolno brać leków. Teraz się poprawiło, jestem w stanie w miarę normalnie w funkcjonować. Moje objawy: podwyższone ciśnienie (ale jak jestem spokojna to jest super), obsesyjne myśli, uczucie gorąca, szybsze bicie serca.... Niestety mam tendencje do wyszukiwania sobie chorób, ten strach przed tym , że ja lub ktoś z bliskich zachoruje. A jak sobie radzę:
1. bardzo mi pomogły nagrania Divovica:
. Dały mi podstawę do przerwania spirali lęku
2. chodzę na psychoterapię
3. ratuję się melisą, ale same wiecie że melisa słabo działa przy takich zaburzeniach
4. Organizuję sobie dobrze dzień, aby nie mieć czasu na myślenie. Spacer, gotowanie, uczę się angielskiego, maluję kolorowanki antystresowe itp. Codziennie robię listę rzeczy do zrobienia, również tych przyjemnych. Wtedy moje myśli są bardziej skupione na zadaniach.
5. codziennie medytacja i relaksacja z nagraniem.
Więcej chyba na ten moment nie mogę zrobić. Bywają naprawdę dobre dni, nawet cudowne. choć ostanie dwa dni znów mam wkrętkę
Pozdrawiam
1. bardzo mi pomogły nagrania Divovica:
2. chodzę na psychoterapię
3. ratuję się melisą, ale same wiecie że melisa słabo działa przy takich zaburzeniach
4. Organizuję sobie dobrze dzień, aby nie mieć czasu na myślenie. Spacer, gotowanie, uczę się angielskiego, maluję kolorowanki antystresowe itp. Codziennie robię listę rzeczy do zrobienia, również tych przyjemnych. Wtedy moje myśli są bardziej skupione na zadaniach.
5. codziennie medytacja i relaksacja z nagraniem.
Więcej chyba na ten moment nie mogę zrobić. Bywają naprawdę dobre dni, nawet cudowne. choć ostanie dwa dni znów mam wkrętkę
Pozdrawiam
Ostatnia edycja:
DaWo
reklama
DaWo
Zobaczcie jakie "zdrowe" ciężarne mają podejście do nerwicy...
Podziel się: