reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Uspokój się i czytaj ze zrozumieniem, już to było napisane :D Jeszcze raz - twardnienie jest niebezpieczne, gdy towarzyszy mu ból, krwawienie, trwa dłużej niż minutę mimo zmiany pozycji i pojawia się często. Macica to mięsień i musi ćwiczyć. Szyjka skraca się z wielu powodów, ale nie od 'zdrowych' twardnień.
Raczej wszystko zrozumialam tylko, ze moje twardnienie jest ze stresu i raczej do tych "zdrowych" nie nalezy, coraz czesciej go mam bo coraz czesciej mnie dopada nerwica... trwa dlugo bez krwawień i bez bólu.

reklama
Raczej wszystko zrozumialam tylko, ze moje twardnienie jest ze stresu i raczej do tych "zdrowych" nie nalezy, coraz czesciej go mam bo coraz czesciej mnie dopada nerwica... trwa dlugo bez krwawień i bez bólu.
W takim razie musisz jakoś dotrwać do wizyty, oby gin miał dla Ciebie dobre wiadomości ;) Miałam twardnienia od 23tc, pielęgniarki miały mnie dość, gdy im tyłek nimi zawracałam. Skończyły się wraz z założeniem krążka, jak wyluzowałam.

Trwa dlugo czyli ile ? I jak czesto jest na dobe ? Kiedy masz wizyte u lekarza ?
Nawet pare h, jak raz sie zacznie to 3ma caly czas , jak leze to nie czuje ale jak wstane to jak kamien brzuch. Wczoraj mialam szyjka sie skrócila. Zalecil lezenie zwiekszyl luteine magnez duphaston i objawowo relanium, jak nie pomoze to pessar.

Nawet pare h, jak raz sie zacznie to 3ma caly czas , jak leze to nie czuje ale jak wstane to jak kamien brzuch. Wczoraj mialam szyjka sie skrócila. Zalecil lezenie zwiekszyl luteine magnez duphaston i objawowo relanium, jak nie pomoze to pessar.

Ktory tydzień i ile cm ma ta szyjka teraz ?
Spokojnie najwyzej pessar. Dziewczyny po nim jeszcze przenosza ciaze...

Ktory tydzień i ile cm ma ta szyjka teraz ?
Spokojnie najwyzej pessar. Dziewczyny po nim jeszcze przenosza ciaze...
Pewnie, że tak, jeszcze w grudniu słyszałam od s*k w szpitalu (nie wiem jak takie osoby mogą nazywać siebie pielęgniarkami), że cudem będzie, jeśli dotrwam w dwupaku do 28tc, a w ten poniedziałek będę mogła cieszyć się z donoszonej ciąży.

Pewnie, że tak, jeszcze w grudniu słyszałam od s*k w szpitalu (nie wiem jak takie osoby mogą nazywać siebie pielęgniarkami), że cudem będzie, jeśli dotrwam w dwupaku do 28tc, a w ten poniedziałek będę mogła cieszyć się z donoszonej ciąży.

Juz bedzie 37t. Super. U mnie zaczal.sie 39 i juz to czekanie mnie wykancza. Wszystko boli jakby mnie mialo rozerwac

reklama

ja tak mam od dawna... od 30 tygodnia, lekarz mnie pytał czy zawsze mam taki napięty brzuch, potwierdziłam, zbadał szyjkę, ale u mnie jest ok, kazał brać magnez i to tyle

Do góry