reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Lekarza na pewno. Jest fantastyczny. Poprostu uważa że szkoda się faszerować prochami. A nie udowodniono że jakiś lek jest w 100 procentach bezpieczny. Poza tym ja mam lęki przed wyjściem z domu i to niekoniecznie trzeba leczyć lekami. Dam rady i bez leków. Będzie syn więc to dodało mi skrzydeł
Tak można to pokonać bez leków. Trzeba wierzyć :) I gnac do przodu

Dziewczyny druga nocka z rzedu prawie nieprzespana :( Znowu jakieś lęki, duszności i kołatania serca . Miałyście coś przepisanego ale doraźnie tak w razie większego lęku ? W dzień jest wszystko w porządku ale te dwie ostatnie nocki okropne mam dopiero drugi taki napad w ciąży a nie chce brać leków na stałe bo byc może to spadek formy i tylko dorazna pomoc by pomogla. Zadzwonię do mojej psychiatry wieczorem zobaczymy co ona o tym myśli ;(
My mamy termin na 14 czerwca ;)

Dziewczyny druga nocka z rzedu prawie nieprzespana :( Znowu jakieś lęki, duszności i kołatania serca . Miałyście coś przepisanego ale doraźnie tak w razie większego lęku ? W dzień jest wszystko w porządku ale te dwie ostatnie nocki okropne mam dopiero drugi taki napad w ciąży a nie chce brać leków na stałe bo byc może to spadek formy i tylko dorazna pomoc by pomogla. Zadzwonię do mojej psychiatry wieczorem zobaczymy co ona o tym myśli ;(
Też w nocy miałam duszności i kolatanie serca. Na noc piłam sobie meliske. Pomagało spruboj może tobie też Pomorze :)

Na mnie melisa wcale nie działa, żadne herbatki ziołowe też niestety nie. Ja doraźnie miałam hydroksyzynę. Brałam właśnie przy kłopotach ze snem, bo wyciszała i uspokajała. No i na mnie działała nasennie trochę. Wiem że niektóre dziewczyny też relanium brały/biora, ale nigdy nie stosowałam. Na mnie sam fakt posiadania czegoś "na wszelki wypadek" działał jakoś uspokajająco i nie musiałam sięgac bo lek zbyt często.
Polecam też trening jacobsona lub trening autogenny shultza. Jak doszłam do wprawy to tak mnie relaxowały ze aż usypiały. No i głębokie oddechy i liczenie ich w myślach tak żeby o niczym innym nie myśleć. Serce przestawało wariować.
powodzenia!

Ja mam termin 17.06

Prxyszłamamusia oczywiście że się bałam,ale jakoś dałam rady;-) polecam ci kupić sobie glukozę o smaku cytrynowym. A ty na kiedy masz termin?

reklama
Do góry