reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Jak jestem spokojna, nie mam lęków ani kołatania serca to ciśnienie w okolicach 100/60, puls 80-90. A w tych gorszych chwilach ciśnienie około 130/80, puls 120-130.

reklama
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Dziś 8...mój dzień byłam u lekarza. Powtórne usg.. I dziwna rozmowa. Dopóki nie powiedziałam że planuję ciąże to gadka żeby zostawić obserwować i czekać... Jak powiedziałam o ciąży, to... A to zróbmy biopsje. No i kurde mam ją już jutro!!! Jestem przerażona, boję się jej, boję się że coś wykaże .. Jakaś masakra. Z drugiej strony chyba lepiej wiedzieć... Trzymajcie za mnie kciuki jutro bo niewiem czy to przeżyję..

Hej Sardas!Super,że się z maluchem wszystko ok i Ty się dobrze czujesz.U mnie przez 2.5mca byl względny spokój...myślałam,że terapia wystarczy,ale zaczęły mnie natręctwa nachodzić i wzięlam przez 2 tyg.paroksetynę...to dopiero był koszmar...teraz odstawilam...lekarz przepisał trittico...nie wiem czy brać
Ja biorę trittico juz kilka ładnych lat, moge śmiało polecić. Ładnie sen reguluje.

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Dziś 8...mój dzień byłam u lekarza. Powtórne usg.. I dziwna rozmowa. Dopóki nie powiedziałam że planuję ciąże to gadka żeby zostawić obserwować i czekać... Jak powiedziałam o ciąży, to... A to zróbmy biopsje. No i kurde mam ją już jutro!!! Jestem przerażona, boję się jej, boję się że coś wykaże .. Jakaś masakra. Z drugiej strony chyba lepiej wiedzieć... Trzymajcie za mnie kciuki jutro bo niewiem czy to przeżyję..
Kochana jeżeli lekarz chciał obserwować i czekać, to nie miał od razu jakiś podejrzeń. A biopsja po to żeby mieć pewność i spokojnie planować ciąże. Dobrze, że już jutro. Na wynik pewnie do 3 tygodni będziesz czekała? Ja tak czekałam kiedyś na wynik biopsji, ale z wycinka skóry...
Będzie dobrze, trzymam za to bardzo mocno kciuki! Domyślam się, że strach i przerażenie Cię nie opuszczają, bądź dzielna, bo będzie ok!!

No ja jestem 3 mies po porodzie i było ok. Z dniem porodu nerwica odpuściła bo to właśnie ciąża wywoływała u mnie ogromny lęk.. Było ok, do czasu kiedy (tak myślę), korzystając z telefonu podczas karmienia małego nie wysunął on mi się z ręki i delikatnie tracił dziecko w czolko.. Poryczalam się wówczas z małym i zaczęły się schizy, mimo że oczywiście nic takiego się przecież nie stało! Najpierw bałam się korzystać z tel kiedy trzymałam go na rękach, z obawy że tel może mi wypaść z rąk.. Później już coraz częściej zaczęły nasuwac mi się myśli typu: a gdybym straciła kontrolę i uderzyła dziecko celowo(!!!) Nie muszę mówić, że jak przychodzą myśli tego typu to zbiera mi się na wymioty! Najgorsze co może być, bo wiadomo że miłość do dziecka jest najsilniejsza, więc bolą jak cholera i wpedzaja w poczucie bycia złym rodzicem:((((
Anncia z tym telefonem to jest normalne!! Mi też już raz się zsunął na główkę małego , a dwa razy prawie , jak w nocy się zaspanym chwyta telefon to może się to zdarzyć , trzeba uważać ale ja miałam to samo. Może dasz radę bez leków , a zresztą nawet jak coś to te kilka miesięcy karmienia to i tak super że dałaś radę , trochę jedynie żal bo z tym mm jest trochę roboty w nocy trzeba wstawać i to grzac no i drogie to jest , a tak do cyca przystawiać i finisz, ale i tak dobrze że tyle dałaś radę :)

reklama
Hej dziewczyny.

Czy Wy tez mialyscie tak ze tak ciezko bylo Wam wytrzymac pomiedzy jedna wizyta u ginekologa a druga? Mam wrazenie ze po kazdej wizycie mija pare dni a ja sie robie tak nie spokojna ze najchetniej poszlabym po tygodniu na kolejna... a tu miesiac caly trzeba jakos wytrzymac :(

Jak sie czujecie?

Do góry