reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

A ja nie mam auta dzisiaj i dostane zaraz w domu do glowy dzidcku sie budzi a ja zaraz glowa bede w sciane walila ciagle aprawdzam malemu z nudow te wezly i ibserwuje juz mj sie chce rzygac z nerwow... nienawidze siedzenia w domu :/

reklama
ile nowych mamusiek sie pojawiło :) dziewczyny nie jestescie same,kazda na tym forum przechodziła to samo,strach panika,nieprzespane noce,każda z nas ma swoje wkrety i lęki, ja w ciazy brałam asertin leki były mniejsze ale depresja i bezsens na całego ale jakos dotrwałąm do konca i wruciłam do swoich lekow sprzed ciązy i jest lepiej,nie karmiłam piersia bo stwierdziłąm ze moje dobre samopoczucie bedzie lepsze dla dziecka niz kp
ja leki brałam do konca ciazy z mała zadnych problemow nie było ani efektow odstawiennych ma juz 7 tygodni i jest cudowna :) jak byłąm w ciazy to miałam mega obawy ze jej niezaakceptuje ze jak sie urodzi to jej nie pokocham,albo sobie nieporadze i co z nia bedzie,ale wszystko przyszło naturalnie,moze tez dzieki lekom,ale napewno kocham ja nad zycie. jesli chodzi o ruchy tez słabo czułam moze dwa razy dziennie mocniej kopneła a tak to cisza...wiec bez obaw.
edzik anncia sorrki ze sie nieodzywałam a jak u was,jak sie czujecie?
Hej dżema! Tak się zastanawiałam właśnie czy już urodziłas i czy wszystko ok:) którego dokładnie rodziłas? W terminie?? u mnie w porządku, malutki rośnie mega szybko.. Mimo że lekarz powiedział że mogę brać leki i karmić, ja niedawno odstawialam.. Czuję się ok, na pewno nie ma porównania z tym co było w ciąży.. Chociaż czasami jakieś wkręty mam, głównie te dotyczące zdrowia.. No ale zawsze taka byłam, że na punkcie chorób to miałam bzika, więc liczę się z tym że to nie minie całkowicie ;) dziewczyny trzymajcie się, ciąża to był dla mnie momentami naprawdę okropny okres (gdzie przecież powinno być zupełnie na odwrót), a teraz jest naprawdę super! Głowy do góry:)

Cześć Kochane,
Jak u Was?
Ja byłam kilka razy na dworze. Nawet to przeżyłam. Chociaż fizycznie czuję się gorzej. Bardzo boli mnie żołądek, w lutym leżałam w szpitalu na zakażenie helicobakter zapalenie żołądka i dwunastnicy, i czuję że chyba znowu mi się zaczyna :(. Jak nie jakieś wysypki, krwawienia z nosa, to teraz znowu to. Mnie chyba ktoś przeklnął. Nie mogę się doczekać końca tej ciąży ... tydzień w tydzień coś nowego ;((

Hej dżema! Tak się zastanawiałam właśnie czy już urodziłas i czy wszystko ok:) którego dokładnie rodziłas? W terminie?? u mnie w porządku, malutki rośnie mega szybko.. Mimo że lekarz powiedział że mogę brać leki i karmić, ja niedawno odstawialam.. Czuję się ok, na pewno nie ma porównania z tym co było w ciąży.. Chociaż czasami jakieś wkręty mam, głównie te dotyczące zdrowia.. No ale zawsze taka byłam, że na punkcie chorób to miałam bzika, więc liczę się z tym że to nie minie całkowicie ;) dziewczyny trzymajcie się, ciąża to był dla mnie momentami naprawdę okropny okres (gdzie przecież powinno być zupełnie na odwrót), a teraz jest naprawdę super! Głowy do góry:)
Hej , dobrze wiedzieć że są dziewczyny co przechodziły to co ja , też tak zestresowana byłaś cała ciążę ? Brałaś jakieś leki w ciąży ? Z maleństwem wszystko dobrze ? Ja mam 37 tydzień i strasznie się boję czy jest on zdrowy czy nie , tym bardziej że te ruchy tak słabo czuje , dałam mu strasznie popalić w ciąży i mam ogromne wyrzuty sumienia do siebie za to...

Cześć Kochane,
Jak u Was?
Ja byłam kilka razy na dworze. Nawet to przeżyłam. Chociaż fizycznie czuję się gorzej. Bardzo boli mnie żołądek, w lutym leżałam w szpitalu na zakażenie helicobakter zapalenie żołądka i dwunastnicy, i czuję że chyba znowu mi się zaczyna :(. Jak nie jakieś wysypki, krwawienia z nosa, to teraz znowu to. Mnie chyba ktoś przeklnął. Nie mogę się doczekać końca tej ciąży ... tydzień w tydzień coś nowego ;((
Dobrze że jest torche lepiej :) tez już marzę żeby to było za mną wszystko,

Hej , dobrze wiedzieć że są dziewczyny co przechodziły to co ja , też tak zestresowana byłaś cała ciążę ? Brałaś jakieś leki w ciąży ? Z maleństwem wszystko dobrze ? Ja mam 37 tydzień i strasznie się boję czy jest on zdrowy czy nie , tym bardziej że te ruchy tak słabo czuje , dałam mu strasznie popalić w ciąży i mam ogromne wyrzuty sumienia do siebie za to...
Na pewno urodzi się zdrowy jak ryba:) cała ciąże byłam zestresowana... Wiadomo bywały dni lepsze j gorsze, ale stresowalam się bardzo, miałam lęki, cholernie natretne myśli, czasami ataki histerii, w które wpadalam z blachych powodów... Brałam leki przeciwlekowe w małych dawkach po 20tc. Malutki urodził się zdrowy i jest bardzo ale to bardzo pogodnym i spokojnym chlopcem:) bzdura jest powiedzenie, że jeśli matka miała stresująca ciąże to dziecko urodzi się zestresowane i placzliwe.

Na pewno urodzi się zdrowy jak ryba:) cała ciąże byłam zestresowana... Wiadomo bywały dni lepsze j gorsze, ale stresowalam się bardzo, miałam lęki, cholernie natretne myśli, czasami ataki histerii, w które wpadalam z blachych powodów... Brałam leki przeciwlekowe w małych dawkach po 20tc. Malutki urodził się zdrowy i jest bardzo ale to bardzo pogodnym i spokojnym chlopcem:) bzdura jest powiedzenie, że jeśli matka miała stresująca ciąże to dziecko urodzi się zestresowane i placzliwe.
No to ja identycznie to samo , po 30 TC przez 8 tygodni brałam leki przeciwlękowe a po 30 z 5 razy zdążyło mi się na sen wziaśc , i też mialam ataki histerii parę razy po których nie umiałam dojść do sobie , bardzo mnie uspokoilas tym że maleństwo jest zdrowe , dziękuję :)

No to ja identycznie to samo , po 30 TC przez 8 tygodni brałam leki przeciwlękowe a po 30 z 5 razy zdążyło mi się na sen wziaśc , i też mialam ataki histerii parę razy po których nie umiałam dojść do sobie , bardzo mnie uspokoilas tym że maleństwo jest zdrowe , dziękuję :)
po 20 tc

Nie ma za co:) mi też się dodatkowo zdarzało wziąć hydroxsyzyne!! i to na pewno nie tylko 5 razy.. Bedzie dobrze, trzymaj się i szczeslliwego rozwiazania :)

reklama
Do góry