reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny a u mnie dosłownie tragedia , przez dwa dni spałam może z 3 h, chodzę jak zombie , mam ataki paniki, Edzik36 tobie też się tak zrobiło pod koniec że ci się pogorszyła nerwica prawda ? Ja zacznę teraz 37 tydzień i to jest chyba największy kryzys jaki miałam , boję się że pod koniec teraz coś się stanie Dzieckiem , jutro jadę znowu ktg zrobić bo lekarz powiedział że ktg daje gwarancję że przez tydzień napewno nic nie stanie się dziecku , dlatego jadę jutro bo mija tydzień od ostatniego. Wesele super , ale wróciłam o 1 z niego , dzien wcześniej prawie nie spałam , kładę się i dupa , o 6 rano dopiero zasnęłam, musiałam ugryźć trochę tabletki. I cały dzień problemy z oddychaniem i mega stres , masakra jakaś !!!! Teraz ja mam myśli że trafię donpdyhiatryka jeszcze przed końcem :( w wtorek pójdę chyba do psychiatry się pożalić i uspokoić.
Moze sie dzisiaj uspokoisz troche to juz koncowka pomysl o tym, ze za 3 tyg juz bd dziecko ti zleci w mgnieniu oka... ja dopiero 15 tydz :( gdzie tam jeszcze eh to jaa moge do osychiateyka trafic jeszcze a Ty juz spokojnie dotrwasz te 3 tyg :)

reklama
Dziewczyny a u mnie dosłownie tragedia , przez dwa dni spałam może z 3 h, chodzę jak zombie , mam ataki paniki, Edzik36 tobie też się tak zrobiło pod koniec że ci się pogorszyła nerwica prawda ? Ja zacznę teraz 37 tydzień i to jest chyba największy kryzys jaki miałam , boję się że pod koniec teraz coś się stanie Dzieckiem , jutro jadę znowu ktg zrobić bo lekarz powiedział że ktg daje gwarancję że przez tydzień napewno nic nie stanie się dziecku , dlatego jadę jutro bo mija tydzień od ostatniego. Wesele super , ale wróciłam o 1 z niego , dzien wcześniej prawie nie spałam , kładę się i dupa , o 6 rano dopiero zasnęłam, musiałam ugryźć trochę tabletki. I cały dzień problemy z oddychaniem i mega stres , masakra jakaś !!!! Teraz ja mam myśli że trafię donpdyhiatryka jeszcze przed końcem :( w wtorek pójdę chyba do psychiatry się pożalić i uspokoić.
Musisz się jakoś trzymać. Już jesteś na ostatniej prostej! :)
Będzie wszystko dobrze i z Tobą i z dzieckiem. Strach o dziecko i bezsenność na koniec ciąży to normalne nawet u kobiet bez nerwicy.
Współczuje Ci, bo atak paniki wykańcza. Jak mi mija to ledwo żyje, a jak spać nie możesz, to musisz się czuć mega zmęczona ;( nie trafisz do psychiatryka, Edzik też się bała i tam nie trafiła ;) żadna z nas tam nie trafi.
3maj się mocno. Powtarzaj sobie, że już tyle przetrwałaś i dasz radę do końca.

Dzięki dziewczyny, dzisiaj troszkę lepiej ,ale głowa dalej jest średnio, wczoraj cały dzień płakałam , byłam hamska dla rodziców , i i dla męża , pyskowalam wszystkim. Boję się o dziecko jak nie wiem , jak myślę co przeżywałam w tej ciąży to masakra, mam wyrzuty jak mogłam doprowadzić siebie do takiego stanu.

Wogole takie straszne horrory zamiast snów miałam , że robaki chodzą po dziecku które w rękach trzymam, że odruchów wogole nie ma . Boję się tak jak Edzik się bała że psychozy jakiejś dostaje , boję się że jeszcze mi umrze ten dzieciach pod koniec ciąży, serio ta końcówka chyba najgorsza jest :(

U mnie zas gorzej mam wizytr w piatek i boje sie, ze dziecko nie zyje bo dziennie jem tabletki przeciwbolowe na bol glowy dzisiaj nie wzielam jeszcze ale juzmnie tak glowa boli, ze szok dodatkowo mega sir martwie o mojego kochanego synusia wyszukuje mu wezlow no psychoza totalna a brak slow ja bym jchetniej tez poszla po jakies leki na glowe bo to jest masakra... :( sardnas ty masz jeszcze apre tyg a ja 25... oszaleje chyba czy te dziecko bd zylo itp oj laski czenj nie mozemy cieszyc sie zyciem i wierzyc po prostu lekarzowi tylko szukamy problemow chorob itp :(

U mnie zas gorzej mam wizytr w piatek i boje sie, ze dziecko nie zyje bo dziennie jem tabletki przeciwbolowe na bol glowy dzisiaj nie wzielam jeszcze ale juzmnie tak glowa boli, ze szok dodatkowo mega sir martwie o mojego kochanego synusia wyszukuje mu wezlow no psychoza totalna a brak slow ja bym jchetniej tez poszla po jakies leki na glowe bo to jest masakra... :( sardnas ty masz jeszcze apre tyg a ja 25... oszaleje chyba czy te dziecko bd zylo itp oj laski czenj nie mozemy cieszyc sie zyciem i wierzyc po prostu lekarzowi tylko szukamy problemow chorob itp :(
Dobrze że masz drugi trymestr, to już taki bezpieczny okres jest więc spokojnie , ale to prawda, tak chciałam być w ciąży , a to dla mnie jakoś horror , tzn to jak ja to źle przechodze

No ja w koncu tabletke wzielam ale paracetamol pomogl na szczescie, ciesze sie, ze ibupromu nie musialam brac a moj maly jest dzis tak zmierzly, ze szok teraz sie na szczescie uspokoil ale caly dzien tak dokazywal, ze mialam juz dosc ... :o jak Wam minal dzien?

Dziewczyny u mnie dzisiaj trochę lepiej , aczkolwiek stres przedporodowy daje o sobie znak i to nieźle , do tego zaczynamy malowanie w domu i wszystko mnie jakoś wybija z rytmu , ten finish to jakaś tragedia , a jeszcze miesiąc :(:(:( nic się nie zapowiada o wcześniejszym Porodzie bo wszystko mam szczelne , szyjka jeszcze długa , brzuch wysoko, a serio już chyba bym wolała mieć to za sobą :( chociaż porodu zaczęłam się bać jak diabli. Naszczescie może nam się już zacznie pogoda psuc bo tych wakacjac to serio możemy być dumne z siebie.

reklama
Hej
Mnie już tyłek boli id leżenia
U mnie spokój tylko zauważyłam że lekko brozowa wydzielina w małych ilościach i tylko na papierze toaletowym jest 2 razy dziennie rano i wieczorem po aplikacji luteiny przez 2 podparcia po sika IU i spokój do nestepnej dawki i aplikacji luteiny
Miał ktoś tak?

Do góry