reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dzisiaj była u mnie położna to oczywiście kilka razy dopytywalam czy to normalne - te krwiste plamienia po takim czasie, powiedziała że jak najbardziej normalne:D eh ja ogólnie na codzień czuje się naprawdę spoko, ale jak zacznę sobie wkręcac te głupie historie... Normalnie brak słów:unsure:
Dziewczyny, ja po cc jakieś 6 tygodni miałam krwawienia, raz ustawały to znów się pojawiały. Raz żywa krew, raz brunatna, kiedy indziej żółtawa wydzielina. Jak najbardziej ok. Niektóre mają to krócej, niektóre dłużej. I bóle jak na okres-to też normalne. Macica wciąż się kurczy, regeneruje...

reklama
No to brawo, że potrafisz skierować myśli na inne tory ;) i jest Ci lepiej niż ostatnio! A wizyta u lekarza nie zaszkodzi ;)
U mnie dziś lepiej niż wczoraj...mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie lepszy. Chociaż na wieczór włączyło mi się wymyślanie i lęki ehh.
Eh ja tezz sobie znowu wkrecam a teraz tak sie nakrecilam, ze chyba dzis nie zasne... oczywiscie chodzi o mojego synusia poczytalam o chloniaku... i pisalo nocne poty a on mi sie poci w nocy :( tylko w nocy wlasnie i chodze teraz co chwile j go macam i sprawdzam czy spocoby no i jest doodatkowo pisalo, ze swedzenienskory a dzis cos sie pare razy po glowie drapal... no zwariuje teraz l3ze jak klebek nerwow... :/

To mnie uspokoilyscie, bo wizytę mam dopiero 17 sierpnia a już sobie takie rzeczy wkrecalam, że aż wstyd. Coś ta nerwica nie chce dać za wygraną :(

Eh ja tezz sobie znowu wkrecam a teraz tak sie nakrecilam, ze chyba dzis nie zasne... oczywiscie chodzi o mojego synusia poczytalam o chloniaku... i pisalo nocne poty a on mi sie poci w nocy :( tylko w nocy wlasnie i chodze teraz co chwile j go macam i sprawdzam czy spocoby no i jest doodatkowo pisalo, ze swedzenienskory a dzis cos sie pare razy po glowie drapal... no zwariuje teraz l3ze jak klebek nerwow... :/
Teraz się wszyscy w nocy pocą ja się budzę co chwilę cała mokra od góry do dołu.

Dziewczyny u mnie źle :(
Wczoraj znowu miałam ten ostry ból żołądka promieniowal do nerek :( czuje jakbym miała cały żołądek opuchniety to tak jakby wzdęcia silne w okolicy żołądka
I najgorsze zaczęłam plamic ale tylko na papierze :( jest to tak jakby brozowa krew poloczona że sluzem :( ale wkładka czysta
O 15 mam wizytę u mojego gina
Tylko nie wiem czy nie zaszkodze bo mój gin dziś przyjmuje 100km odemnie i będę jechać do niego
We wtorek umówiłam się prywatnie do gastrolog bo albo to wrzody albo zapalenie trzustki albo woreczek żółciowy :(

Dziewczyny u mnie źle :(
Wczoraj znowu miałam ten ostry ból żołądka promieniowal do nerek :( czuje jakbym miała cały żołądek opuchniety to tak jakby wzdęcia silne w okolicy żołądka
I najgorsze zaczęłam plamic ale tylko na papierze :( jest to tak jakby brozowa krew poloczona że sluzem :( ale wkładka czysta
O 15 mam wizytę u mojego gina
Tylko nie wiem czy nie zaszkodze bo mój gin dziś przyjmuje 100km odemnie i będę jechać do niego
We wtorek umówiłam się prywatnie do gastrolog bo albo to wrzody albo zapalenie trzustki albo woreczek żółciowy :(
Nie martw się na zapas. Równie dobrze te bóle brzucha są od nerwicy, tak jak u mnie. Nie musi to być żadna choroba, spokojnie.
A jeśli delikatnie plamisz, to nic takiego. Gorzej jak by taka żywa krew była, a tak to normalne, ale dla pewności lepiej jak Cię gin obejrzy. Chociaż to rzeczywiście kawał drogi, może na konsultację idź do jakiegoś bliżej.

Ja patrze po sobie bo akurat sie w ogole nie poce nic a nic.... co zrobic zeby sie az tak nie zmaartwiac :(
Każdy reaguje inaczej. Ja też w nocy upocona się budzę, a mój facet jeszcze się przykrywa o_O Poza tym pisałaś, że już z małym byłaś u lekarza i wszystko ok. Nie wkręcaj sobie. Myśl o tym żeby mały się nie zaczął bać tak jak Ty.

Nie martw się na zapas. Równie dobrze te bóle brzucha są od nerwicy, tak jak u mnie. Nie musi to być żadna choroba, spokojnie.
A jeśli delikatnie plamisz, to nic takiego. Gorzej jak by taka żywa krew była, a tak to normalne, ale dla pewności lepiej jak Cię gin obejrzy. Chociaż to rzeczywiście kawał drogi, może na konsultację idź do jakiegoś bliżej.
Niestety ze względu ma moja przebyta operacje na macicy jak i to że ciąże z córką mi uratował i tylko dzięki niemu mam córkę to tylko on wchodzi w grę
Nie mam odpukać żywej krwi , wkładka czysta tylko na papierze było 3 razy teraz na razie cisza
Na 15 jadę pewnie od cholerny ludzi będzie i wyjdę po 20 :(
A brzuch boli cię mocno tzn żołądek ?
Ja zauważyłam że jak wieczorem więcej zjem tzn 2 kawałki chleba to już max to wtedy żołądek jest taki twardy jakby miał explodowac. Gdy zwymiotuje to szybciej ból przechodzi więc myślę że to nie od nerwów a pojawiło się jak zrobiłam test ciążowy
Od lat nie wiedziałam co to ból żołądka
No i w trakcie bólu bardzo bolą mnie nerki

reklama
Każdy reaguje inaczej. Ja też w nocy upocona się budzę, a mój facet jeszcze się przykrywa o_O Poza tym pisałaś, że już z małym byłaś u lekarza i wszystko ok. Nie wkręcaj sobie. Myśl o tym żeby mały się nie zaczął bać tak jak Ty.
Wiem staram sie wlasnie nie latac po leakrzach az tak itp choc j tak od kiedy ma te wezly widoczne juz go wjdzialo 6 pediatrow i w spzitalu z 5 i mial badania uwazaja, ze jest ok ale ja i tak sie zamartwiam no taki czlowiek ze mnie smieszny eh

Do góry