reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
spokojnie ,ja juz nie szukam po necie bo tylko niepotrzebnie panikuje . Właśnie parzy sie melisa ,mam nadzieje ze 3 dziennie nie zaszkodzą ?
Ja też już neta nie przeglądam, bo od razu wpadam w panikę..do każdej choroby coś pasuje ehh...
Masz szczęście, że Ci melisa pomaga, bo ja pije i nic mi nie daje :( ja parzyłam czasem z dwóch torebek dwa razy dziennie. W aptece mi farmaceutka powiedziała że rumianek i melisę można spokojnie pić w ciąży. Ale nie wiem czy da się przedawkować.
Ja mam dość upałów i mojej głowy :hmm: mnie brzuch znów boli. I uciskam, ugniatam, sprawdzam...szaleństwo.

A odnośnie problemów ze wzrokiem w nerwicy, to moja psycholog mówiła, że były przypadki ludzi którzy na parę dni tracili wzrok przez nerwicę właśnie. Albo tracili czucie w nogach i nie mogli chodzić. Wszystko wracało do normy jak w badaniach było ok i im lekarze potwierdzali, że nic im nie jest. Taką ma ta nerwica moc, i nasze głowy też... więc wkręcanie bólu brzucha czy kołatanie serca to pikuś. U mnie jak nie jedno to drugie, na zmianę :sad::(

Ja też już neta nie przeglądam, bo od razu wpadam w panikę..do każdej choroby coś pasuje ehh...
Masz szczęście, że Ci melisa pomaga, bo ja pije i nic mi nie daje :( ja parzyłam czasem z dwóch torebek dwa razy dziennie. W aptece mi farmaceutka powiedziała że rumianek i melisę można spokojnie pić w ciąży. Ale nie wiem czy da się przedawkować.
Ja mam dość upałów i mojej głowy :hmm: mnie brzuch znów boli. I uciskam, ugniatam, sprawdzam...szaleństwo.

A odnośnie problemów ze wzrokiem w nerwicy, to moja psycholog mówiła, że były przypadki ludzi którzy na parę dni tracili wzrok przez nerwicę właśnie. Albo tracili czucie w nogach i nie mogli chodzić. Wszystko wracało do normy jak w badaniach było ok i im lekarze potwierdzali, że nic im nie jest. Taką ma ta nerwica moc, i nasze głowy też... więc wkręcanie bólu brzucha czy kołatanie serca to pikuś. U mnie jak nie jedno to drugie, na zmianę :sad::(
Biedna ja wpisalam i orawfopodobnie to jic zlego ale przez tr oko zapomnialam o bolacej szyi i nie bolala... paranoja heh najbardziej sie ciesze, ze w nocy db spie bo nic daje ukojenie tym nerwom wlasnje zbieram sje di soania bi glowa mnie zaczyna bolec :/
Ja t3
Tez mam dosc upalow a jutro znowu...:/

Ja mysle, ze to na bank nie z polowki nospy sama ostatnio bralam i to cala nodpe nic mi nie bylo to po prostu nerwica juz sam pomysl, ze z tej nospy mozesz byc roztrzesiona wskaxuje na nerwice ja caly dzien czuje ten uciak w okolich karku, ucho zatkane i te mroczki przed oczami... ja jestem wrecz pewna, ze na bank mi cos jest bo jak moge zle widziec z nerwicy chyba nie na takiej opcji... ta szyje jeszcze mozna sobie wytlumaczyc nerwica ale ten wzrok minspokoju nie daje :( okulista nic nie widzi wiec w glowie pewnie ahh zas sie nakrecam dramat.. no mnie yez ciagle troche w brzuchu boli wczoraj bylismy na basenie to juz mnie tak kulo eh no my przy tej budowie zero dodatkowej gotowki nie ma mowy juz o psychologu nawet... :/
jak ja miałam
Edzik odezwij się jak się czujesz? Przeszły lęki i wkręty?
Basieek a jak ty się czujesz ? Też ci jest już tak ciężko bardzo ? Masz naciski jakieś na dole ? Mi już ciezko jest sie podnosic. Ja dzisiaj byłam u lekarza , mały na wagę około 2400g, lekarz powiedział że bardzo szybko urósł od ostatniego USG i dlatego mam tę nacisko , ale zaczęła mi się szyjka już skaracac , ostatnio na USG miała 4 cm , teraz 3,5 cm , powiedział że muszę się oszczędzać.

Ja też pije melisę od drugiego trymestru dwa razy dziennie ale nie daje , zresztą jak byłam o psychiatry to też mi powiedział że u ludzi z nerwica to nic nie da , że jedynie psychoterapia i leki. Ale już się przyzwyczaiłam i codziennie przed snem i tak ja piję .

jak ja miałam

Basieek a jak ty się czujesz ? Też ci jest już tak ciężko bardzo ? Masz naciski jakieś na dole ? Mi już ciezko jest sie podnosic. Ja dzisiaj byłam u lekarza , mały na wagę około 2400g, lekarz powiedział że bardzo szybko urósł od ostatniego USG i dlatego mam tę nacisko , ale zaczęła mi się szyjka już skaracac , ostatnio na USG miała 4 cm , teraz 3,5 cm , powiedział że muszę się oszczędzać.
Dziękuję Sardnas w sumie fizycznie da się wytrzymać poza nieprzespanymi nocami. Ale psychicznie to już różnie bywa. Dwa dni były spokojne A dziś już jakieś natrętne myśli i oczywiście lęk. Masakra kiedy to się wreszcie uspokoi? Przed Tobą jeszcze wesele siostry z tego co pamiętam to odpoczywaj dużo i się oszczędzaj.

Dziękuję Sardnas w sumie fizycznie da się wytrzymać poza nieprzespanymi nocami. Ale psychicznie to już różnie bywa. Dwa dni były spokojne A dziś już jakieś natrętne myśli i oczywiście lęk. Masakra kiedy to się wreszcie uspokoi? Przed Tobą jeszcze wesele siostry z tego co pamiętam to odpoczywaj dużo i się oszczędzaj.
U mnie te noce też nie są za ciekawe , ale mały się wierci , mi już ciezko jest wstac do łazienki.... Nie wiem czem tk. PrZed ciążą ważyłam 57 kg teraz mam ponad 70 , wyzwaniem jest dla mnie wstać z łóżka . Mam nadzieję że do wesela jeszcze wytrzymam, a potem już co będzie to będzie . Musimy dać jakoś radę na finishu :) przez nie przesłane noce zawsze się te leki pojawiają , więc zobaczysz że jak odespisz znowu będzie spokojniej :)

reklama
Do góry