U mnie jakos mniej wiecej w 30-35 najwiecej bylo tych ruchowHej D, a w jakich tygodniach dzieci najbardziej sie u was ruszały ???
reklama
Edzik36
Fanka BB :)
Hej dziewczyny.Ja juz po badaniach.36 tydz.i mała waży 3100.Niestety nadal jest dysproporcja naczyn,nawet posunęła się o kolejne 3mm.Lekarz mowi,ze w 10-15% powstanie z tego wada,a może się cofnie.Ale co mnie najbardziej wzruszyło to to,że kardiolog powiedział,że jak będę miała termin cesarki to mam mu dać znać,bo przyjedzie zbadać dziecko do szpitala(nie pracuje w tym szpitalu).Czy to możliwe,że są lekarze z powołania????
natali@
Aktywna w BB
Hej dziewczyny.Ja juz po badaniach.36 tydz.i mała waży 3100.Niestety nadal jest dysproporcja naczyn,nawet posunęła się o kolejne 3mm.Lekarz mowi,ze w 10-15% powstanie z tego wada,a może się cofnie.Ale co mnie najbardziej wzruszyło to to,że kardiolog powiedział,że jak będę miała termin cesarki to mam mu dać znać,bo przyjedzie zbadać dziecko do szpitala(nie pracuje w tym szpitalu).Czy to możliwe,że są lekarze z powołania????
Wow Edzik to w sumie takie dobre woesci... 10-15% to nie jedt duzo i ja wierze ze z dzidzia bedzie dobrze. Teraz medycyba tak sie posunela do przodu ze naprawde najwieksze wady serca lecz i operuja a na mniejsze to sa po prostu leki odpowiednie ale ja woerze ze bedzie wszystko w porzadku!!!
Tez super ze taki kardiolog fajny... sa nednak jeszcze tacy ludzie na swiecie jak ten lekarz i trzeba ifh doceniac.
Mam nadzieje ze to cie troche uspokoilo juz.
Mala tez ma piekna wage, wiec urodzi sie silna i mysle ze to tez duzy plus orzemseiajacy ze te dysproporcje naczyn nie beda niosly duzych konsekwencji za soba.
Edzik36
Dzięki!no właśnie jest dobry przyrost wagi,no i tak narawdę wszystko się okaże po porodzie czy te naczynia zaczną normalnie krew pompować do komor czy jednak operacja.Polecam tego kardiologa jak ktoś jest z Trójmiasta,choć na poczekalni spotkalam panią z Chojnic,której przyjął dziś dziecko na cito bo pediatra wykrył wczoraj jakieś szmery.Za 2tyg.dowiem się kiedy cesarkaWow Edzik to w sumie takie dobre woesci... 10-15% to nie jedt duzo i ja wierze ze z dzidzia bedzie dobrze. Teraz medycyba tak sie posunela do przodu ze naprawde najwieksze wady serca lecz i operuja a na mniejsze to sa po prostu leki odpowiednie ale ja woerze ze bedzie wszystko w porzadku!!!
Tez super ze taki kardiolog fajny... sa nednak jeszcze tacy ludzie na swiecie jak ten lekarz i trzeba ifh doceniac.
Mam nadzieje ze to cie troche uspokoilo juz.
Mala tez ma piekna wage, wiec urodzi sie silna i mysle ze to tez duzy plus orzemseiajacy ze te dysproporcje naczyn nie beda niosly duzych konsekwencji za soba.
Edzik super, 10-15 procent to małe prawdopodobieństwo i super że mała taka wielka już jest no i super że lekarz przyjdzie , nie będziesz się stresować potemHej dziewczyny.Ja juz po badaniach.36 tydz.i mała waży 3100.Niestety nadal jest dysproporcja naczyn,nawet posunęła się o kolejne 3mm.Lekarz mowi,ze w 10-15% powstanie z tego wada,a może się cofnie.Ale co mnie najbardziej wzruszyło to to,że kardiolog powiedział,że jak będę miała termin cesarki to mam mu dać znać,bo przyjedzie zbadać dziecko do szpitala(nie pracuje w tym szpitalu).Czy to możliwe,że są lekarze z powołania????
natali@
Aktywna w BB
Ja mam zly tydzien. Caly tydzien w pracy w biurze i czuje ze juz po dzisiejszym dbiu wysiadam. Wzielam hydroksyzyne i poszlam spac od razu po pracy bo mnie zmulila. Juz nie moge wytrzymac tego ze moja ciaza wzbudza taka sensacje i kazdy sie dopytuje o drobiazhi ktore mnie krepuja (atakow paniki zeiazanych w moja fobia spoleczna) to mialam juz kilka w ciagu samych 2 dni.
Oczywiscie doluje sie teraz ze jedtem nienormalna, ze wzielam hydroksyzyne i moglam zaszkodzic dziecku i ogolnie mam kryzys znowu... nie wiem jak przetrwam kolejne kilka miesiecy w pracy bez moich lekow, bo w sumie hydro to jeden z dwoch lekow ktory bralam i raczej tez co nie pomagal mi nigdy na co dzien bo ona mnie tylko zamula ale lepsze to niz nic.
ZALAMKA!! Co to za mama ze mnie bedzie...
19.01 mam spotkanie ze soecjalista ktory zajmuje sie zdrowiem paychicznym kobiet w ciazy (pewnie jakis osycholog/psychiatra) i moze jakies leki mi przepisza
Oczywiscie doluje sie teraz ze jedtem nienormalna, ze wzielam hydroksyzyne i moglam zaszkodzic dziecku i ogolnie mam kryzys znowu... nie wiem jak przetrwam kolejne kilka miesiecy w pracy bez moich lekow, bo w sumie hydro to jeden z dwoch lekow ktory bralam i raczej tez co nie pomagal mi nigdy na co dzien bo ona mnie tylko zamula ale lepsze to niz nic.
19.01 mam spotkanie ze soecjalista ktory zajmuje sie zdrowiem paychicznym kobiet w ciazy (pewnie jakis osycholog/psychiatra) i moze jakies leki mi przepisza
Edzik36
Natali@,a przypomnij,w którym ty już tygodniu jesteś?Może warto juz pojsc na zwolnienie.O hydro się nie martw,krzywdy nie zrobi...co do innych leków,to wiem,że może być ciężko...też miałam kryzys i w 2trym.powróciłam,ale widzę,że jak odstawilam w 3trym.czuję się psychicznie lepiej.Powygrzewaj się na słońcu,suplementuj wit D.Mi lekarz po za wit.dla ciężarnych kazał brać dodatkowo 2000-4000 tyś,może to też poprawiło mój stanJa mam zly tydzien. Caly tydzien w pracy w biurze i czuje ze juz po dzisiejszym dbiu wysiadam. Wzielam hydroksyzyne i poszlam spac od razu po pracy bo mnie zmulila. Juz nie moge wytrzymac tego ze moja ciaza wzbudza taka sensacje i kazdy sie dopytuje o drobiazhi ktore mnie krepuja (atakow paniki zeiazanych w moja fobia spoleczna) to mialam juz kilka w ciagu samych 2 dni.
Kasiuniaxv
A ja dziś wylądowałam w szpitalu z powodu tachycardii malutkiej. Oczywiście po godzgodz po tym nie bylo śladu, ale zostać musiałam. Masakra...
Edzik36
To pewnie będą wywoływać poród,Trzymam kciuki!Wypuść już ją bo ma za ciasno i na pewno będzie dobrzeA ja dziś wylądowałam w szpitalu z powodu tachycardii malutkiej. Oczywiście po godzgodz po tym nie bylo śladu, ale zostać musiałam. Masakra...
reklama
Ja znowu z mojego doświadczenia wolałabym pracować... Bo w domu dostałam tej nerwicy , siedząc cały dzień i zamartwiając się o dziecko , teraz też całe dnie siedzę i wyszukuje ruchów bo jakoś słabo go czuje od kilku dni i znów panikuję jak nie wiem. Wczesniej czytalambpoerdolycna necie i w paniki wpadalam. Teraz jak tylko mnie myśli atakują wstaje i staram się czymś zając żeby nie dostać ataku paniki.dzisiaj zrobiłam ciasto , nazywałam całe wiadro malin i zamrozilam, potem kapuśniak , i wreszcie wzięłam siesza zalegla prace z studiow podyplomoeuch ,żeby tylko czymś się zająć... Jutro mam badania prenatalne i też się denerwuje. Nie martw się ja też mam straszne myśli, nie umiem sobie wybaczyć tego że te leki lykam. Wyrzuty sumienia mnie zjadają od 2 miesięcy. Ale jak praca Ciebie tak stresuje to może spróbuj na chwilę iść na zwolnienie. Zawsze możesz wrócić jak coś.Ja mam zly tydzien. Caly tydzien w pracy w biurze i czuje ze juz po dzisiejszym dbiu wysiadam. Wzielam hydroksyzyne i poszlam spac od razu po pracy bo mnie zmulila. Juz nie moge wytrzymac tego ze moja ciaza wzbudza taka sensacje i kazdy sie dopytuje o drobiazhi ktore mnie krepuja (atakow paniki zeiazanych w moja fobia spoleczna) to mialam juz kilka w ciagu samych 2 dni.
Podziel się: