reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Chwilami naprawdę nie daje rady, wydaje mi się że zwariuje przez te myśli.. najgorsze jest to ze jak jest dobrze to jest dobrze, a za chwile wszystko się sypie
Anncia wiem,ja mam tak z napięciami w ciele,czuję,że rozerwie mnie albo zaraz trafię do psychiatryka...potem jest mega zmęczenie....ale to jest tylko iluzja.Weź zeszyt zapisz dręczącą myśl-napisz jakie masz objawy przez tą myśl i jakie masz opcje działania.Mi to czasem pomaga

reklama
Anncia wiem,ja mam tak z napięciami w ciele,czuję,że rozerwie mnie albo zaraz trafię do psychiatryka...potem jest mega zmęczenie....ale to jest tylko iluzja.Weź zeszyt zapisz dręczącą myśl-napisz jakie masz objawy przez tą myśl i jakie masz opcje działania.Mi to czasem pomaga
Ja mam dokładnie to samo teraz... cholerne napiecia, czuje wtedy ze się denerwuje, martwie sie o te cisnienie i milion natretnych mysli mnie wtedy dreczy. Placz dlaczego to mnie spotyka.. to naprawdę wykanczajace:( dzięki za rade, oby do przodu...:*

U mnie też kiepsko. W nocy nawet ok ale od rano znów mocno nerwowo. Wyszłam z psem na kilka minut i wróciłam trzęsąc się i z takim osłabieniem, że szybko musiałam się położyć, bo miałam wrażenie że zemdleję.
Może to też przesilenie wiosenne na nas tak działa, jak myślicie? U mnie dziś bardzo ciepło i na przemian deszcz i słońce. A jutro ma się mocno ochłodzić.

U mnie też kiepsko. W nocy nawet ok ale od rano znów mocno nerwowo. Wyszłam z psem na kilka minut i wróciłam trzęsąc się i z takim osłabieniem, że szybko musiałam się położyć, bo miałam wrażenie że zemdleję.
Może to też przesilenie wiosenne na nas tak działa, jak myślicie? U mnie dziś bardzo ciepło i na przemian deszcz i słońce. A jutro ma się mocno ochłodzić.
Masz chyba racje z tym przesileniem. Wczoraj czulam sie ok a dziś nie bardzo. Moja beznerwicowa bratowa dziś zasłabla i też czuję sie fatalnie. Ja ogromny niepokój niewiadomej przyczyny. No ale bylam poświęcić jaja :-) Mnie chyba jeszcze moja tarczyca męczy. Mam niedoczynność a w ciąży objawy jakby nadczynnosci, ciężko nadążyć.

Masz chyba racje z tym przesileniem. Wczoraj czulam sie ok a dziś nie bardzo. Moja beznerwicowa bratowa dziś zasłabla i też czuję sie fatalnie. Ja ogromny niepokój niewiadomej przyczyny. No ale bylam poświęcić jaja :-) Mnie chyba jeszcze moja tarczyca męczy. Mam niedoczynność a w ciąży objawy jakby nadczynnosci, ciężko nadążyć.
A to fajnie,ze jest wytlumaczenie na nasz kiepski stan:laugh2:mi nowy gin kazal odstawić 3 leki,ktore zapisala mi poprzednia gin,tj.eutyrox(mam isc do endokrynologa i to on ma zadecydowac czy mam brac ),acard i luteine.

Ostatnia edycja:
A to fajnie,ze jest wytlumaczenie na nasz kiepski stan:laugh2:mi nowy gin kazal odstawić 3 leki,ktore zapisala mi poprzednia gin,tj.eutyrox(mam isc do endokrynologa i to on ma zadecydowac czy mam brac ),acard i luteine.
Ja mam zmiejszony letrox, duphaston odstawiony kolo 25 tyg i acard też juz poszedl w odstawkę. Hormony dają w ciąży popalic i tarczyca też :-) Do endo chodzilam długo przed ciąża a moj gin akurat kończy specializacje z endo wiec mam 2w1. Po weekendzie powtarzam badania. W sumie robie prawie co miesiac tsh. Musimy sobie gorszw momenty wytlumaczyc hihi tak jest lżej troszkę.

Ja mam zmiejszony letrox, duphaston odstawiony kolo 25 tyg i acard też juz poszedl w odstawkę. Hormony dają w ciąży popalic i tarczyca też :-) Do endo chodzilam długo przed ciąża a moj gin akurat kończy specializacje z endo wiec mam 2w1. Po weekendzie powtarzam badania. W sumie robie prawie co miesiac tsh. Musimy sobie gorszw momenty wytlumaczyc hihi tak jest lżej troszkę.
A to masz fajnie z tym endo.No nie mialam potrzeby leczyć tarczycę przed ciążą:rolleyes: ale zobaczymy jak to dalej pójdzie

reklama
Jak dziewczyny w świąteczny poranek?u mnie od nocy dobija się nerwica ze zdwojoną siłą...to przez ten stres co przeszłam z synkiem.Na szczęście on czuje się dużo lepiej.A wczoraj wieczorem jeszcze ogladalam na yt( nie wiem po co )wcześniaki i jeden umarl po 5miesiacach i tak się zryczałam jakby to była moja historia:hmm:.muszę się zebrać w gościnę ale płacz mnie dusi w środku i mam jakąś napięciową mega delirkę...boję się,że zwariuje....A jak u Was kuzynki nerwicowe?;)

Do góry