I tego sie trzymajmy!Tez mam dzis wizyte. Leki chyba zaczne w koncu brac regularnie bo walcze z wiatrakami. Musze sie ogarnąć i posprzątać w domu. Oby to był lepszy dzień :-)
reklama
natali@
Aktywna w BB
Hej dziewczyny
Mam 29 lat i wlasnie staramy sie z partnerem o dzidzie. To moje marzenie, ale boje sie jak to bedzie z nerwica...
Mam nerwice lekowa wywolana trudnym dziecinstwem, od kilku miesiecy lecze sie, przez rok bylam na sertralinie, ale odstawilam, bo tylam bardzo i w sumie nie pomagala, bo ja nie mam depresji, raczej korzystam doraznie z:
propranololu (betabloker) - prawie codziennie
i hydroksyzyny - przy napadach paniki
pomaga mi tez lampka wina i wole napic sie lampke wina przy obidzie niz brac leki, ale no wiadomo, ze w ciazy to rozwiazanie odpada absolutnie
Bez lekow ciezko funkcjonuje i martwie sie co to bedzie w ciazy, wiec zalozylam tu konto i prosze was o rady, mam kilka pytan:
- boje sie o rozwoj dzidzi z moja nerwica, naczytalam sie ze taki stres napadowy moze szkodzic dziecku wiec mysle ze najlepiej stosowac leki
- Jakie leki stosowalyscie w trakcie ciazy na napady paniki ? (kolatanie serca, drzenie rak, hiperwentylacja)
- Czy ktoras stosowala betablokery (propranolol na przyklad) w trakcie ciazy? Czytalam duzo, ze propranolol jest nawet na liscie lekow bezpiecznych dla karmiacych piersia matek, wiec jak to jest w trakcie ciazy?
- jezeli stosowalyscie jakies leki na nerwice, to byly one przepisane przez waszego ginekologa/poloznika ktory monitorowal ciaze czy oddzielne od psychologa/psychiatry?
No i na koniec... czytalam (prawie) cale forum, ale milo gdybyscie dodaly krotko jak wam ciaza minela z tymi lekami/atakami paniki/nerwica lekowa, etc..
DZIEKI DZIEWCZYNY!!
Pozdrawiam cieplo
Mam 29 lat i wlasnie staramy sie z partnerem o dzidzie. To moje marzenie, ale boje sie jak to bedzie z nerwica...
Mam nerwice lekowa wywolana trudnym dziecinstwem, od kilku miesiecy lecze sie, przez rok bylam na sertralinie, ale odstawilam, bo tylam bardzo i w sumie nie pomagala, bo ja nie mam depresji, raczej korzystam doraznie z:
pomaga mi tez lampka wina i wole napic sie lampke wina przy obidzie niz brac leki, ale no wiadomo, ze w ciazy to rozwiazanie odpada absolutnie
Bez lekow ciezko funkcjonuje i martwie sie co to bedzie w ciazy, wiec zalozylam tu konto i prosze was o rady, mam kilka pytan:
- boje sie o rozwoj dzidzi z moja nerwica, naczytalam sie ze taki stres napadowy moze szkodzic dziecku wiec mysle ze najlepiej stosowac leki
- Jakie leki stosowalyscie w trakcie ciazy na napady paniki ? (kolatanie serca, drzenie rak, hiperwentylacja)
- Czy ktoras stosowala betablokery (propranolol na przyklad) w trakcie ciazy? Czytalam duzo, ze propranolol jest nawet na liscie lekow bezpiecznych dla karmiacych piersia matek, wiec jak to jest w trakcie ciazy?
- jezeli stosowalyscie jakies leki na nerwice, to byly one przepisane przez waszego ginekologa/poloznika ktory monitorowal ciaze czy oddzielne od psychologa/psychiatry?
No i na koniec... czytalam (prawie) cale forum, ale milo gdybyscie dodaly krotko jak wam ciaza minela z tymi lekami/atakami paniki/nerwica lekowa, etc..
DZIEKI DZIEWCZYNY!!
Pozdrawiam cieplo
magdaswiet
Fanka BB :)
No i jestem po wizycie. Spokoj we mnie sredni. Są spore roznice w pomiarach, mały ma sporą glowe. Ostatnio tez tak bylo aż bylam na usg u innego lekarza u którego wszystko bylo w normie. Doktor mnie uspokaja a ja się denerwuje. Byle do przodu.
Ale poza tym wszystko ok? Moze faktycznie to są jakieś rozbieżności ktore nie mają az takiego znaczenia klinicznego, skoro lekarz Cie uspokajał. Także myślę że nie musisz sie martwić.No i jestem po wizycie. Spokoj we mnie sredni. Są spore roznice w pomiarach, mały ma sporą glowe. Ostatnio tez tak bylo aż bylam na usg u innego lekarza u którego wszystko bylo w normie. Doktor mnie uspokaja a ja się denerwuje. Byle do przodu.
A dziewczyny możecie powiedzieć czy też bralyscie luteine w ciazy? Lekarze ja tak bez powodu przypisuja? Tez mialam dzisiaj wizyte I wszystko ok. Nie było mojego lekarza, tylko jego kolega na zastępstwie i podczas rozmowy zapytał czy biore luteine. Powiedzialam ze nie, na to on ze damy na miesiąc i mam dwa razy dziennie aplikować.. trochę mnie to zastanawia..
Hey Natalia. Nie masz się co martwić, ze Twoja nerwica negatywnie wpłynie na dziecko. Sama widzisz ile nas tutaj, a dziewczyny które były tu wcześniej urodziły zdrowe dzieciaczkiHej dziewczyny
DZIEKI DZIEWCZYNY!!
Pozdrawiam cieplo
Edzik36
a jakie masz zaburzenie?Ja cierpię na zaburzenia osobowości i powiem wam, że bez leków w ciąży to dopiero jest jazda bez trzymanki
Edzik36
no ja dostalam od poczatku ciazy luteine 2xdziennie i acardA dziewczyny możecie powiedzieć czy też bralyscie luteine w ciazy? Lekarze ja tak bez powodu przypisuja? Tez mialam dzisiaj wizyte I wszystko ok. Nie było mojego lekarza, tylko jego kolega na zastępstwie i podczas rozmowy zapytał czy biore luteine. Powiedzialam ze nie, na to on ze damy na miesiąc i mam dwa razy dziennie aplikować.. trochę mnie to zastanawia..
reklama
Edzik36
jak tam Anncia dzidziuś zaczął siè ruszać?No wlasnie specjalnie wieczorem zjadlam lody i jeszcze batona i nic. Dziwne bo z reguly po słodkościach był ruchliwy, ale jak się koło północy przebudzalam to ruszał sie i to dość długo![]()
Podziel się: