reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Hej. Jestem w 9 tyg ciaży i borykam sie z nerwica lekowa. Mialam ja juz przed ciaza ale bralam lek asertin i propranolol wlasnie na kolatania serca ktore z tego wszystkiego sa najgorsze bo jak mam napad to tak jakbym miala zaraz umrzec. Boje sie o dziecko kazdego dnia, ciagle sprawdzam puls. W spoczynku moj puls to 86-95. Ginekolog pozwolil mi brac tylko propranolol w dawce 10 mg jako dawka nieszkodliwa. Chodze tez do psychiatry ktory proponuje jeszcze wytrzymac do konca 1 trymestru i wtedy bede mogla wrocic do brania asertinu. Rozpisalam sie☺ a wy jak radzicie sobie z napadami? Ja czesto juz chce dzwonic po pogotowie bo jest tak tragicznie. A i dodam ze mam czesto dodatkowe skurcze serca takie jakby przeskakiwanie. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Hej Asia! Ja jestem w 26 tyg. ciąży Od miesiąca mam dziwne ataki paniki i straszne nerwy. Podnosi mi się ciśnienie. Czasem jest naprawdę źle. Wylądowałam w szpitalu na konsultację z psychologiem i psychiatrą. Ten ostatni zalecił mi lek zotral ale mój ginekolog nie chciał mi go wypisać. Dał za to relanium które brane doraźnie wcale na mnie nie działa. Męczyłam się tak miesiąc. W końcu poszłam na własną rękę do psychiatry. Przepisała mi jakiś seronil to lek tej samej grupy co asertin. No i zdecydowałam się go brać. Dziś rano wzięłam pierwszy raz. Pewnie trochę czasu upłynie zanim zacznie działać. Boję się że zaszkodzę dziecku ale naprawdę czasem dopada mnie straszna panika

A masz przy tym kołatania serca? Bo mi to najbardziej dokucza i z tego powodu mam ataki paniki. Bylam rok twmu u kardiologa mialam usg serca i holtera i nic nie wykazalo. Seronil po pierwszym trymestrze można brac w ciazy ja tez bede brala za 2,5 tygodnia bo moj lekarz psychiatra mowi ze juz po rozwinieciu sie wszystkich narządów u plodu tzn po pierwszym trymestrze ten lek nie jest szkodliwy dla dziecka oczywiscie w rozsądnej dawce ja bede brala 25 mg na dobę. Takze nie martw sie napewno nie zaszkodzisz dziecku☺

Ja brałam asertin przed ciąża (ogólnie lecze sie na depresje lekowa okolo 8 lat) i dzieki niemu mialam calkiem inne zycie, napad miałam raz na jakieś 3 miesiące wiec to byla bajka i wielka ulga. Lek zaczyna dzialac po okolo 2 tyg wiec musisz cierpliwie czekac

reklama
Hej Asia! Ja mam dawkę 10 mg i mam nadzieję że zadziała. Kołatanie serca, wysoki puls to u mnie norma. Od tego podnosi mi się ciśnienie zaczynam się bać że skoczy do nie wiem jakich wartości i krąg się zamyka. Śpię niespokojnie budzą mnie jakieś dziwne lęki. Boję się kolejnego dnia. Z moim sercem raczej też wszystko dobrze więc to po prostu nerwica lękowa tak jak u ciebie. Dzięki za słowa otuchy, idę właśnie wziąć leki. Będziemy w kontakcie mam nadzieję

Do góry