reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Hej dziewczyny. Ja rok temu urodziłam wspaniała córeczkę. W ciąży czułam się świetnie bez leków. Teraz wszystko wraca ze zdwojoną siła. Czy ktoś brał escitalopram na nerwicę lękową i wracając po jakimś czasie nie czul juz tych ciężkich objawów na początku przez dwa tygodnie ? Przy małym dziecku nie mogę sobie na to pozwolić. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Mam nadzieję że jakieś dziewczyny starsze tu jeszcze zaglądają.
Ja bralam escitalopram kilka juz razy z przerwami. Nigdy nie miałam żadnych cieższych objawów początkowych

reklama
Przed ciążą bralam seroxat a w ciazy zaczelam brac asertin 50 j jestem na nim do tej pory. Zadzwonilam dzisiaj do psychiatry i mam zwiększyć dawkę leku...zobaczymy co będzie...jejku 4 mce mialam spokoju...jakie zycie bez nerwicy jest piękne...doceniam wtedy każdą małą rzecz...
Hejka czy któraś z Was miała na początku brania po asertinie biegunkę🙈 mam zapisany asertin biorę drugi dzień ale nie wiem czy to od tego leku czy ze stresu bo często mam w tej ciąży biegunki. Choć teraz w miarę się unormowały.

Dziewczyny, jestem tu nowa i załamana. Planuję ciążę. od kilku lat przyjmuje Mozarin (escitalopram w stałej dawne 1 tabletka 10 mg), próby odstawienia kończyły się nawrotami typu leżenie cały dzień w łóżku, uczucia jak przy grypie, lęk i płakanie z lęku i złego samopoczucia i tak cały dzień. Więc biorę.

W centrum Dialog umówiłam się z doktor psychiatrą, która jest specjalistką od leczenia kobiet w ciąży i planujących ciąże. Bardzo mnie uspokoiła mówiąc że mogę brać ten lek w ciąży, że jest bezpieczny, ma pacjentki na tym leku i na sertralinie. Wytłumaczyła mi schemat przenikania, jaka ilość przenika i jakie są obecnie badania, ze najgorszy jest stres dla dziecka i hormony które są wtedy wydzielane, dlatego lepiej nie odstawiać. Wyszłam z uczuciem ulgi, że nie będę musiała spędzać ciąży leżąc w łóżku i plącząc z lęku.

Niestety wizyta u innej Pani doktor (bo wiadomo człowiek lubi się upewniać) i zdanie zupełnie inne. Odstawić natychmiast jak będę w ciąży a minimum na 1 trymestr najlepiej nie brać w ogóle. Nigdy nic nie wiadomo, zdrowie dziecka najważniejsze, a potem będę się zastanawiać skąd wada. Wyszłam od niej i się popłakałam... Jaki mam wybór dziecko moze byc chore albo od leków albo od trwania w lęku... Super sytuacja nie ma co

Hejka czy któraś z Was miała na początku brania po asertinie biegunkę i mdłości🙈 mam zapisany asertin biorę drugi dzień ale nie wiem czy to od tego leku czy ze stresu bo często mam w tej ciąży biegunki. Choć teraz w miarę się unormowały. W dodatku mam problemy ze spaniem. Czy Wy też miałyście tak na początku brania Asertinu i czy minęły Wam dość szybko te objawy?

Hej, od 2018 roku biorę Afobam w różnych dawkach w zależności od stanu… dziś okazało się, że jestem w ciąży. Psychiatra kazał brać zoloft i Afobam w dawcę 0,25. Bardzo się stresuje o dziecko. To dopiero 4-5 tydzień. Braliście w ciąży takie leki? Jak maleństwo? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Carolin24 jak u Ciebie z Afobamem? Ja też jestem na 0,25 a jest 14tc i martwię się jak odstawić ..

Dziewczyny, jestem tu nowa i załamana. Planuję ciążę. od kilku lat przyjmuje Mozarin (escitalopram w stałej dawne 1 tabletka 10 mg), próby odstawienia kończyły się nawrotami typu leżenie cały dzień w łóżku, uczucia jak przy grypie, lęk i płakanie z lęku i złego samopoczucia i tak cały dzień. Więc biorę.

W centrum Dialog umówiłam się z doktor psychiatrą, która jest specjalistką od leczenia kobiet w ciąży i planujących ciąże. Bardzo mnie uspokoiła mówiąc że mogę brać ten lek w ciąży, że jest bezpieczny, ma pacjentki na tym leku i na sertralinie. Wytłumaczyła mi schemat przenikania, jaka ilość przenika i jakie są obecnie badania, ze najgorszy jest stres dla dziecka i hormony które są wtedy wydzielane, dlatego lepiej nie odstawiać. Wyszłam z uczuciem ulgi, że nie będę musiała spędzać ciąży leżąc w łóżku i plącząc z lęku.

Niestety wizyta u innej Pani doktor (bo wiadomo człowiek lubi się upewniać) i zdanie zupełnie inne. Odstawić natychmiast jak będę w ciąży a minimum na 1 trymestr najlepiej nie brać w ogóle. Nigdy nic nie wiadomo, zdrowie dziecka najważniejsze, a potem będę się zastanawiać skąd wada. Wyszłam od niej i się popłakałam... Jaki mam wybór dziecko moze byc chore albo od leków albo od trwania w lęku... Super sytuacja nie ma co
moja lekarka teZ mówiła ze w ciąży nie można nic brać i wszystko odstawiłam.

Hejka czy któraś z Was miała na początku brania po asertinie biegunkę i mdłości🙈 mam zapisany asertin biorę drugi dzień ale nie wiem czy to od tego leku czy ze stresu bo często mam w tej ciąży biegunki. Choć teraz w miarę się unormowały. W dodatku mam problemy ze spaniem. Czy Wy też miałyście tak na początku brania Asertinu i czy minęły Wam dość szybko te objawy?

Ja bralam escitalopram kilka juz razy z przerwami. Nigdy nie miałam żadnych cieższych objawów początkowych
Ja też brałam kiedyś escitalopram i czułam się po nim dobrze. Teraz jestem w ciaży i biorę Asertin po którym średnio się czuje.. to dopiero początki i muszę sprawdzić czy te wszelkie dolegliwości miną...

Ja też brałam kiedyś escitalopram i czułam się po nim dobrze. Teraz jestem w ciaży i biorę Asertin po którym średnio się czuje.. to dopiero początki i muszę sprawdzić czy te wszelkie dolegliwości miną...
Hej. I jak czułaś się po tym Asertinie. Objawy minęły. Bo mi dokuczają biegunki, czasami ból głowy i codzienne kołatania serca. Biorę tydzień i nie wiem co dalej.

Hej. I jak czułaś się po tym Asertinie. Objawy minęły. Bo mi dokuczają biegunki, czasami ból głowy i codzienne kołatania serca. Biorę tydzień i nie wiem co dalej.
Hej. Mam podobny problem. Marzę o drugim dziecku. Mam 33 - lata, zegar tyka. Leczę się na depresję. Biorę Alvente 75 mg ( wenlafaksyna). Próby odstawienia kończą się nawrotem. Czuję się bezradna. Czy są wśród nas Mamusie, które brały w ciąży antydepresanty. Jak Wasze dzieciaczki? Proszę o odpowiedź. M.

reklama
Do góry