reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Mam nerwice natrectw, te leki są o głupoty, ostatnio już tak platanina myśli w której nie wiem już o co dokładnie chodzi i to jest najgorsze. Sprawy nieważne mimo wszystko lęk nie do ogarnięcia.
A jakieś racjonalne tłumaczenie sobie tego,rozpisywanie bilansów na kartce, rozmowa z kimś fachowym jakimś autorytetem któremu byś uwieżyła że niepotrzebnie się martwisz.Nie wiem na jakim tle są twoje lęki.Ja np się boję, że facet mnie zdradza i takie błahe sprawy ,że wrócił z siłowni moim zdaniem za późno albo że bierze telefon do toalety.sam miał obsesję zazdrości A czuję,że ja w nią teraz pogadam.wyobrażam sobie różne złe rzeczy jak to nie ma w domu.nawrt że nie poszedł do pracy tylko do niej bo wrócił o 13 A nie 15 jak zwykle.mi raczej nie pomoże tłumaczenie sobie hah Ale w niektórych przypadkach to pomaga.

A jakieś racjonalne tłumaczenie sobie tego,rozpisywanie bilansów na kartce, rozmowa z kimś fachowym jakimś autorytetem któremu byś uwieżyła że niepotrzebnie się martwisz.Nie wiem na jakim tle są twoje lęki.Ja np się boję, że facet mnie zdradza i takie błahe sprawy ,że wrócił z siłowni moim zdaniem za późno albo że bierze telefon do toalety.sam miał obsesję zazdrości A czuję,że ja w nią teraz pogadam.wyobrażam sobie różne złe rzeczy jak to nie ma w domu.nawrt że nie poszedł do pracy tylko do niej bo wrócił o 13 A nie 15 jak zwykle.mi raczej nie pomoże tłumaczenie sobie hah Ale w niektórych przypadkach to pomaga.
Zaufanie w związku to podstawa, jeśli to szwankuje to według mnie powinniście poważnie o tym porozmawiać. Zadbaj również o siebie, aby poczuć się dobrze i pięknie, doda Ci to więcej pewności siebie. Takie lęki też często właśnie wynikają z niskiego poczucia własnej wartości. Postaraj się nie tworzyć toksycznego związku opartego na chorobliwej zazdrości, sama widzisz, że to tylko powoduje u Ciebie stany depresyjne. Grunt to wspólnie znaleźć rozwiązanie sytuacji, aby żyło Wam się obojgu lepiej w tym związku.

No niestety niby wiem że to głupoty i wszyscy mi to mówią ale mimo wszystko głową płata figle...

Dziewczyny czy, któraś z was brała w ciąży lek Zortax (sertralina). Dostałam w razie czego od mojej psychiatry, twierdzi że to jest to samo co Asertin czy Zoloft...

reklama
Dziewczyny, jestem w 24 tygodniu, wczoraj zaczęłam brać sertralinę. Czy wy też miałyście takie ogromne obawy brać Czy nie brać i wyrzuty sumienia i lęki że zaczęłyście brać. Ja się strasznie rozstroiłam nerwowo tą decyzją. Narazie mam zacząć 4 dni po ćwiartce z 50mg a później spróbować z 25mg na dzień i spróbować odstawić około 30 tygodnia.

Do góry