reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Cześć [emoji113] może jest tu jakaś dziewczyna która aktualnie jest w ciazy i walczy z nerwicą lękową? Szukam wsparcia i rozwiązania [emoji20] od małego miewałam lęki a teraz gdy jestem w ciąży bardzo się nasiliły.. jestem w 14 tygodniu ciąży, panicznie boje się, że stracę to maleństwo, często wpadam w płacze i budzę się po 15 razy w nocy :( stres odebrał mi całą radość [emoji849] a rodzina dziwi mi się, ze zamiast skakać do góry to ja ciagle płacze [emoji20]
Ja też się mecze z nerwicą już 13 lat, aż znów zaczynają mi się cyrki z ciśnieniem

reklama
Ja też się mecze z nerwicą już 13 lat, aż znów zaczynają mi się cyrki z ciśnieniem
Ja od maleńkiego pamiętam jak miałam lęki o mame, tate itd itp czesto też się bałam o samą siebie. nauczyłam się w miarę, że gdy mam kołatania serca albo zaczyna sie strach to wiedziałam, że to lęk. Ale dalej nie umiem sobie poradzić z moimi myślami, strasznie się nakręcam a potem wpadam w panikę i w płacz ;/ a teraz gdy jestem w ciąży i wpadam w panikę to bardzo boję się o dziecko ;/ i to takie błędne koło

dziękuję bardzo za odpowiedz;) jeśli możesz to będę wdzięczna ;) próbuje już na różne sposoby i na razie zero efektów :(
polecam naprawde. Ja tkwilam w tym gownie tyle lat niby wiedzialam ze to jakis shit bo tyle razy umieralam a nadal zyje...ale co z tego.... odkad zachorowalam na covid rok temu i siedzialam 3 tyg w domu i naprawde mialam cyrki apogeum to powiedzialam dosc, kolezanka podeslala mi link i uwierz mi te materialy maglowane godzinami naprawde duuuzo mi daly! Tylko zacznij od podstaw posluchaj nagran przeczytaj moduly magluj magluj Link do: Stowarzyszenie Zaburzeni.PL - i Ty będziesz Odburzony!

Ja od maleńkiego pamiętam jak miałam lęki o mame, tate itd itp czesto też się bałam o samą siebie. nauczyłam się w miarę, że gdy mam kołatania serca albo zaczyna sie strach to wiedziałam, że to lęk. Ale dalej nie umiem sobie poradzić z moimi myślami, strasznie się nakręcam a potem wpadam w panikę i w płacz ;/ a teraz gdy jestem w ciąży i wpadam w panikę to bardzo boję się o dziecko ;/ i to takie błędne koło
Dokładnie. Jedno nakręca drugie.
Też tak mam. Jestem w 2 trymestrze ciąży. Tylko, że zamiast napadów paniki lęk potrafi mnie trzymać cały dzień i nie mogę potem zasnąć. Zapisałam się do tej grupy na Facebooku co koleżanka niżej podesłała. Macie może jeszcze jakieś pomysły jak sobie z tym radzić ? 😢

Dokładnie. Jedno nakręca drugie.
Też tak mam. Jestem w 2 trymestrze ciąży. Tylko, że zamiast napadów paniki lęk potrafi mnie trzymać cały dzień i nie mogę potem zasnąć. Zapisałam się do tej grupy na Facebooku co koleżanka niżej podesłała. Macie może jeszcze jakieś pomysły jak sobie z tym radzić ? 😢
grupa da Ci duuzooo tylko stosuj sie do porad zacznij od podstaw te wszystkie moduly audio filmy to trzeba maglowac

Hej. Co prawda nie jestem w ciąży, a mamą 2letniej córk ale liczę, że tutaj znajdę odpowiedź.. Moje lęki nie dotyczą mnie, a najbliższych, boję się choroby i śmierci u nich. Mam tez zaburzenia depresyjne. Wiosną br. zaczęłam brać Setaloft, jednak po dwóch tygodniach odstawiłam (kiedy córka zagorączkowała wkręcilam sobie, że to od tego - była kp). Było ciężko ale od wczoraj jestem totalnie przeorana emocjonalnie i wiem, że bez tych leków nie uciągnę. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży/podczas kp i wszystko było wporządku z dzieckiem? Córka nadal kp (tylko w nocy)

Hej. Co prawda nie jestem w ciąży, a mamą 2letniej córk ale liczę, że tutaj znajdę odpowiedź.. Moje lęki nie dotyczą mnie, a najbliższych, boję się choroby i śmierci u nich. Mam tez zaburzenia depresyjne. Wiosną br. zaczęłam brać Setaloft, jednak po dwóch tygodniach odstawiłam (kiedy córka zagorączkowała wkręcilam sobie, że to od tego - była kp). Było ciężko ale od wczoraj jestem totalnie przeorana emocjonalnie i wiem, że bez tych leków nie uciągnę. Czy któraś z Was brała ten lek w ciąży/podczas kp i wszystko było wporządku z dzieckiem? Córka nadal kp (tylko w nocy)
Tak, Zoloft ale ta sama substancja czynna jak setaloft. Sertralina ma kategorie L2, jeśli chodzi o kp, czyli bezpieczna. Ja brałam w ciąży od 33tyg. Plus 3 tyg karmiłam córeczkę moim mlekiem. Wszystko ok, nie martw się. Leki Ci pomogą się z tym uporać.

Tak, Zoloft ale ta sama substancja czynna jak setaloft. Sertralina ma kategorie L2, jeśli chodzi o kp, czyli bezpieczna. Ja brałam w ciąży od 33tyg. Plus 3 tyg karmiłam córeczkę moim mlekiem. Wszystko ok, nie martw się. Leki Ci pomogą się z tym uporać.
Dziękuję Ci za odpowiedź. A po jakim czasie U Ciebie zaczęły działać?

reklama
Dziękuję Ci za odpowiedź. A po jakim czasie U Ciebie zaczęły działać?
Z takimi lekami trzeba uzbroić się w cierpliwość, działają po około 3-4 tyg (poprawa), a pełne działanie po 3 miesiącach. Ja biorę leki od czerwca, urodziłam w sierpniu, a teraz muszę zwiększyć dawkę bo minimalna 50 mg jest dla mnie za słaba.

Do góry