Anulkamalutka
Zaciekawiona BB
Ja przezywam to samo 12 tydzien ciazy i mam dosc, chyba nie obejdzie sie bez lekow;( I trymestr byl w porzadku a teraz masakra;(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej.Hej, u mnie raz lepiej raz gorzej. Niestety nerwica coraz częściej daje o sobie znać… przed leczeniem i ciąża jednym z moich silniejszych objawow był lęk o swoje zdrowie, doszukiwałam sie u siebie chorób. Teraz coś podobnego zaczyna sie pojawiać ale jeśli chodzi o córeczkę, bacznie ja obserwuje i codziennie siedzę godzinami w internecie interpretując zaobserwowane u niej objawy. W piątek mamy wizytę patronazowa u pediatry i CDL i chce z nimi jeszcze skonsultować powrót do leków. Bo coraz bardziej czuje ze nie daje rady i ten niepokój blokuje mi odczuwanie szczęścia z posiadania dziecka.
A co u was?
Hej
Stosujesz techniki relaksacyjne? Trening schulza lub Jacobsona?
Na ile starczy Tobie sil to staraj sie, a odwiedzasz psychologa?
Pamiętaj ze zawsze jest wyjscie, sa leki ktore można brac.
Ja wróciłam do leków w 21tc. Biore Elicee a duzo dziewczyn bierze sertraline chyba i tez jest ok.. Warto miec psychiatre który nie boi sie ciężarnych
Przetrwaj pierwszy trymestr a potem moze zacznij brać coś bezpiecznego w ciąży bóle brzucha , ospałość to klasyczne objawy początku ciąży. Duzo odpoczywaj jeśli masz taką możliwość. Pocieszaj się że zawsze mozna wrócić do leków. Ja brałam w ciąży sertraline 50 mg ale w 3 trymestrze bo było już ze mną bardzo źle. Córeczka zdrowa i rozwija się nawet szybciej niż rówieśnicy.Słucham muzykoterapii , miałam ostatnio pierwsza wizytę u psychologa ciężko co kolwiek powiedzieć babaka nie do końca wie co ma mówić . Poprustu budzę się rano i czuje nie pokój w żołądku
Tak bardzo chciałam być w ciąży być mamą , a mecze się w teraz chciałbym przeżyć ta ciążę szczęśliwie a nie w ciągłym stresie panice . 22 mam wizytę u mojej psychiatry .
Czy wy kobitki nie bójcie się brać leków w ciąży ?