reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Hej, u mnie raz lepiej raz gorzej. Niestety nerwica coraz częściej daje o sobie znać… przed leczeniem i ciąża jednym z moich silniejszych objawow był lęk o swoje zdrowie, doszukiwałam sie u siebie chorób. Teraz coś podobnego zaczyna sie pojawiać ale jeśli chodzi o córeczkę, bacznie ja obserwuje i codziennie siedzę godzinami w internecie interpretując zaobserwowane u niej objawy. W piątek mamy wizytę patronazowa u pediatry i CDL i chce z nimi jeszcze skonsultować powrót do leków. Bo coraz bardziej czuje ze nie daje rady i ten niepokój blokuje mi odczuwanie szczęścia z posiadania dziecka.
A co u was?
Hej.
Wiem że to będzie trudne ale przestań przeszukiwać internet. To na pewno nie jest dobre miejsce aby dowiedzieć się czy coś dolega dziecku. Kiedys też tak robiłam i nic z tego dobrego nie wyszło. Tylko się niepotrzebnie nakrecałam. Gdy coś Cię niepokoi lepiej to skonsultować z pediatrą niż z Wujkiem Google 😜.

Witam , to moja pierwsza ciąża jestem w 7 tygodniu , leczyłam się na nerwicę już dłuższy czas zażywając efetin75mg gdy dowiedziałam sie że jestem w ciąży mój lekarz psychiatra kazał odstawić leki przeszłam starsze objawy po odstawieniu . Wróciła depresja leki , boje się jak się źle czuje , że coś się dzieje ze umrę że dziecku coś się stanie . Boje się brać leki w ciąży , ale zastanawiam się czy sama sobie nie pogardzam sytuacji nie biorąc ich :( proszę doradzcie mi wariuje :(

Próbuje sobie to tłumaczyć że jestem w ciąży i dlatego mam zawroty głowy , że brzuch mnie boli , że jestem ospała i nic mi się nie chce . Niestety nie daje sobie rady i jeszcze mnie dopadło przeziębienie :( mam dosyć

Hej
Stosujesz techniki relaksacyjne? Trening schulza lub Jacobsona?
Na ile starczy Tobie sil to staraj sie, a odwiedzasz psychologa?
Pamiętaj ze zawsze jest wyjscie, sa leki ktore można brac.
Ja wróciłam do leków w 21tc. Biore Elicee a duzo dziewczyn bierze sertraline chyba i tez jest ok.. Warto miec psychiatre który nie boi sie ciężarnych 😊

Witam , to moja pierwsza ciąża jestem w 7 tygodniu , leczyłam się na nerwicę już dłuższy czas zażywając efetin75mg gdy dowiedziałam sie że jestem w ciąży mój lekarz psychiatra kazał odstawić leki przeszłam starsze objawy po odstawieniu . Wróciła depresja leki , boje się jak się źle czuje , że coś się dzieje ze umrę że dziecku coś się stanie . Boje się brać leki w ciąży , ale zastanawiam się czy sama sobie nie pogardzam sytuacji nie biorąc ich :( proszę doradzcie mi wariuje :(

Próbuje sobie to tłumaczyć że jestem w ciąży i dlatego mam zawroty głowy , że brzuch mnie boli , że jestem ospała i nic mi się nie chce . Niestety nie daje sobie rady i jeszcze mnie dopadło przeziębienie :( mam
Hej
Stosujesz techniki relaksacyjne? Trening schulza lub Jacobsona?
Na ile starczy Tobie sil to staraj sie, a odwiedzasz psychologa?
Pamiętaj ze zawsze jest wyjscie, sa leki ktore można brac.
Ja wróciłam do leków w 21tc. Biore Elicee a duzo dziewczyn bierze sertraline chyba i tez jest ok.. Warto miec psychiatre który nie boi sie ciężarnych 😊

Słucham muzykoterapii , miałam ostatnio pierwsza wizytę u psychologa ciężko co kolwiek powiedzieć babaka nie do końca wie co ma mówić . Poprustu budzę się rano i czuje nie pokój w żołądku :(
Tak bardzo chciałam być w ciąży być mamą , a mecze się w teraz :( chciałbym przeżyć ta ciążę szczęśliwie a nie w ciągłym stresie panice . 22 mam wizytę u mojej psychiatry .

Czy wy kobitki nie bójcie się brać leków w ciąży ?

Słucham muzykoterapii , miałam ostatnio pierwsza wizytę u psychologa ciężko co kolwiek powiedzieć babaka nie do końca wie co ma mówić . Poprustu budzę się rano i czuje nie pokój w żołądku :(
Tak bardzo chciałam być w ciąży być mamą , a mecze się w teraz :( chciałbym przeżyć ta ciążę szczęśliwie a nie w ciągłym stresie panice . 22 mam wizytę u mojej psychiatry .

Czy wy kobitki nie bójcie się brać leków w ciąży ?
Przetrwaj pierwszy trymestr a potem moze zacznij brać coś bezpiecznego w ciąży😘 bóle brzucha , ospałość to klasyczne objawy początku ciąży. Duzo odpoczywaj jeśli masz taką możliwość. Pocieszaj się że zawsze mozna wrócić do leków. Ja brałam w ciąży sertraline 50 mg ale w 3 trymestrze bo było już ze mną bardzo źle. Córeczka zdrowa i rozwija się nawet szybciej niż rówieśnicy.

A mam inne też pytanie też się tak fatalnie czujecie w ciąży ? Jestem w 7 tygodniu poprstu nie mam sił cały dzień leżę w łóżku mam mdłości ogólnie czuje się wykończona jakby to mialbyc mój ostatni dzień życia .

Nie potrafię się nawet wziąć zmotywować i się wykąpać , poprstu brakuje mi siły , jest to dla mnie takie okropne odczucia nie dam rady tak przez dłuższy czas

reklama
Hej
Ja mdlosci nie mialam, do 7tc pracowalam. Potem juz bylo slabo i w zasadzie spalam większość czasu. Terazvtrwa najwieksza burza hormonalna. Jesli masz bliskich popros ich o pomoc. Powiedz mezowi ze potrzebujesz teraz więcej czasu na odpoczynek itd. Organizm sie przestawia na inny tryb.

Do góry