reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

majufeczka ale ci zazdroszcze! tez juz bym chciala byc na koncowce...a tu jeszcze ponad 3.5 miesiaca przede mna..

dzis bylam u lekarza i na tescie obciazenia glukoza-fuj jakie to bylo paskudne,pomimo ze zostala tam wcisnieta cala cytryna to ja nawet nie poczulam jej zapachu a co dopiero smaku bleee.... no ale najwazniejsze zeby wyniki byly dobre :-) dzidzia tez ok i jak na razie info o dziewczynce zostalo potwierdzone :-) mala ma 650g, zatem rosnie sobie i to najwazniejsze!
Ania_789 czytalam twoje wczesniejsze wpisy.. trzymam kciuki i bardzo ci kibicuje!

reklama
Hej dziewczyny,
wlasnie odprawilam mezusia do pracy ,cos nie moglam spac tej nocy,co chwile sie budzilam,nie odzywalam sie bo mamy w domu rewolucje,chrzesniak meza jest chory i podrzucaja mi go a jest to bardzo aktywny 3 latek takze caly dzien zapewnia mi rozrywke ;-),Scarletta w takim razie się spotkamy :)),mam jeszcze na początku maja zadzwonić tam i potwierdzić obecność - ale fajnie :),byłam wczoraj na połówkowym usg i poznałam płeć-będzie synuś :),mój mąż był badzo zawiedziony,że nie mógł wyrwać się z pracy i pojechać ze mną,chyba z 40 min oglądałam jak sobie pływał-pięc razy pytałam lekarza czy jest pewien co do płci,stwierdził że nie ma zadnych wątpliwości bo maluszek ma taki sprzęt że z daleka widać ;),no i kawal chlopa z niego ,wazy 540g,najwazniejsze ze jest zdrowy :-),Ania 789 bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie kochana.Dzis mam kolejna wizyte u gin poniewaz walcze z anemia,mam nadzieje ze tym razem przepisze mi cos co wkoncu zadziala,ok pozniej jeszcze wpadne tutaj,a teraz uciekam bo maly urwis wyjechal juz z domu wiec za chwile bedzie u mnie

lanaya, scarletta super, że z synusiem wszystko w porządku :-)
I dziękujemy za kciuki, na pewno się przydadzą....

Lanaya a anemia ciążowa czy masz już ją jakiś czas? Wiem, że jak z Luśką w ciąży byłam to ascofer brałam. Po porodzie też.

Aniu świetna wiadomość! :) Gratuluję.Wszystko będzie dobrze,a w grudniu dostaniesz najpiękniejszy prezent na święta i na całe życie :).Anemię mam ciążową,mój gin stwierdził że jeszcze miesiąc spróbujemy jechać na tych samych lekach czyli chela-fer forte i zobaczymy .Przekopałam internet i gotuję sobie potrawy bogate w żelazo co by jakoś sobie dopomóc,choć teraz boję się żeby nie przegiąć w drugą stronę bo podobno jak za dużo żelaza to też nie za fajnie..Zwariować idzie..Ale ładnie dziś na dworze,a ja mam takiego lenia że nie chce mi się ruszyć tyłka z kanapy.Zmusiłam się żeby ogarnąć dom.Ostatnio ciągle robie mojemu mężusiowi dzikie jazdy o pierdoły i dzisiaj jakoś ruszyło mnie sumienie i stwierdziłam że przeginam i że to cud że On jeszcze się nie spakował i nie zwiał ode mnie.Dlatego postanowiłam ,że dziś wspólnie zjemy obiado-kolację (wraca z pracy dopiero po 18 ).Zrobię się na bóstwo,wcisnę w jedną z trzech jeszcze dobrych na mnie sukienek i będę naprawdę miła.Cały czas myślę o sobie, a przecież On też jest w ciąży ;).Brzuchol mu urósł,komponuje dziwne zestawy jedzeniowe typu tost z miodem i musztardą,ma zgagę,śmieję się że jest tak dobrym mężem że wziął na klatę wszelkie moje niedogodności ciążowe :).

Hej jesteście?Strasznie się nudzę.Wszystkie koleżanki są w pracy nawet nie mam z kim pogadać.Od kiedy jestem w ciąży czuję się lekko wyalienowana a moze wyolbrzymiam?Nie jestem typem domatorki i samotnika,potrzebuję ludzi by prawidłowo funkcjonować :).Zauważyłam ,że ciąża zmienia nie tylko ciało ale i sposób bycia i życia.Ja z bardzo aktywnej dziewczyny stałam się totalnym leniwcem.Najgorsze jest to że nawet pamięć mi się pogorszyła,często zapominam o istotnyc kwestiach.A może mój organizm już wie że po porodzie to będzie ostra jazda na pełnych obrotach i teraz specjalnie "każe" mi leniuchować?Od tego siedzenia w domu wymyślam bzdury-wybaczcie :).Dużo przytyłyście?Ja 10 kg,ale jestem szczupła i wysoka i mój gin. twierdzi że to i tak mało bo mam za duży brzuchol w stosunku do ciała.Jak komuś mówię że jest mnie 10 kg więcej to nikt mi nie wierzy,i zastanawiają się gdzie mi to poszło.No jak gdzie?W brzuchol i cycki :).Z cycków to się cieszę.oby takie zostały bo przed ciążą nie miałam czym się pochwalić a teraz mój biust jest taki o jakim zawsze marzyłam :).Mam nadzieję,że forum się ożywi i coś naskrobiecie :).

reklama
Witam!
Ja po raz pierwszy na forum. Choć na nudę nie mogę narzekać bo mam dwie małe dziewczyny w domu ( Patrycja 2,5 roku i Martynka 10 miesięcy).
Lanaya w którym miesiącu jesteś bo ja 20 tydzień zaczynam i 2 kilo na + w pierwszej i drugiej ciąży w 20 tygodniu było już 7 kilo, więc teraz się cieszę. W pierwszej ciąży też się nudziłam jak zostałam na L4 na koniec wyciągałam ubranka po kilka razy dziennie z komody z nudów w drugiej już nie było czasu na lenistwo a teraz koncentracja na pełnych obrotach przy dwóch maluchach. Zrób coś dla siebie to może być ostatnia chwila po porodzie trzeba trochę czasu żeby się przestawić i umieć wykorzystać wolny czas.

Do góry