reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarówki rodzące w 2012 roku

Hej :)

Samopoczucie mam dobre. W końcu wróciłam do wagi sprzed ciąży i ważę 54 kg ( pierwsze 4 miesiące ciągle zwracałam i bardzo schudłam) I DLACZEGO MI CYCE NIE ROSNĄ :( trochę nieproporcjonalnie przez to wyglądam :p
Moja mama wpadła w szał zakupów dla maluszka :szok: nawet ja tak nie mam :p bardziej się martwię że nie mam gdzie tego trzymać :-p

W tym tygodniu już mam wolne od zajęć jakichkolwiek, zajęć nie mamy a dzieciaki mają ferie wiec korków nie biorą :D
Będę mogła spać do 10 :p póki mnie nikt nie obudzi :D

Pozdrówka :*

reklama
Hej Dziewczyny :)

Ja staram nie nakręcać się opiniami o porodówce w ZG, chociaż zamierzam tu rodzić. Mam nadzieję, że wszystko potoczy się szczęśliwie, takie myśli ułatwiają mi życie :).

Jeśli chodzi o samopoczucie to oprócz bezsennych nocy (jak już wcześniej pisałam) także bolą mnie kości spojenia łonowego i troszkę pachwiny. Ale w tym tyg. idę do lekarza, więc mam nadzieję, że dokładnie mnie zbada i uspokoi.

hej dziewczyny:)
MantaZG - ja już powoli czuję to, co TY. Jestem już zmęczona, ciągle coś nowego się pojawia (najpierw swędzenie skóry - prawdopodobnie uczuliłam się na Kubusia, którego pilam litrami, a teraz drętwieją mi ręce nocą:( że chce już urodzić, nieważne gdzie. NIe wiem jak przetrwam te ostatnie 6-7 tygodni, oj będzie ciężko :(

Hej, to mój pierwszy post tutaj :) Manta i awokado, ja też jestem w zaawansowanej ciąży (termin na 20 marca). Od kilku dni towarzyszy mi ból mięśni - tak jakbym przetrenowała się w robieniu szpagatów, jakbym miała te wewnętrzne mięśnie naciągnięte, macie podobnie? Co do reszty typowych dolegliwości to mnie ominęły, ogólnie mogę stwierdzić, że fajnie być w ciąży :) Pozdrawiam

u mnie na razie (jestem w 14 tygodniu) nie pojawiły się poważne dolegliwości, troszkę mnie muliło ale raczej popołudniu i wieczorem, przytyłam niewiele (to zaskakujące bo miałam tak wielkie ataki łaknienia, że szok), na szczęście nie miałam migren, ostatnio bolą mnie plecy ale Pani doktor uspokoiła mnie wczoraj , że to nic poważnego. Ogólnie jestem rozleniwiona, więcej śpię i łatwo ulegam nastroją depresyjnym tzn. płaczę i przejmuję się, że coś pójdzie nie tak i albo, że nie lubi :( ale to chyba też się zdarza
Mysiochomis, pozdrawiam Cię koleżanko z branży :*

Jagoda - z tymi mięśniami mam to samo... dodatkowo od tygodnia strasznie narzekam na obolałe stopy i krzyż...tragedia;p aaale..no cóz. hehe

awokado -ja jestem "uczulona" na to by nie lekceważyć przenigdy w ciąży swędzenia jakiegokolwiek... moze się okazac , że to cholestaza(tfu, tfu!) ... - mam nadzieje,z e lekarz Twój o swędzeniu skóry wie i ze zlecił badanie w kierunku cholestazy.

majufeczka -porodówka w ZG to normalna porodówka...opinii tyle ilu ludzi - bez sensu słuchac... ja się cieszę, ze w razie czego pod nosem w ZG mamy oddział patologii noworodkowej i nie trzeba malenstwa w razie komplikacji wozic na prędce nigdzie karetką... takze głowa spokojna i to najwazniejsze... a ludzie i traktowanie tak jak wszędzie...zalezy na jaki dzien u kogo się trafi.. :-)))) co do bólu pachwin itd - normalne :-)

RITA - ​śmiało mogę stwierdzić iż około połowę ciąży przepłakałam, przemarudziłam i się martwiłam zupelnie bez sensu... wiec wszystko w normie równiez w tym wypadku. hehe:-)))

Mysiochomis - się ciesz, ze Ci cycoliny nie rosną.. dodatkowy ciężar jest straszny...a do tego biustonosza znaleźć nie mozna. takze...zazdroszczę i chętnie oddam połowę:D

a moje prywatne zdanie co do porodówek itd.
Nie sugeruję się opiniami innych rodzących mam. dlaczego? Bo nie ma reguły.
Czasami trafimy na dobry humor lekarzy, czasami trafimy na strasznie męczący dla nich dzień... tot ylko ludzie... po za tym coraz wiecej rodzących wydziwia co moze denerwowac personel i nic dziwnego, ze sie nie dogadują jak rodząca uparta i nie chce wspolpracowac..wiec... słuchanie opini - bez sensu..
dla mnie najistotniejszy był fakt, ze w Zielonogórskim szpitalu jest swietny sprzęt dla noworodków no i mamy oddział patologii noworodkowej z pododdziałem intensywnej terapii !!! - to jest dla mnie istotna sprawa... bo tak jak pisałam wyzej...w razie komplikacji (tfu! tfu!)... nie trzeba malucha z innego miasta wozic na prędko...przeciez kazda minuta ma znaczenie...
wiec...jakby to ując... mam w powazaniu zdanie ludzi na temat porodówki - bo gusta inne, ludzie inni, kazdy poród inny... jest wiele osob niezadowolonych jak i zadowolonych - jak wszedzie. :-))))
oddział dla maluchow mnie uspokaja. Po za tym wiele zalezy od naszego podejscia;-)))

Ostatnia edycja:
Jagodazuza - witaj na forum :) ja czuję się podobnie, też mnie rozciąga od środka, chociaż już od dawna tak czuję i się przyzwyczaiłam :)

MantaZG- miałam już robione badania na enzymy wątrobowe, na szczęście wszystko wyszło dobrze, ale swędzenie nie przeszło, dlatego piję wapno i zobaczymy:)

Pani Kasia Sadurska jest super, niesamowita...ma ogromną wiedzę... bardzo sympatyczna kobieta!:-)))))
Będziesz zadowolona :-))))

Szkoła Rodzenia Zielona Góra "Dla Rodziców"
to jest ta płatna szkoła Pani Kasi...
byłoby super, gdyby faktycznie wprowadzili darmowy tryb.

No to byłam dzis na zajęciach u pani Kasi, za darmo - w ramach NFZ, chodzi nas całe... 2 dziewczyny i są miejsca od zaraz, jak coś to dzwońcie jak ktoś potrzebuje.

reklama
No to byłam dzis na zajęciach u pani Kasi, za darmo - w ramach NFZ, chodzi nas całe... 2 dziewczyny i są miejsca od zaraz, jak coś to dzwońcie jak ktoś potrzebuje.

hej, jestem tutaj nowa, 23 tydzień, jestem zainteresowana szkoła rodzenia za darmo, napisz proszę w jakich godzinach są zajęcia i czy nie jestem w zbyt wczesnej ciąży?
i czy to ma jakieś znaczenie że prawdopodobnie będę rodziła w soli?

Do góry