reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciezarowki na zakupach

He he to wyjdzie w praniu czy skarpetki albo buciki beda chetnie noszone.
Juz nie moge sie doczekac jak do Polski pojade, bo juz kilka paczuszek tam na mnie czeka :-) Nawet skusiłam sie na pieluchy wielorazowe i bedziemy je testowac od samego poczatku, bo sa w rozmiarze newborn.

reklama
Nie mam doswiadczenia, bo to moja pierwsza ciaza, ale troche sie tego naczytałam i postanowiłam sprobować. Wiem, ze to troche wiecej pracy na poczatek, ale zdrowiej dla dziecka i dla środowiska no i tez oszczednosc dla kieszeni. Kupilam sobie 6 czy 7 pieluch z dwoch roznych firm w rozmiarze dla noworodka i taki zestaw ma starczyc na około 6 miesiecy. Wiec bede testowac na zmiane z jednorazówkami. Jak mi sie nie spodoba to trudno, ale bardzo chce chociaz sprobowac, zwłaszcza, ze wcale nie wydaje sie to trudne, a te wzory pieluszek sa przepiekne! No i lepiej dla maluszka, gdy ma naturalne materiały przy pupie, a nie plastik czy cerate, ktore sa sztuczne i nie "oddychaja" ;-)

Te wszystkie ubranka sa przesłodkie! Ja juz przystopowalam. Nie wuem na jak dlugo....
Poki co wozek zamowiony, jednak Riko Brano, lozeczko biale tez juz zamowione. To czekamy:)

A to moja wyprawka juz wyprana i wyprasowana w szafie czeka...dzisiaj robilam przemeblowanie w sypialni zeby lozeczko wstawic i jak na razie wyglada to tak. Beda jeszcze zapewne poprawki i dodatki no i wszystkiego jesscze nie mam.

Załączniki

• 1452019706753.jpg
    1452019706753.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 160
  • 1452019721956.jpg
    1452019721956.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 159
  • 1452019736075.jpg
    1452019736075.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 153
  • 1452019756465.jpg
    1452019756465.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 144
Doradźcie mi proszę, jaki rozmiar czapeczki na zimę kupić dla malucha?
Ciezko powiedziec...najlepiej najmniejszy rozmiar, kazde dziecko rodzi sie z innym obwodem główki. Wiec lepiej isc do sklepu i na.oko kupic tak zeby sie dwie piesci zmiescily ja tak kupowalam przy corce i pasowala jak ulał

reklama
Do góry