reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciezarowki na zakupach

NowaNatka właśnie słyszałam, że niektóre szpitale zapewniają wszystko dla dziecka dlatego właśnie trzeba dowiedzieć się w konkretnym co i jak.

Co do aspiratora to mi w pierwszej kolejności przyszło do głowy, że kupiłabym drugi ale chyba jestem nadgorliwa skoro większość pisze, że jeden wystarczy :-D

reklama
Bettina musiałabyś jakoś je zaznaczać a ja jescze pewnie heden bym gdzieś zapodziała i i tak bym wzieła ten co jest

Ja musze jeszcze łóżeczko kupić i pościel ręcznik pieluchy i kosmetyki pewnie jeszcze coś wyjdzie ale to raczej drobiazgi a przewijak

Mi to brakuje większości jeszcze :szok: Jak miesiąc temu okazało się, że będziemy się przeprowadzać to nie kupowałam już więcej niż to co miałam, żeby było mniej do przewożenia. Mam tylko ubranka, dwa kocyki, 3 ręczniki i trochę drobnych akcesoriów. I tyle dobrze, że wstępnie mam już powybierane co jakiej firmy itp. Tylko z wózkiem jesteśmy całkowicie w lesie, kompletnie nie wiem co wybrać :-(

Bettina, nie jesteś sama :D też mnie czeka jeszcze przeprowadzka - w grudniu najprawdopodobniej - i tez czekam z zakupami, żeby tych rzeczy nie wozić :) Ta więc mam kilka ciuszków, kilka drobiazgów i coraz większego stresa, że nie zdążę ze wszystkim :)

Kupiliśmy lili wczoraj pierwsze bajki :) bardzo fajna książka bo z grubymi kartkami tekturowymi jak w książeczkach dla dzieci:) wiec będzie mogła od małego z niej sama korzystac;) a póki co tatuś do brzuszka będzie czytal:) i to za 24 zl:) uwielbiam taka jedna księgarnie w krk:) ceny książek naprawdę zachęcają do czytania:)

Załączniki

• 1446276763774.jpg
    1446276763774.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Każdy nawet najdrobniejszy zakup dla bobasa cieszy :-D
Przewijak i rożek, kolory wybierał TŻ bo ja nie mogłam się zdecydować :zawstydzona/y:
9de3c543c732a099med.jpg

Kocyk typowo dziewczęcy i cienki bo takiego mi jeszcze brakowało, grubszy już mam.
caa48e17f6ac3774med.jpg

Smoczki
b834942e5048fc3fmed.jpg

I kilka innych drobnostek: prześcieradła na przewijak, ceratki, grzechotki, szczotki do czyszczenia, pieluszki tetrowe i flanelowe itp. Mam tetrę 115g/m3 i 140g/m3 i lepiej kupować te drugie, na pewno będą trwalsze. :tak:
Jestem zadowolona bo lista zakupów znacznie się skróciła :-)

Do góry