reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciezarowki na zakupach

A są takie listy w szpitalach? Ja ciemna jestem bo córkę rodziłam w Hiszpanii a tam bierze się tylko rzeczy na wyjście. .. nic poza tym. Nawet kosmetyków nie trzeba

reklama
Często w internecie czytałam, żeby się dowiedzieć w szpitalu gdzie zamierza się rodzić co trzeba wziąć bo bywa różnie. Na swoją trafiłam przypadkiem. Nie jest zbyt obszerna, ja lubię być przygotowana na każdą ewentualność więc mi się wydaje jakaś uboga no ale to już jakiś punkt wyjścia.

DOKUMENTY dowód osobisty, karta ciąży, grupa krwi, USG, wynik posiewu z pochwy
RZECZY OSOBISTE DLA MATKI
koszule nocne 2-3 szt.
szlafrok
kapcie i klapki pod prysznic
biustonosz do karmienia piersią i wkładki laktacyjne
przybory toaletowe
ręczniki
2 paczki jednorazowych podkładów Bella
majtki jednorazowe
szare mydło ( biały jeleń)
woda niegazowana
maszynka do golenia
papier toaletowy

RZECZY DLA DZIECKA
kaftaniki bawełniane 3szt.
śpiochy bawełniane 3szt.
czapeczka bawełniana 3szt.
skarpetki
rękawiczki
5-7 szt. tetrowych pieluch
paczkę pampersów
kocyk lub śpiworek (rożek)
chusteczki nawilżające
ręcznik
mleko

Dziewczyny a powiedzcie mi jak widzicie taka sytuacje?
Wyciagam Corce glutki aspiratorkiem do noska, ktory po kazdym uzyciu jest myty, czy dla Kornelki mogę uzywac tego samego aspiratorka czy kupic drugi?

u mnie w szpitalu bierze sie tylko dokumenty rzeczy dla matki,i dla malucha na wyjscie.
podczas pbytu dostajemy pampersy i chusteczki nawilzajace od szpitala,ubieraja w szpitalne ubranka

reklama
Do góry