reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Babki a macie listę wyprawkowa?? Juz nie pamietam za bardzo co tam trzeba a juz bym powoli myslala. Nie chodzi o ciuchy, bardziej kosmetyki plus leki. Plyn do kapania, balsam jakis, beoanthen, ibuorom, paracetamol, sol fizjologiczna cp tam jeszcze??
Drugie pytanie czy korzystałyście z dostawek? Łóżeczko zwykle mam ale tersz chce kupić dostawkę jeszcze z lionelo. Ona tez ms funkcje bujania
Miala któraś??

Ja z apteki i drogerii dla Bartusia zamawiałam sól fizjologiczną, wit D, espumisan, biogaje lub viwomix, paracetamol (ibuprofen po 6 mc-u życia), bepanthen (jeśli u ciebie w szpitalu dają niebieskie pudełko to tam jest 50g bepabthenu i próbka sudocreamu), mokre chusteczki do szpitala, duże waciki, coś do kąpieli, balsam, podkłady higieniczne na przewijak. Dla siebie majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i podpaski, możesz też wziąć lanoline na sutki (ja nie korzystam, bo nigdy nie pamiętam żeby się smarować 😂).

Dostawke polecam, ja nam drewniana więc się nie wypowiem nt. twojego łóżeczka ale pamiętaj, że przy dostawce nie ma sensu korzystać z monitora oddechu bo on wyczuwa także ruchy na twoim łóżku.

Na kiedy masz termin? 😊

Dziewczyny, mam pytanie..
Moja mała juz 2 dni nie robi kupki i widze ze sie bardzo męczy bo nie może sie wypróżnić.. Wiecie może jak moge jej pomóc?? ☹️

Moja mała juz 2 dni nie robi kupki i widze ze sie bardzo męczy bo nie może sie wypróżnić.. Wiecie może jak moge jej pomóc?? ☹️
U nas też był ten sam problem do około 6 tygodnia. Z domowych sposobów to pomiędzy karmieniami dawałam wodę, masowałam brzuszek i odbyt i delikatnie robiliśmy " rowerek". Kupy były co 3 dni, lekarz zapisał debridat- lek wspomagający jelita ale to na receptę .

Ja z apteki i drogerii dla Bartusia zamawiałam sól fizjologiczną, wit D, espumisan, biogaje lub viwomix, paracetamol (ibuprofen po 6 mc-u życia), bepanthen (jeśli u ciebie w szpitalu dają niebieskie pudełko to tam jest 50g bepabthenu i próbka sudocreamu), mokre chusteczki do szpitala, duże waciki, coś do kąpieli, balsam, podkłady higieniczne na przewijak. Dla siebie majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe i podpaski, możesz też wziąć lanoline na sutki (ja nie korzystam, bo nigdy nie pamiętam żeby się smarować 😂).

Dostawke polecam, ja nam drewniana więc się nie wypowiem nt. twojego łóżeczka ale pamiętaj, że przy dostawce nie ma sensu korzystać z monitora oddechu bo on wyczuwa także ruchy na twoim łóżku.

Na kiedy masz termin? 😊
Koniec sierpnia początek września. No właśnie z tym monitorem to mnie martwi i wiem o tym a dla mnie monitor to spokojny sen z tyn ze nie wiem czy jest szansa go w takim łóżeczku zamontować w sensie turystycznym

Mam gdzieś filmik z masażu. Masz WhatsAppa?? Jak tak to odezwij się na priva
Dla nas to bylo wybawienie i kilku dziewczyna z forum tez pomogl. Nauczyła mnie go babka od masażu shantala

Koniec sierpnia początek września. No właśnie z tym monitorem to mnie martwi i wiem o tym a dla mnie monitor to spokojny sen z tyn ze nie wiem czy jest szansa go w takim łóżeczku zamontować w sensie turystycznym
Monitor w takim lozeczku nie bedzie dzialal poprawnie.

Moja mała juz 2 dni nie robi kupki i widze ze sie bardzo męczy bo nie może sie wypróżnić.. Wiecie może jak moge jej pomóc?? [emoji3525]
Moje dzieci rovily kupe raz na 5-7 dni. Tak na piersi jak na butelce. Mi powiedziano, ze masaz, ewntualnie odrobina cieplej przegotowanej wody i tyle. Zadnych lekow, zadnych czopkow. Pierwsze 3 miesiace uklad pokarmowy dojrzewa i ttzeba mu dac na to czas.

reklama
Do góry