reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ja zmienilabym probiotyk. Ten, ktory dajesz u nas powodowal wiekszy placz. Najlepszy na rynku jest vivomix. A co do alergii to ja sie nid znam, ale wiekszosc pediatrow tez nie. Pakuja od razu nutramigen. Nie wiem chyba najpierw poszlabym do specjalisty, a nie do lekarza ogolnego.
Udało się zrobic badanie moczu o 14 mam wynik. A mleko położona odradziła bo to niby sama pasza, bebilon dala inny lżejszy. I probiotyk właśnie ten co napisałaś. Więc skończę buteleczkę a jest mała 5ml i zaraz kupię inny.

Dziękuję bardzo 😚

Kochana 3 i 1,5 [emoji3590] taaakk ja o trzecim maluchu myślę już dosyć długo. [emoji14][emoji2960] Ogólnie jestem tym typem kobiety co by mogła chodzić z brzuszkiem co chwila
Hehe ma to samo 13.04 przyszła na świat moja wyczekiwana latami i staraniami córka, a ja już myślę kiedy będę mogła chodzić z brzuszkiem 🙂
Właśnie apropo kolejnego podjescia, jak szybko się udało z drugim bobasem ?

Udało się zrobic badanie moczu o 14 mam wynik. A mleko położona odradziła bo to niby sama pasza, bebilon dala inny lżejszy. I probiotyk właśnie ten co napisałaś. Więc skończę buteleczkę a jest mała 5ml i zaraz kupię inny.

Dziękuję bardzo 😚
Czyli tylko badanie ogólne. Jeśli będziesz chciała robic posiew to najpierw umyj ładnie dziecko a potem spsikaj octaniseptem zeby pozbyć się bakterii ze skóry zeby wynik nie wyszedl zafascynowany i zajedź zrobić crp z paluszka czy nie ms stanu zapalnego i tak jak @nieagatka pisala jeśli sa podejrzenia akergii to idz do alergologa bo on Cie pokieruje dobrze

No ale czy oprócz płaczu dochodzą jakieś objawy skórne, coś nie tak z kupa??
Skora czyta, kupka z piątku na sobotę typowo laktozowa (sama woda w pieluszcze) ale to też była po szczepieniu i mówili że może że stresu i wogole a w poniedz już miała gęstsza ale też poza pieluszkę się wylewała...

Skora czyta, kupka z piątku na sobotę typowo laktozowa (sama woda w pieluszcze) ale to też była po szczepieniu i mówili że może że stresu i wogole a w poniedz już miała gęstsza ale też poza pieluszkę się wylewała...
Poza pieluszkę wylewać się może u mojego to byl standard. Ale czy jest w niej jakiś śluz, krew?? Jakie leki jej chcesz dac? Ja bym od razu zmieniła probiotyk bo 5 ml to duzo a u nas poprawa byka ogromna. Zaczekaj, może odezwie się jakaś dziewczyna która sue borykała z alergia ale z tego vo tu obserwuję to zawsze było coś w kupie albo na skórze...

reklama
Poza pieluszkę wylewać się może u mojego to byl standard. Ale czy jest w niej jakiś śluz, krew?? Jakie leki jej chcesz dac? Ja bym od razu zmieniła probiotyk bo 5 ml to duzo a u nas poprawa byka ogromna. Zaczekaj, może odezwie się jakaś dziewczyna która sue borykała z alergia ale z tego vo tu obserwuję to zawsze było coś w kupie albo na skórze...
Dokładnie tak, ja bylam od 1 mca życia na nutramigenie, ale u nas były problemy skórne i ciągły płacz, brak snu. Od poczatku stwierdzone azs. Dziś Marcelina ma 3 lata i uczulenie na roztocza i grzyb. Na białko mleka krowiego nigdy nie wyszło uczulenie, ale nutramigen łagodził objawy. Pije mleko krowie i nic jej nie jest. Jak była mała miała usg brzuszka, eeg głowy podczas snu, wizyte u neurologa. Badania nic nie wykazaly. Wszedzie słyszałam, że taki egzemplarz i cos w tym jest. Skonczyla 20 miesiecy zaczęła spać, rozwija się prawidłowo. Szybko chodziła, mądralińska jest także z perspektywy czasu myślę że ja źle do tego podeszłam. Wpajano mi, że male dziecko tylko je i spi...

Do góry