reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ile w tedy miala? Moj kupe na nocnik robi od 11 miesiąca gdzieś ale z sikaniem nie ma mowy.
Zaczelismy jak miala ciut ponad 2 lata i nie bylo szans. A jak miala 2 i 9 miesiecy to wlasnie zajelo 3 dni. Wiec coz, wiem ze pozno, ale z perspektywy czasu widze, ze warto bylo czekac. A ile teraz Hubek ma?

reklama
:-D
Zaczelismy jak miala ciut ponad 2 lata i nie bylo szans. A jak miala 2 i 9 miesiecy to wlasnie zajelo 3 dni. Wiec coz, wiem ze pozno, ale z perspektywy czasu widze, ze warto bylo czekac. A ile teraz Hubek ma?
Ponad 19 m-cy. Z kupa poszlo szybko bo on sie strasznie meczyl a kupy nie zrobil:( więc jak raz zaczął cisnąć ti maz go siup na nocnik i sie udalo. Jak ida zabki to sie zdazy ze ma kupe po snie ale tak to mowi. Wiem że teraz nie jest zalecane wczesne idpieluchowanie. Ostatnio gonil bez majtek, wparzyl do pokoju, usiadł na nocnik i sie wysikal a wczoraj wstal z nocnika i zlał się na ścianę

Dziewczyny mój Seba ma na tylnym ząbku ciemna plamke ( bo chyba to nie pestka od borowki) nie wiem czy to nie próchnica... jak to wytepic skoro on ms 1.5 roku i za chiny nie chce dziobka otworzyć.... myje ząbki 2-3 razy dziennie... dentysta?

Dziewczyny mój Seba ma na tylnym ząbku ciemna plamke ( bo chyba to nie pestka od borowki) nie wiem czy to nie próchnica... jak to wytepic skoro on ms 1.5 roku i za chiny nie chce dziobka otworzyć.... myje ząbki 2-3 razy dziennie... dentysta?
Lilka tez ma, bylysmy u dentysty. Powiedziala, ze nic sie z tym nie robi. Grunt to mycie 2 razy dziennie. Kontrola za rok i jak trzeba bedzie to wtedy jej pomaluje tego zeba fluorem, ale to jak bedzie miec 4 latka. Teraz jest podobno zdecydowanie za wczesnie na cokolwiek.

:-D
Ponad 19 m-cy. Z kupa poszlo szybko bo on sie strasznie meczyl a kupy nie zrobil:( więc jak raz zaczął cisnąć ti maz go siup na nocnik i sie udalo. Jak ida zabki to sie zdazy ze ma kupe po snie ale tak to mowi. Wiem że teraz nie jest zalecane wczesne idpieluchowanie. Ostatnio gonil bez majtek, wparzyl do pokoju, usiadł na nocnik i sie wysikal a wczoraj wstal z nocnika i zlał się na ścianę
Ma czas wg mnie. Podobno dopiero po skonczeniu 2 lat, czasami nawet 2,5, zaczynaja kumac o co chodzi i wolac. Poczekaj do lata i wtedy probuj. Moze akurat pyknie.

Lilka tez ma, bylysmy u dentysty. Powiedziala, ze nic sie z tym nie robi. Grunt to mycie 2 razy dziennie. Kontrola za rok i jak trzeba bedzie to wtedy jej pomaluje tego zeba fluorem, ale to jak bedzie miec 4 latka. Teraz jest podobno zdecydowanie za wczesnie na cokolwiek.
Człowiek nie daje słodkiego A i tak wyszło... Ale trochę mnie przynajmniej uspokoilas

U mnie w rodzinie były przypadki samoodtsawienia się od piersi. U mojego brata zarówno synek jak i córka sami powiedzieli mamie, że wolą coś innego niż mleko. U mojej szwagierki córka też powiedziała, że jej mleczko już nie smakuje i nie chce.
Nie wiem czy u nas się tak uda, bo moja jest cyckoholikiem 😂 śmieje się, że nawet mój mąż nigdy tak się nie cieszył na widok moich piersi co ona 😂😂😂

Wszystkiego najlepszego dla Lilki!! 🎁🎂💕
Śliczny masz brzuszek!
U mnie starsza córka samoodstawiła się od piersi jak miała 19miesięcy. Zobaczymy jak będzie u młodszej.

No Lilka slodycze je, bez przesady, ale je. Czekolade kocha. Ale dentystka mnie zapewniala, ze wszytsko jest ok i grunt to mycie pasta (bez fluoru) 2 razy dziennie. Wiec tak robimy.
Hubert zlizuje pastę i na tym koniec :( czasem uda mi sie kilka razy mu przejechać szczoteczka ale zazwyczaj jest awantura i nie pozwala. Jak kupilam soniczna szczoteczkę to na początku przykładał do zabkow a teraz jest ciężko

reklama
Hubert zlizuje pastę i na tym koniec :( czasem uda mi sie kilka razy mu przejechać szczoteczka ale zazwyczaj jest awantura i nie pozwala. Jak kupilam soniczna szczoteczkę to na początku przykładał do zabkow a teraz jest ciężko

A od kiedy stosujesz soniczna szczoteczkę dla Hubcia? Majkę fascynuje nasza szczoteczka a swoją używa jako gryzaka, ja mogę jej kilka razy przejechać po zębach zwykłą szczoteczka, potem mi wyrywa i jest koniec mycia...

Nie wiem czy wiesz, ale w Apc zaczęli umawiać za te odwołane wizyty, nam wstępnie proponowali 10.04 ale ja jakoś nie wierzę, że się uspokoi ta sytuacja z wirusem, więc mamy wizytę na 15.05

Do góry