reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej. Jestem nowa ;)

2017r ciąża zatrzymana w 10 tc

2018r ciąża pozamaciczna

Aktualnie 8 TC. Wczoraj USG maluszek ma 17mm. Jestem po procedurze inf z 30.12

W 5 tc byłam w szpitalu prawie tydzien bo miałam najpierw plamienie a później dosyć mocne krwawienie , co się okazało mam krwiaka no i niestety nadal jest co było widoczne na wczorajszym USG. Biorę luteinę dopochwowo 3x2 i podjezykowo 3x1
Witaj .
Gratuluję

reklama
Pięknie bardzo ładna beta.
W 6 dpt oczekuje się bety minimum 10 u Ciebie będzie grubas !!!! Powodzenia.
Kazali odstawić ?
Mój lekarz prowadzący wyjechał, rozmawiałam z kol ginekologiem, miałam niski progesteron na duzej dawce lekow i było ryzyko poronienia, nie wiadomo czy zwiekszona dawka luteiny dopochwowej podniesie progesteron, lepiej zmienic forme podania, wiec zdecydowałam się na prolutex, strasznie byłam smutna z tego powodu, ale dziecko po 2 dniach juz całkowicie zapomniało o cycu.

Mój lekarz prowadzący wyjechał, rozmawiałam z kol ginekologiem, miałam niski progesteron na duzej dawce lekow i było ryzyko poronienia, nie wiadomo czy zwiekszona dawka luteiny dopochwowej podniesie progesteron, lepiej zmienic forme podania, wiec zdecydowałam się na prolutex, strasznie byłam smutna z tego powodu, ale dziecko po 2 dniach juz całkowicie zapomniało o cycu.
Ja również bardzo słabo przyzwajam prog .
Na 1 crinone lub 800 mg utrogestan mam 6 a do transferu potrzebne jest 9 .
Dołóż progesteron karm tego grubasa w brzuchu .
Powodzenia.
Nie smutaj zaraz znów będziesz karmić cycem

Hej. Jestem nowa ;)

2017r ciąża zatrzymana w 10 tc

2018r ciąża pozamaciczna

Aktualnie 8 TC. Wczoraj USG maluszek ma 17mm. Jestem po procedurze inf z 30.12

W 5 tc byłam w szpitalu prawie tydzien bo miałam najpierw plamienie a później dosyć mocne krwawienie , co się okazało mam krwiaka no i niestety nadal jest co było widoczne na wczorajszym USG. Biorę luteinę dopochwowo 3x2 i podjezykowo 3x1
Trzymamy kciuki, zeby bylo bez niespodzianek :)

Czyli bylo gotowe na odstawienie, nie ma co smutac.

Będzie dziewczynka:) bardzo się z tego cieszę. Wyprawkę musze kupować od poczatku całą bo wszystko w samochody po chłopcach ale kupując ten słodki róż aż sama buzia się uśmiecha... Gorzej z portfelem ;)
Ja mam to szczęście że moje bratowa mają po dwie dziewczynki także wyprawkę mam.Zostanie dokupić parę drobiazgów.J
A jestem dieckiem po dwóch starszych braciszkach i fajnie jest

Ja mam to szczęście że moje bratowa mają po dwie dziewczynki także wyprawkę mam.Zostanie dokupić parę drobiazgów.J
A jestem dieckiem po dwóch starszych braciszkach i fajnie jest
Jeszcze nie wiem jak ja to wszystko ogarnę
... Mam5 miesiąc a męczę się w ciągu minuty, ugotowanie obiadu to wyzwanie. Powiem szczerze " ukłony dla wszystkich mam z małą różnica wieku"... To jest naprawdę trudne jak człowiek nie daje rady sobą się zająć a comowiac jeszcze małe dziecko w domu.

reklama
Jeszcze nie wiem jak ja to wszystko ogarnę
... Mam5 miesiąc a męczę się w ciągu minuty, ugotowanie obiadu to wyzwanie. Powiem szczerze " ukłony dla wszystkich mam z małą różnica wieku"... To jest naprawdę trudne jak człowiek nie daje rady sobą się zająć a comowiac jeszcze małe dziecko w domu.
Ja pod koniec dnia mam ciężej A tak rano to zasowam jak mały samochodzik.Pod wieczór już ciezko szczegolnie jak się położę i chce wstać i brzuszek też większy ma tym etapie niz w pierwszej ciazy.juz bymnchciala mieć malutka przy sobie ale muszę też się nacieszyć ciąża bo nie mam pewności czy w 3 będzie mi dane być.

Do góry