reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Nikt w Zdrojach nie patrzy w czym wynosisz dziecko ale jak Ty Kochana wyobrażasz sobie przewieźć dziecko do domu ??? Na rękach ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To tylko takie pytanie, bo mam w wyprawce wpisany fotelik, a znajoma na mnie naskoczyła, ze jakim prawem wymagają od ludzi fotelika.
A z drugiej strony moja znajoma rodziła w Zdrojach w październiku i przyszła do niej lekarz z wypisem i z takim pytaniem „ nie muszę mówić, ze dziecko zabieramy w foteliki?” I tez zaczęło mnie to nurtować a jak ktoś mieszka 10 min spacerem od szpitala i może w wózku zabrać malucha?

reklama
Dziewczyny, które maja cukier- dzisiaj na czczo cukier 96, godzinę po śniadaniu 150. Śniadanie zjadłam z produktów, które wcześniej mi cukru nie podwyższały. Powiedzcie mi czy mam się tym martwic? Już napisałam do lekarza, czekam na odpowiedz ale strasznie się martwię.

To tylko takie pytanie, bo mam w wyprawce wpisany fotelik, a znajoma na mnie naskoczyła, ze jakim prawem wymagają od ludzi fotelika.
A z drugiej strony moja znajoma rodziła w Zdrojach w październiku i przyszła do niej lekarz z wypisem i z takim pytaniem „ nie muszę mówić, ze dziecko zabieramy w foteliki?” I tez zaczęło mnie to nurtować a jak ktoś mieszka 10 min spacerem od szpitala i może w wózku zabrać malucha?
No ale predzej czy pozniej gdzies z dzieckiem sie pojedzie. No i nie wiem czy spacer tak szybko to dobry pomysl...

Nie znam nikogo kto by nie mial fotelika

Mi polozna w szkole rodzenia właśnie mówiła że fotelik to wymóg chyba że ktoś mieszka właśnie blisko szpitala i tata przyjedzie wózkiem i powrót po spacerku.

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Fotelik też ze względu na bezpieczeństwo na terenie szpitala zanim np dojdziesz do domniemanego wózka. Jak ja rodzilam nie można było na ręce brać dziecka na korytarzach, żeby coś się nie stało. W foteliku dziecko jest bezpieczniejsze

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Dziewczyny, które maja cukier- dzisiaj na czczo cukier 96, godzinę po śniadaniu 150. Śniadanie zjadłam z produktów, które wcześniej mi cukru nie podwyższały. Powiedzcie mi czy mam się tym martwic? Już napisałam do lekarza, czekam na odpowiedz ale strasznie się martwię.

Gosiu który jesteś tydzień ? Niestety tak będzie mimo ze przez jakiś czas pewne produkty nie podnosiły Ci cukru to za chwile może ulecz to zmianie . Najgorsze wachania zaczną od 30tc ale może nie koniecznie . Zapisuj wyniki i trzymaj dalej ta dietę jeśli będą ci tak skakać wyniki to da Ci insulinę do posiłków . A co do fotelika to tak jak Dream pisała ze po szpitalu dziecka nie pozwalają nosić na rękach wiec może stad wpisane ze jest to obowiązkowe

Gosiu który jesteś tydzień ? Niestety tak będzie mimo ze przez jakiś czas pewne produkty nie podnosiły Ci cukru to za chwile może ulecz to zmianie . Najgorsze wachania zaczną od 30tc ale może nie koniecznie . Zapisuj wyniki i trzymaj dalej ta dietę jeśli będą ci tak skakać wyniki to da Ci insulinę do posiłków . A co do fotelika to tak jak Dream pisała ze po szpitalu dziecka nie pozwalają nosić na rękach wiec może stad wpisane ze jest to obowiązkowe

Dzisiaj 26+2 tc. A czy Zosi może to zaszkodzić? Takie skoki tego cukru mnie denerwują. Jeszcze mam pytanie. Dzisiaj w nocy obudziłam się i nie mogłam spac. Oczywiście 3 godzinny przerywnik i koło godziny 3:30zrobiłam się głodna. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Starać się usnąć na głodnego tak jak dzisiaj czy zmierzyć cukier i coś zjeść?

@Bobisia @Barburka @czarnu1a @Aguleczka29 powodzenia na wizytach!!

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda

Wizyty

MARZEC

15: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
15: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
15: czarn1a - wizyta u ginprowadzącego
15: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego
22: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
22: ludek - wizyta u gin prowadzącego
27: jasani - wizyta u gin.
27: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego
28: gooossia17 - wizyta u ginprowadzącego
28: shaggy - usg I trymestru

KWIECIEŃ

04: Pixie_Dixie - usg III trymestru
04: zylwia - usg połówkowe
05: Evelin83 - wizyta u gin prowadzącego
05: Bobisia - usg III trymestru
06: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
08: shaggy - wizyta u ginprowadzącego
09: misis188 - badanie połówkowe
19: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
19: jasani - usg III trymestru
24: hope322 - usg III trymestru

MAJ

08: Aguleczka29 - usg III trymestru

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

27.03.2018 - czarnu1a - chłopczyk
27.03.2018 - kredka82 dziewczynka Sara
01.04.2018 - ludek dziewczynka Alinka
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
04.05.2018 - Nina001 dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynkaJulcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk