reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Wiem że to śmieszne ale wolałam się upewnić.nie ukrywam że też myślałam o CC ale naczytałam się że lepiej jednak sn
Nikogo nie namawiam na konkretną formę porodu ale trudno się z Tobą nie zgodzić, że w prawidłowo przebiegającej ciąży poród sn ma więcej plusów:) Oby poszło gładko i szybko...łudzę się, że tak będzie:D

No to mam wątpliwości czy Twoja operacja sama w sobie byłaby wskazaniem do cc. Skoro lekarz dał Tobie wolną rękę to znaczy, że mogłabyś rodzić sn:)
Dlatego zastanawiam się czy to ma jakieś znaczenie. Znalazłam właśnie taką informację co do wskazań cc: "Stan po operacjach pochwy i macicy – w szczególności jeżeli operacje były do pół roku przed ciążą to wskazane jest CC, jeżeli były dawniej, sytuacja jest rozpatrywana indywidualnie." I u mnie właśnie było więcej niż pół roku, jakieś 10 miesięcy. Ktoś pisał o problemach z kręgosłupem i o to mnie doktorek nie pytał :p A mam skolioze z rotacja kręgów, ale to chyba bez znaczenia. Pytał jeszcze o wadę wzroku, mam małą -1,5.

Jeszcze tylko jedno pytanie, zjadasz tych 1800-2000 kalorii czy więcej? Jesz o ustalonych godzinach?
Szczerze nie, nawet nie będę ściemniała tu że liczyłam co ile ma i żeby trzymać się kalorii.Nie stosowałam się do tego czasem na 1 śniadanie jem jedną bułkę białą z serem a druga połówka z szynka i pomidor i cukier ponad 100 do tego herbata np śniadanie drugie staram się jeść min do 3h tak jak jest lub czasem jem po 2 lub 2,5 ale żeby nie przekraczać przerw ponad 3h. Na obiadek Filet z piersi z piekarnika z przyprawami normalnie ziemniaki i do tego sałata z jogurtem naturalnym lub śmietaną albo rybka, surówka z kapusty i ziemniaki. Dziś zrobiłam na obiad warzywa na patelnie z filetem z piersi i do tego ryz i sos w słoiku i cukier miałam 130 więc, zmieściłam się w tej normie 140 a zmierzyłam po chwili około niecałe 2 min to już był 125 więc spadł ale podsmażyłam gdzie nie jem praktycznie smazonych jak jestem na tej diecie może że 3 razy zjadłam kotleta mielonego.Więc spróbowałam i zrobiłam dziś to na obiad a nie w kółko ziemnaki,zupa :) ja próbuje nawet jak byłąm prywatnie na wizycie u P.diabetolog to powiedziała mi żeby próbować metodą prób i błędów, wiadomo że nie szaleje nie ukrywam że na początku jak byłam na diecie i podskoczył mi cukier to popłakałam się do męża.;) więc myśle że mój wynik 7 razy tylko podwyższony cukier od 25tc do dziś obecnie 37tc to jest bardzo dobrze w sumie diabetlog powiedział że wyniki mam zadowalające.Jeszcze po porodzie tydzień muszę stosować dietę,ale już z innymi normami i mierzyć cukier nie po 1h tylko po 2h i jak będzie OK wracam do żywych jak to lekarz diabetolog powiedział a po 6-8 tyg od porodu powtórzyć wyniki i zrobić krzywą cukrową. Ale się rozpisałam ;)

Nie, ze gorsza tylko właśnie tak jak u Czarnu1i, ze jest wystarna, jednak jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to można rodzic naturalnie.
A widzisz jeden lekarz pieprzy że jest drugi że nie, wyczytałam ze ciąża po ivf jest wskazaniem do cc gdzie indziej piszą że nie,nie będę polemizować mój gin powiedział mi daję mi na cc bo to ciąża "wychuchana wystarana i dlatego daje :) a może i mam głupiego lekarza i się nie zna :) Co ma być to będzie jeżeli będzie trzeba będę rodziła SN jak będzie zgoda na CC decyduję się na CC proste :)

Ostatnia edycja:
Nie miałam zamiaru być ironiczna. Pytałam poważnie... Skupiłam się głównie na tym ivf, ale wypisując skierowanie lekarz prześledzil całą moją historię leczenia przed zajsciem w ciążę i dopisał jeszcze operację. Dlatego teraz zaczęłam się zastanawiać czy to ma jakieś znaczenie, bo lekarza nie zapytałam. Jeju chyba faktycznie lepiej będzie jak będę mniej się tutaj odzywać, bo znowu dostałam ochrzan tylko nie wiem za co.
Heh przestań ja też mam skierowanie na cc ze względu na ciąże po ivf jak sama wiesz i pisze o tym normalnie nie bierz do siebie tego co piszą inne dziewczyny nie ma sensu wiadomo że każda ma swoje zdanie i je wyraża, czasem wystarczy olać to ;)

Ok. Kurcze trochę mnie przeraża w takim razie ta cc
Nie ma się czego bać .Ja chciałam cc na życzenie miałam cc ratujace życie i otrzewna i mięśnie nie jest wtedy rozcinana tylko rozrywana bo tak szybciej . I 2 dni łazimam jak stara babka .Po 6 h wstałam i człapałam i prostowałam się . Po 4 dniach byłam jak nowa ciężko wstać z mała na rękach ale samemu to można biegać . Najważniejsze by nie leżeć i wzdycha tylko chodzić .
Ja miałam 2w1 naturalny bez znieczulenia i cc ratujaca życie .
Wybieram cc zawsze i wszędzie .

reklama
U mnie położna na szkole rodzenia mowila, ze ivf jest wskazaniem do cc. Ja nie rozumiem dlaczego w szpitalach tak się wzbraniają. Chociaż tak jak mówiłam moja kuzynka po jednym cc miała mieć drugie pojechała a tam lekarka, ze nie ma próbować naturalnie. Dopiero jak mała zważyli i zobaczyli, ze jest duża i wielowidzie to zdecydowali o cc.
A dlaczego in vitro to wskazanie do cc?

Do góry