reklama
No to średnio raz w miesiącu Ja jeszcze co miesiąc robię morfologie + dodatkowo tsh i ft4.Więc będę bardziej prezycyjna (rekomendacje PTG): Obowiązkowe badanie ogolne moczu:
- do 10 tyg ( najlepiej 7-8tc)
- 11-14tc
- 15-20tc
- 21-26tc
- 27-32tc
- 33-37tc
- 38-39tc
Bez przesady żadna z nas nie wie wszystkiego i może się pomylić. Mi akurat lekarz dużo mówił o tych badaniach, więc zapamiętałamPrzepraszam mój błąd
meg86
Fanka BB :)
Ja farbuje co miesiąc farba bez amoniaku i śpię na.plecachDziewczyny mam kilka pytań: czy to prawda, ze w ciąży nie wolno spac na plecach? Czy farbowalyacie w ciąży włosy? Jeśli tak to od kiedy? Jak wyglądają badania prenatalne?
Zresztą wszędzie inaczej.No to średnio raz w miesiącu Ja jeszcze co miesiąc robię morfologie + dodatkowo tsh i ft4.
Tutaj w Paryżu badania i sprawdzanie przyrostu bety tak jak w pl ale Anglia mnie przeraża i w Szwecji ponoć jest podobnie
Tak słyszałam, że w Anglii to tragedia z prowadzeniem ciąży.Zresztą wszędzie inaczej.
Tutaj w Paryżu badania i sprawdzanie przyrostu bety tak jak w pl ale Anglia mnie przeraża i w Szwecji ponoć jest podobnie
Meg Ty jeszcze nie jesteś w tak zaawansowanej ciazy ale dosłownie parę dni temu na naszym forum był artykuł o tym, ze lepiej nie spać na plecach bo zrobili badania i spanie na plecach zwiększa szansę na urodzenie martwego dzieckaJa farbuje co miesiąc farba bez amoniaku i śpię na.plecach
---34tc---
meg86
Fanka BB :)
Kurcze... Tyle że ja to w nocy robię nieświadomie. Zasypiam na boku ale czasem jak się przebudze leżę na plecachMeg Ty jeszcze nie jesteś w tak zaawansowanej ciazy ale dosłownie parę dni temu na naszym forum był artykuł o tym, ze lepiej nie spać na plecach bo zrobili badania i spanie na plecach zwiększa szansę na urodzenie martwego dziecka
---34tc---
Ja to mam dobrze, bo od zawsze wolę spać na lewym bokuMeg Ty jeszcze nie jesteś w tak zaawansowanej ciazy ale dosłownie parę dni temu na naszym forum był artykuł o tym, ze lepiej nie spać na plecach bo zrobili badania i spanie na plecach zwiększa szansę na urodzenie martwego dziecka
---34tc---
reklama
Kurde jestem na tel i nie znajdę teraz linku do tego artykułu. Tym się nie martw. Napisali tam, ze nie chodzi o to, ze przebudzisz się na plecach. Kwestia żeby na plecach nie zasypiac. Bo w pozycji w której zasypiasz spedzasz większość nocy. Ja tez czasami na plecach leże[emoji6]Kurcze... Tyle że ja to w nocy robię nieświadomie. Zasypiam na boku ale czasem jak się przebudze leżę na plecach
---34tc---