reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Coś czuje, że ja jeszcze trochę pochodzę. Nastawiłam się na poród przedwczesny, a tymczasem nic o nim teraz nie świadczy.
A nie wiecie, czy przy cc podają kroplówki z oksytocyny? Coś mi się tak obiło o uszy

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
To zalezy od szpitala i lekarza tak mowila mi ostatnio polozna w szkole rodzenia. Ale ona wlasnie mówiła ze lepsza dla dziecka jest opcja z oksy

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No wkoncu Was nadrobilam [emoji4] ja teraz bylam troszkę wylaczona z forum. Oj juz odliczam do konca z moim samopoczuciem coraz gorzej. Dzieciaczki cisną strasznie na żołądek, o bólu żeber nie wspomnie. Spac nie moge. Siedzenie to jakas masakra. Leżenie tez zalezy jak sie maluchy uloza. Ręce dretwieja...a gdzie tu tyle czasu jeszcze.
Jutro wizyta i dowiem sie ile Dzieciaczki urosly [emoji4]

Który u Ciebie tc? No ja już też się nie mogę doczekać, chciałabym już mieć małego w ramionach [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Który u Ciebie tc? No ja już też się nie mogę doczekać, chciałabym już mieć małego w ramionach [emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jutro 31 tc wskoczy[emoji7] Mam zaplanowana cesarke na 5-6 grudzień. I tez juz bym chciała malenstwa tulic.
Tobie to dopiero teraz te tygodnie szybko zleca i ani sie nie obejrzysz i bedziesz miala malutkiego w ramionach.

Ale jak to sie odbywa? Dostaje sie oksy i sie czeka, zeby sie akcja porodowa rozwinela, a potem cc?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, skurcze itp zeby dziecko sie ocknelo i przygotowało do wyjscia jak przy naturalnym porodzie. A nie wyciagane znienacka.
Moja bratowa taka miala wlasnie cesarke.
Wiem ze tam gdzie ja bede miala tak nie robia.

Tak, skurcze itp zeby dziecko sie ocknelo i przygotowało do wyjscia jak przy naturalnym porodzie. A nie wyciagane znienacka.
Moja bratowa taka miala wlasnie cesarke.
Wiem ze tam gdzie ja bede miala tak nie robia.

Wydaje sie to niezlym pomyslem [emoji4] choc nigdy o czyms takim nie slyszalam.
Ja mialam porod wywolywany oksy, a skonczylo sie cc, tyle ze nieplanowanym.
U mnie bardzo bolesne skurcze zaczely sie jakies 5h po podaniu oksy i wtedy dostalam znieczulenie i akcja porodowa ruszyla z kopyta.

U mnie bardzo bolesne skurcze zaczely sie jakies 5h po podaniu oksy i wtedy dostalam znieczulenie i akcja porodowa ruszyla z kopyta.

Czyli Twoj maluszek byl przygotowany do nagłego wyjecia [emoji4]

Ostatnio mama ginekolog mówiła, ze kobiety niepotrzebnie sie denerwują,ze próbowały naturalnie a i tak skończyło sie cc, bo właśnie te skurcze przygotowują dzieciątko, odpowiednie naciski na główkę itd także ta oksy wydaje sie taka namiastka porodu siłami natury [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Ostatnio mama ginekolog mówiła, ze kobiety niepotrzebnie sie denerwują,ze próbowały naturalnie a i tak skończyło sie cc, bo właśnie te skurcze przygotowują dzieciątko, odpowiednie naciski na główkę itd także ta oksy wydaje sie taka namiastka porodu siłami natury [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ciekawe. Ale chyba to tylko dają jak dzidzia jest główką w dół

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry