reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jestem po wizycie i powiem tak. Pani (pochodzenia z indii) która robila mi badanie prenatalne w czwartek powinna wrocic do swojego kraju kozy pasac. Dzis bylam na wizycie prywatnie i badanie bylo tak jak powinno o niebo bardzej kobieta profesjonalna z kazdej strony brzucha starala sie maluszka zobaczyć i lezalam na jednym boku to na drugim albo na plecach i maluszka dalo sie zmierzyć. Wszystko jest dobrze jak na ten tydzien jeszcze czekam na wynik z krwi. Szkoda ze to tyle nerwow mnie kosztowalo i cud ze znalazlam klinike ktora na czas mi wykonala badanie bo czasu juz nie wiele mialam.

A o to moj wierciolek w trakcie picia
1506778246-aaaaaa.jpeg

1506778280-aaaaaa.jpeg

reklama
Ewulek to super ze udalo Ci sie tak fajnie!
Ja dalej uwazam ze przez to nowe usg noe zrobil wszystkiego tak jak powinien.
A co dokladnie powinien mierzyc i sprawdzac?

A te zastoje i wodniaka to beda jakos leczyc czy to samo ma sie unormowac?
Lez jak najwiecej, dbaj o Was i pogadaj powaznie z Synkiem, ze musi siostre gonic i mamy nie straszyc.
Trzymam kciuki i wierze, ze bedzie dobrze [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nerki i wodniaczek to sprawa do rozwiązania dopiero po porodzie. Teraz nic z tym nie zrobimy. Ale już się uspokoilam i wierzę, że będzie dobrze. Nie ma innej możliwości

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Ja już dawno po wizycie, ale musiałam ochłonąć. A więc z Malutką wszystko w porządku. Już ponad 1700g. Ale Tobiasz za mało rośnie 1400g, czyli 100g w ciągu prawie 2 tyg. Ma do tego zastoje w nerkach i wodniaczka na jąderku. Różnica między dziećmi 17%, a od 25 jest już źle. Mam leżeć i wytrwać chociaż do 34 tyg żeby Tobinek trochę nadgonił i miał większe szanse po cc. Już się trochę uspokoilam, ale lekko nie jest.. Za tydzień znowu usg żeby sprawdzać, czy coś się zmienia.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Musi być dobrze!! Odpoczywaj, bądź dobrej myśli. Zaciskamy kciuki. Tobiaszku rośnij szybko!

Mi na druczku wypisala tylko dwa pomiary ile dziecko ma mm i ta przeziernosc karkowa. A tak sprawdzala kregoslop, serduszko, brzuszek-chyba zoladek albo o pęcherz chodzilo, kurcze nie znam terminow medycznych po angielsku ale mowila ze wszytstko wyglada dobrze na ten tydzien i ze mam czekac na pelen opis na email i wynik z krwi ok tygodnia to ci powiem dokladnie co bylo. Ile twoje malenstwo ma cm i ile wyszła ta przeziernosc bo u mnie ma 69mm i ta przeziernosc 2,6

reklama
Mi na druczku wypisala tylko dwa pomiary ile dziecko ma mm i ta przeziernosc karkowa. A tak sprawdzala kregoslop, serduszko, brzuszek-chyba zoladek albo o pęcherz chodzilo, kurcze nie znam terminow medycznych po angielsku ale mowila ze wszytstko wyglada dobrze na ten tydzien i ze mam czekac na pelen opis na email i wynik z krwi ok tygodnia to ci powiem dokladnie co bylo. Ile twoje malenstwo ma cm i ile wyszła ta przeziernosc bo u mnie ma 69mm i ta przeziernosc 2,6
No ja wlasnie wogole nic nie wiem bo on mi dal taki wydruk z usg ale nie znam tych oznaczen.
Wiem ze wazy 70g

Do góry