Vinszka
Fanka BB :)
Jestem po wizycie. Z Małą anatomicznie wszystko ok, waży 369g. Moje przepływy się coś lekarzowi nie podobały i muszę mieć kontrolę za dwa tygodnie. Chodzi o wagę dziecka , teraz jest prawidłowa, ale trzeba skontrolować czy będzie prawidłowo przyrastać. Jakaś plamę na sercu widzi ale mówił ze to nie jest żadna wada. Szyjka ok 3,5cm. Tętno 150. Trochę mnie zmartwily te przepływy, chodzi chyba o hipotrofię płodu z tego co czytałam w necie. Nawet nie wiem co mogę zrobić żeby bylo lepiej...teraz niby waga ok ale będę myśleć dwa tygodnie...miała któraś z Was z tym styczność?
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Niestety, nic Ci na to nie potrafię odpowiedzieć, ale trzymam mocno kciuki, aby wszystko było ok.
Dziewczyny, a te prenatalne dało się zrobić w klinikach gdzie robiłyście in vitro czy już chodziłyście do innych ginekologów? W ogóle ktoś jest cały czas pod okiem tego samego lekarza, który robił in vitro?
U mnie nasza doktorka nie prowadzi ciąży, a szkoda ostatnią wizytę miałam w piątek, sprawdzaliśmy moje hormony i mam dokładną rozpiskę, aby ostawić już steryd, luteinę i estrofem.
Powiem wam, że mimo wszystko też odczuwam lekki stres. To tętno dzidziusia jakoś mnie niepokoi. Mam dzwonić do swojego gina jutro, czy jest wstanie mnie zapisać właśnie na ten dzień na wizytę. Chciałabym zobaczyć jak serduszko szybko puka.
Aha i ja biorę mamaDHA premium + nie wiem czy dobry ten suplement czy nie, ale taki polecił mi m.in. lekarz.