reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi sie dziś śnił porod . W ogóle to sie czuje jak bym miła za chwile rodzic a nic sie nie dzieje. Mam czasami skurcze a czasami bóle brzucha jak na okres . Wszystkie znaki na ziemi i niebie przepowiadają rychły porod tylko on sam sie niechce zacząć :( Dziś mam wizytę u położnej i ciekawa jestem co mi powie ? Ale chciałabym juz być po ....
Powodzenia[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Pewnie jak będę bliżej, to pomyślę nad taką sesją. Aktualnie to bardziej mam ciążę spożywczą :p Trochę urosło i stoi w miejscu.

Termin na 01.03.2018, ale już dwa razy z USG wychodzi mi na 26.02 także sama już nie wiem.

To tylko 3 dni rozbieznosci w terminach wiec przyjmijmy, ze koniec lutego :)
A sesje robi sie najlepiej w okolicy 34tyg kiedy brzuch juz jest duzy, ale jeszcze sie w miare mozna ruszac - czyli poczatek stycznia - wroze piekna sniegowa sesje [emoji16][emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też wybieram sie na zrobienie takiej świątecznej sesji. I prezenty ze zdjęć będą akurat dla dziadków.[emoji4]

Ja piję i herbatę i cappucinoo raz na jakiś czas. Uważam z colami, oranżadami itp. Myslę, że gdyby piło sie np herbatę litrami to by zaszkodziła, ale jedna na dwa dni krzywdy nie zrobi. Ale to tylko moje zdanie.
Ja mam nadzieję zdążę z sesją przed dniem babci i dziadka[emoji7]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Mam takie strzykawki po menopurze chyba czy innym leku , też Ci się zatrzymuje ten lek w strzykawce, i ciężko to zbić? Dziś próbowałam i niestety jedna porcja neoparinu poszła na straty( za mocno nacisnełam tłok i wyleciało mi dużo) [emoji28]ale wtedy trenowałam z wodą i jej zbijaniem. Za drugim podejściem poszło jakoś , ale mogło wyjść lepiej[emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nic się nie marnuje tylko musisz opracować technike:) -musisz wstrzknac lek do nowej strzykawki po ściance i jak wlozysz już tłok strzykawki to odwrócić igła do góry i stukaj mocno w ścianki strzykawki (ja uderzalam o umywalkę) tak że powietrze zbiera się przy wyjściu strzykawki a pojedyncze krople leku zostają na ściankach i wtedy powoli naciskasz tłok(resztki powietrza ulatuja a krople "dolaczaja" o reszty leku). Dopiero wtedy odwracać strzykawke igła w dół.

Nic się nie marnuje tylko musisz opracować technike:) -musisz wstrzknac lek do nowej strzykawki po ściance i jak wlozysz już tłok strzykawki to odwrócić igła do góry i stukaj mocno w ścianki strzykawki (ja uderzalam o umywalkę) tak że powietrze zbiera się przy wyjściu strzykawki a pojedyncze krople leku zostają na ściankach i wtedy powoli naciskasz tłok(resztki powietrza ulatuja a krople "dolaczaja" o reszty leku). Dopiero wtedy odwracać strzykawke igła w dół.
Tak też wczoraj z mężem robiliśmy [emoji6]myślę że dziś wyjdzie lepiej [emoji16]

Mi sie dziś śnił porod . W ogóle to sie czuje jak bym miła za chwile rodzic a nic sie nie dzieje. Mam czasami skurcze a czasami bóle brzucha jak na okres . Wszystkie znaki na ziemi i niebie przepowiadają rychły porod tylko on sam sie niechce zacząć :( Dziś mam wizytę u położnej i ciekawa jestem co mi powie ? Ale chciałabym juz być po ....
Ananas wpływa jakoś na skurcze, czytałam kiedys na blogu mamyginekolog , no i sex[emoji6]

Dziś cisza ale skontrolujcie proszę czy wszystko dobrze wpisałam [emoji846]

****MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC
28: BeataWarszawa- córeczka Kaja
LIPIEC
02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania
LIPIEC
14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia

***WIZYTY***

SIERPIEŃ
24: dreamscometrue - połówkowe
24: Ewunka - II badanie prenatalne
29: kropka129 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
30: Joko86 - wizyta luxmed
31: Ropuszka666 - wizyta u lekarza prowadzącego
WRZESIEŃ
05: Ilona 88 - usg prenatalne
05: natalix0 - badanie prenatalne
05: Oska305 - wizyta u lekarza prowadzącego
11: adunnnia90 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13 : dreamscometrue - wizyta u lekarza prowadzącego
19 : kropka129 - drugie badanie prenatalne
26: Ropuszka 666- połówkowe
27: Ilona88 - wizyta na fundusz zdrowia
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

19.07.2017 - mokate66 : [emoji128]Pawełek
22.08.2017 - ambicja1987: ???
03.09.2017- Jogo: [emoji128]Eryk
28.10.2017 - anetka303 :[emoji1286]Ola i Piotruś
26.11.2017- Nataliaa93 - [emoji1283]dziewczynka ???
02.12.2017- AniaCh83 - [emoji128]chłopiec
04.12.2017- Juliett222 : [emoji1284]2 chłopców
06.12.2017 - Oska305 [emoji1286] Sara i Tobiasz
13.12.2017 - M@gda [emoji1283] Żywia
28.12.2017 - Joko86 [emoji128] chłopiec
29.12.2017 - adunnnia90 [emoji1286] Oliwia i Filip
07.01.2018- dreamscometrue : [emoji1283] Zosia
09.01.2018- Ewunka : [emoji1283] Marcelinka
09.02.2018- Ropuszka666 [emoji1283] dziewczynka Sara
11.02.2018 - kropka129 ???
03.03.2018 - gosia2889 ???

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja też wybieram sie na zrobienie takiej świątecznej sesji. I prezenty ze zdjęć będą akurat dla dziadków.[emoji4]

Ja piję i herbatę i cappucinoo raz na jakiś czas. Uważam z colami, oranżadami itp. Myslę, że gdyby piło sie np herbatę litrami to by zaszkodziła, ale jedna na dwa dni krzywdy nie zrobi. Ale to tylko moje zdanie.
Ja pije herbatę... I to nawet 2-3 dziennie bo mam bardzo niskie ciśnienie i lekarz kazał pić herbate skoro nie mogę kawy (bo mi nie wchodzi)... A ciśnienie wtedy dobre 110-105/70-65...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Do góry