reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie mąż nastawiony na to że może uda się i będzie dziewczynka ja od poczatku czułam że będzie chłopak. W sumie po tylu latach starań płeć nie grała roli liczyło się tylko to aby się udało zostać rodzicem zdrowego dziecka.

Miłego dnia dziewczynki!
Moja wizyta o 16:20 I zobaczymy co tam się dzieje.
Na razie tylko mocno opuszczony brzusio nie mogę się doczekać :zawstydzona/y:
Święte słowa aby zdrowe bylo. Powodzenia na wizycie!

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

reklama
Sam nic nie mowil. Pytam doktorze, moze cos doktor powiedziec o plci? A chce Pani wiedziec? To tak na 70% dziewczynka .... Moja prowadzaca ginekolog mowila, ze moze zobaczymy plec na kolejnej wizycie tj. 14 lipca. Zobacze co Ona powie:) Niby od poczatku chcielismy chlopca, ale juz sie czlowiek przyzwyczail do mysli, ze bedzie dziewczynka...;)
U mnie w 12 tyg było widać, że będzie chłopczyk. Gin że sprawnym okiem powinien już widzieć co będzie. Wiem że chłopca szybciej widać a z dziewczynki może wyjść chłopczyk :-) :) dlatego lekarze na początku nie mówią bo po się nastawiać ważne żeby było zdrowe.

U mnie w 12 tyg było widać, że będzie chłopczyk. Gin że sprawnym okiem powinien już widzieć co będzie. Wiem że chłopca szybciej widać a z dziewczynki może wyjść chłopczyk :-) :) dlatego lekarze na początku nie mówią bo po się nastawiać ważne żeby było zdrowe.
Ja sama chciałam to mi powiedzial i oczywiście się nastawilam [emoji23]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

U mnie na 1szych prenatalnych lekarz powiedzial, ze nie jest pewien wiec nie powie plci, bo potem bedzie musial przyjsc pokoj przemalowywac [emoji16] W 16tyg juz moja gin byla pewna wiex powiedziala i na 2ich prenatalnych sie potwierdzilo [emoji4]

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom

2mm. Trochę się wystraszyłam, że dużo, ale powiedział, że mieści się jak najbardziej w normie...myślałam, że norma jest stała i wynosi 2,4 ale powiedział, że nie, że norma się zmienia stale (chyba od wielkosci dziecka)
Tak, chyba od wielkości dziecka też zależy, a wiadomo, że niektórzy prenatalne mają na początku 12tc, a inni, ja np 12t6d. Więc różnica w wielkości plodu może być znaczna. Moje też miało 2mm. Odetchnelam z ulgą.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie na 1szych prenatalnych lekarz powiedzial, ze nie jest pewien wiec nie powie plci, bo potem bedzie musial przyjsc pokoj przemalowywac [emoji16] W 16tyg juz moja gin byla pewna wiex powiedziala i na 2ich prenatalnych sie potwierdzilo [emoji4]

Enviado desde mi iPhone utilizando Forum BabyBoom
Ja mam pokój biało zielony asekuracyjnie ;)

A co płci we wczesnym okresie ciąży to przypadkiem w necie natknęłam się na opinie , że nawet jeśli narządy nie są ukształtowane do końca to wprawny lekarz jest w stanie z dużym prawdopodobieństwem prognozować płeć ... po sylwetce...
1498731619-aaaaaa.jpeg
1498731631-aaaaaa.jpeg

Jeśli jest w tym ziarnko prawdy to u mnie potwierdzaja się bardzo niepewne słowa lekarza w 17tc, że chlopak. A u Was ? Sprawdza się ?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry