reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

O matko!!! Przezyliscie koszmar. Nie wyobrażam sobie co przeszliscie i ile nerwów Was to kosztowało. Najważniejsze, że wszystko się unormowalo.
Płakać mi się chce, bo już kolejnej osobie dziecko to przechodziło :(
Dlaczego nie możemy byc spokojne o nasze maleństwa.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Po takiej akcji na pewno szybciej zacznę siwieć
Byłam przerażona ! Dzięki Bogu był mąż który zachował zimną krew bo ja byłam w stanie tylko zadzwonić po karetkę
Potem już tylko płakałam

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O Boze tequila... Przerazajace...
Z jednej strony dobrze ze nic niepokojacego nie znalezli ale domyslam sie ze brak diagnozy powoduje dalsze zmartwienia bo nie wiadomo czy sie nie powtorzy... Oj wspolczije przezyc i stresu...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie. Boję się o niego strasznie i każdy ruch to już niepokój
Tym bardziej że jakieś dwa tyg temu też nie mógł złapać w nocy oddechu przez dłuższą chwilę ale zaskoczył dużo wcześniej niż za tym razem

Tequila, az mnie ciary przeszly[emoji15]
Wspolczuje przezyc, pewnie umieraliscie ze strachu[emoji15]
Ja sie wlasnie caly czas boje czegos takiego.
Robilas mu potem sztuczne oddychanie z uciskiem klatki piersiowej zanim przyjechala karetka?
Boze, ja bym chyba na zawal zeszla[emoji15]

Tequila, to Alanek sie zaksztusil, cos mu sie cofnelo? Czy poprostu przestal oddychac?

Pytam bo Tymek czesto na spiocha sie dlawi, bo mu sie cofa i wlasnie boje sie czegos takiego[emoji15]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie musieliśmy reanimowac na szczęście wystarczyło tylko dmuchanie w twarz
Moim zdaniem cofnął mu się pokarm bo miał dużo śliny i po całym tym zajsciu zapchany nos także chyba idą w dobrym kierunku że to refluks
Zresztą dostał leki na refluks
Zabronili mi też dokarmiać mm
Kazali być na piersi i obserwować czy przybiera na wadze a w razie konieczności oszukiwać go wodą
Lekarz stwierdził że dziecko podwaja wagę urodzeniowa w wieku 6 miesięcy a on już prawie swoją podwoił
Ale podejrzewali też padaczke:(
Jeśli nie potwierdzi się refluks będą szukać przyczyny neurologicznej w kierunku właśnie padaczki:(

A kazali Ci podniesc lozeczko po stronie glowki? Podobno to najlepsze rozwiazanie jak dziecko ma refluks, bo dziecko lezy na plasko, ale jednak glowka jest wyzej...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A kazali Ci podniesc lozeczko po stronie glowki? Podobno to najlepsze rozwiazanie jak dziecko ma refluks, bo dziecko lezy na plasko, ale jednak glowka jest wyzej...

Tak . mówili o tym tyle że ja po tej wcześniejszej akcji już książki położyłam a mimo to znowu się zdarzyło:(

Tak . mówili o tym tyle że ja po tej wcześniejszej akcji już książki położyłam a mimo to znowu się zdarzyło:(

Strasznie współczuję :( oby to było ostatni raz. Ale nie umiem sobie nawet wyobrazić co przeżyliście :(

Ja też mam podniesiony materac z jednej strony (pediatra i rehabilitantka od razu kazały tak zrobić), a dzieciaki kładziemy głównie na boczku (z wałkiem z kocyka między nóżki) i na brzuszku, bo ulewa im się nawet kilka godzin po jedzeniu..

Tequila współczuję przeżyć. Brak diagnozy jest chyba najgorszy.

Flandi możesz mi zdjęcie zrobić z tym wałkiem na boku? U nas kompletnie ta pozycja nie wychodzi.

reklama
Do góry