reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, wiecie jakie są normy glukozy po 1h? Znalazłam te w godzinie 0 i po 120 minutach, ale nie mogę znaleźć tych, które są godzinę po wypiciu glukozy.
Zalezy chyba od labo. Ja mialam 170 i bylo w normie bo do 180 byla norma. Po 2 godz mi nie spadlo...bo mialam nadal 170 a norma do 140

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie czy ktoras z was miala może w ciąży problemy z żołądkiem (jakiś wirus) od wczoraj wymiotuje na okrąg a żołądek to mnie tak boli jakby mi go skrecalo. I teraz pytanie czy mogę cos wziąć na te Bóle??... Szczerze to nad IP się zastanawiam, ale boje się ze mnie wysmieja ze z bólem żołądka przychodze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie czy ktoras z was miala może w ciąży problemy z żołądkiem (jakiś wirus) od wczoraj wymiotuje na okrąg a żołądek to mnie tak boli jakby mi go skrecalo. I teraz pytanie czy mogę cos wziąć na te Bóle??... Szczerze to nad IP się zastanawiam, ale boje się ze mnie wysmieja ze z bólem żołądka przychodze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jedz na ip, bo jak to jakies wirusowe, zeby dzieciatku nie zaszkodzilo. Lepiej zeby wysmiali, niz potem zalowac ze sie nie pojechalo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Nam polozna mowila, ze 3 dni to jeszcze norma. Jak juz wiecej to trzeba sie zainteresowac. Najwazniejsze zeby sikaly duzo, bo to znaczy ze jedza i ze nerki pracuja.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Leon sika i kupka się pojawia. Lenka nadal bez kupy :( dużo płacze, nie radzi sobie do końca z butlą z Aventu, więc teraz spróbowaliśmy smoczków Nuk ze szpitala które mamy jeszcze i w końcu zjadła. Czuję że puszcza bąki, ale na tym się kończy..
W poniedziałek mam położną, we wtorek pediatrę to może coś uda nam się zaradzić.

Ps. Jak poznać że dziecko ma kolki? I co stosujecie na nie???

Leon sika i kupka się pojawia. Lenka nadal bez kupy :( dużo płacze, nie radzi sobie do końca z butlą z Aventu, więc teraz spróbowaliśmy smoczków Nuk ze szpitala które mamy jeszcze i w końcu zjadła. Czuję że puszcza bąki, ale na tym się kończy..
W poniedziałek mam położną, we wtorek pediatrę to może coś uda nam się zaradzić.

Ps. Jak poznać że dziecko ma kolki? I co stosujecie na nie???

Przy kolkach dziecko bardzo placze, to jest straszny placz, ze nawet nie mozna go uspokoic i z reguly codziennie o tej samej porze.
Na kilki Sab Simplex nahskuteczniejszy.
Jest jeszcze Bobotic forte, chyba u Tequili sie sprawdzil.
Na trawienie laktozy delikol lub
kolaktaza.

Jest jeszcze to Windi do pupki zeby powietrze odprowadzic, ale u mnie to nie dawalo rady. Tymek sie wsciekal i musialabym paczke na dzien zuzywac.

Na kazde dziecko dziala cos innego.

Przy kolkach dziecko bardzo placze, to jest straszny placz, ze nawet nie mozna go uspokoic i z reguly codziennie o tej samej porze.
Na kilki Sab Simplex nahskuteczniejszy.
Jest jeszcze Bobotic forte, chyba u Tequili sie sprawdzil.
Na trawienie laktozy delikol lub
kolaktaza.

Jest jeszcze to Windi do pupki zeby powietrze odprowadzic, ale u mnie to nie dawalo rady. Tymek sie wsciekal i musialabym paczke na dzien zuzywac.

Na kazde dziecko dziala cos innego.

U mnie dodatkowo, poza sabsimplex, suszarka na brzuszek i dociskanie nóżek do brzuszka. To pomaga odgazować.
Robię też nóżkami kółka ale tylko zgodnie z kierunkiem zegara - tak uczyli na szkole rodzenia

U mnie dodatkowo, poza sabsimplex, suszarka na brzuszek i dociskanie nóżek do brzuszka. To pomaga odgazować.
Robię też nóżkami kółka ale tylko zgodnie z kierunkiem zegara - tak uczyli na szkole rodzenia

Kasia basia, a nie pomylilas nic? To brzuszek sie masuje zgodnie z ruchem wskazowek zegara.
Nozkami tez sie kolka robi? Dlaczego zgodnie z ruchem wskazowek zegara? Jestem sama ciekawa[emoji6]

reklama
Kasia basia, a nie pomylilas nic? To brzuszek sie masuje zgodnie z ruchem wskazowek zegara.
Nozkami tez sie kolka robi? Dlaczego zgodnie z ruchem wskazowek zegara? Jestem sama ciekawa[emoji6]

Tak mam nawet zapisane,na zajęciach z lalkami ćwiczyliśmy. Chyba z tego samego powodu co z brzuszkiem, przecież tymi nóżkami też brzuszek masuje. Jak zginam.

Do góry