reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My już po wizycie. Staś na 100 % jest Stasiem, pięknie dziś pokazał siusiaka :-) Ma 413g. Dobrze się rozwija, ułożył się poprzecznie. Mam podjąć decyzję jak chcę rodzić, wybór należy do mnie. Ginekologicznie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko wyniki krwii spadły- nadal są w normie, ale niższe niż ostatnio. Dostałam tabletki z żelazem i muszę jeść więcej mięsa, bo trochę je wyeliminowałam.
Mam też skierowanie na glukozę. Kolejna wizyta 29 stycznia.

Acha dziękuję za odpowiedź;)no mi tez parę rzeczy się tam podoba a spoko ze uprzedzilas , będę miała na uwadze

Zrobilam dzis awanture i okazalo sie, ze maja pieniadze i to od kilku dni. Jakbym sie nie upomniala to nie wiem ile to by jeszcze trwalo. Naprawde mam nadzieje, ze produkty maja lepsza jakosc niz obsluga klienta :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My już po wizycie. Staś na 100 % jest Stasiem, pięknie dziś pokazał siusiaka :-) Ma 413g. Dobrze się rozwija, ułożył się poprzecznie. Mam podjąć decyzję jak chcę rodzić, wybór należy do mnie. Ginekologicznie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko wyniki krwii spadły- nadal są w normie, ale niższe niż ostatnio. Dostałam tabletki z żelazem i muszę jeść więcej mięsa, bo trochę je wyeliminowałam.

Super, ze wszytsko dobrze. Moze sie jeszcze przekreci glowka w dol. Czy moze chcesz miec cesarke na zyczenie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo to wazy podobnie do mojej...musze ja przeprosic ze nazwalam ja tluscilla :)...i co zastanawialas sie nad porodem? Cc czy sn? Super ze ze stasiem wszystko dobrze...maz pewnie spokojny ze to 100% chlopak :)

Mąż zachwycony :) Teściowa nadal nie zakodowała, że to chłopiec i czasem pyta, jak się czują jej dziewczynki...
Powiem Wam, że nie wiem, na co się zdecydować. Z jednej strony chciałabym spróbować sn, z drugiej cc dla Małego chyba bezpieczniejsza. Liczyłam, że lekarz powie: "rodzi Pani tak", a on powiedział, że w związku z in vitro i rekomendacją PTG to ja muszę wybrać na co jestem gotowa. Za miesiąc mam jeszcze kontrolną wizytę u okulisty, zobaczymy co z moim ciśnieniem w oku. Sprawdzimy czy Mały się odwróci i wtedy zdecyduję.
Kasia, tłuścioszka będzie miała moja przyjaciółka. Jest 2,5 tygodnia za nami, a Pola waży mniej więcej tyle, co mój Staś :)

Ja tez juz po wizycie. Pomierzyl dr malutka, ma 2780 i inne pomiary tez akuratne. Szyjka nic sie nie zmienia, tazke jeszcze pochodze. Pytalam na jaki porod sie nastawiac powiedzial ze
SN. Powiedzial ze cukrzyca, in vitro i nieplodnosc w wywiadzie sa powodem do rozpatrzenia cc, ale cala reszta jest ok i ze w szpitalu w razie co podejma decyzje. Takze nastawiam sie na naturalny porod. A z usg wychodzi mi termin 31.01. czyli trzy dni wczesniej.

Mąż zachwycony :) Teściowa nadal nie zakodowała, że to chłopiec i czasem pyta, jak się czują jej dziewczynki...
Powiem Wam, że nie wiem, na co się zdecydować. Z jednej strony chciałabym spróbować sn, z drugiej cc dla Małego chyba bezpieczniejsza. Liczyłam, że lekarz powie: "rodzi Pani tak", a on powiedział, że w związku z in vitro i rekomendacją PTG to ja muszę wybrać na co jestem gotowa. Za miesiąc mam jeszcze kontrolną wizytę u okulisty, zobaczymy co z moim ciśnieniem w oku. Sprawdzimy czy Mały się odwróci i wtedy zdecyduję.
Kasia, tłuścioszka będzie miała moja przyjaciółka. Jest 2,5 tygodnia za nami, a Pola waży mniej więcej tyle, co mój Staś :)

Tyle ze tkanka tluszczowa u plodu to od 24 tyg [emoji12]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Tyle ze tkanka tluszczowa u plodu to od 24 tyg [emoji12]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, wiem- tylko żartowałyśmy z tą kluseczką. Moja przyjaciółka jest po prostu wysoka, jej mąż też i prawdopodobnie stąd Mała jest większa niż płód na tym etapie. Inna rzecz, że z dokładnością tych pomiarów też różnie bywa. Córka kuzyna wg USG ważyła ponad 3kg, a urodziła się mając 2,3 kg.

reklama
Strawbelko dobrze ze z Tobą i z malutkim wszystko dobrze teraz , ciesze się ze się odezwałaś Kochana pisz każda rada jest bezcenna :)

Do góry