reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My już po wizycie. Staś na 100 % jest Stasiem, pięknie dziś pokazał siusiaka :-) Ma 413g. Dobrze się rozwija, ułożył się poprzecznie. Mam podjąć decyzję jak chcę rodzić, wybór należy do mnie. Ginekologicznie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko wyniki krwii spadły- nadal są w normie, ale niższe niż ostatnio. Dostałam tabletki z żelazem i muszę jeść więcej mięsa, bo trochę je wyeliminowałam.
Mam też skierowanie na glukozę. Kolejna wizyta 29 stycznia.

Acha dziękuję za odpowiedź;)no mi tez parę rzeczy się tam podoba a spoko ze uprzedzilas , będę miała na uwadze

Zrobilam dzis awanture i okazalo sie, ze maja pieniadze i to od kilku dni. Jakbym sie nie upomniala to nie wiem ile to by jeszcze trwalo. Naprawde mam nadzieje, ze produkty maja lepsza jakosc niz obsluga klienta :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My już po wizycie. Staś na 100 % jest Stasiem, pięknie dziś pokazał siusiaka :-) Ma 413g. Dobrze się rozwija, ułożył się poprzecznie. Mam podjąć decyzję jak chcę rodzić, wybór należy do mnie. Ginekologicznie wszystko ok, szyjka długa, zamknięta, tylko wyniki krwii spadły- nadal są w normie, ale niższe niż ostatnio. Dostałam tabletki z żelazem i muszę jeść więcej mięsa, bo trochę je wyeliminowałam.

Super, ze wszytsko dobrze. Moze sie jeszcze przekreci glowka w dol. Czy moze chcesz miec cesarke na zyczenie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo to wazy podobnie do mojej...musze ja przeprosic ze nazwalam ja tluscilla :)...i co zastanawialas sie nad porodem? Cc czy sn? Super ze ze stasiem wszystko dobrze...maz pewnie spokojny ze to 100% chlopak :)

Mąż zachwycony :) Teściowa nadal nie zakodowała, że to chłopiec i czasem pyta, jak się czują jej dziewczynki...
Powiem Wam, że nie wiem, na co się zdecydować. Z jednej strony chciałabym spróbować sn, z drugiej cc dla Małego chyba bezpieczniejsza. Liczyłam, że lekarz powie: "rodzi Pani tak", a on powiedział, że w związku z in vitro i rekomendacją PTG to ja muszę wybrać na co jestem gotowa. Za miesiąc mam jeszcze kontrolną wizytę u okulisty, zobaczymy co z moim ciśnieniem w oku. Sprawdzimy czy Mały się odwróci i wtedy zdecyduję.
Kasia, tłuścioszka będzie miała moja przyjaciółka. Jest 2,5 tygodnia za nami, a Pola waży mniej więcej tyle, co mój Staś :)

Ja tez juz po wizycie. Pomierzyl dr malutka, ma 2780 i inne pomiary tez akuratne. Szyjka nic sie nie zmienia, tazke jeszcze pochodze. Pytalam na jaki porod sie nastawiac powiedzial ze
SN. Powiedzial ze cukrzyca, in vitro i nieplodnosc w wywiadzie sa powodem do rozpatrzenia cc, ale cala reszta jest ok i ze w szpitalu w razie co podejma decyzje. Takze nastawiam sie na naturalny porod. A z usg wychodzi mi termin 31.01. czyli trzy dni wczesniej.

Mąż zachwycony :) Teściowa nadal nie zakodowała, że to chłopiec i czasem pyta, jak się czują jej dziewczynki...
Powiem Wam, że nie wiem, na co się zdecydować. Z jednej strony chciałabym spróbować sn, z drugiej cc dla Małego chyba bezpieczniejsza. Liczyłam, że lekarz powie: "rodzi Pani tak", a on powiedział, że w związku z in vitro i rekomendacją PTG to ja muszę wybrać na co jestem gotowa. Za miesiąc mam jeszcze kontrolną wizytę u okulisty, zobaczymy co z moim ciśnieniem w oku. Sprawdzimy czy Mały się odwróci i wtedy zdecyduję.
Kasia, tłuścioszka będzie miała moja przyjaciółka. Jest 2,5 tygodnia za nami, a Pola waży mniej więcej tyle, co mój Staś :)

Tyle ze tkanka tluszczowa u plodu to od 24 tyg [emoji12]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Tyle ze tkanka tluszczowa u plodu to od 24 tyg [emoji12]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, wiem- tylko żartowałyśmy z tą kluseczką. Moja przyjaciółka jest po prostu wysoka, jej mąż też i prawdopodobnie stąd Mała jest większa niż płód na tym etapie. Inna rzecz, że z dokładnością tych pomiarów też różnie bywa. Córka kuzyna wg USG ważyła ponad 3kg, a urodziła się mając 2,3 kg.

reklama
Strawbelko dobrze ze z Tobą i z malutkim wszystko dobrze teraz , ciesze się ze się odezwałaś Kochana pisz każda rada jest bezcenna :)

Do góry