reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Moje dzisiejsze przypadkowe zakupy.
Oczywiscie kolory na zywo inne, mam kijowy aparat w tel. Czapeczka bardzo ciemny braz.
1477481686781.jpg
1477481692001.jpg
1477481696316.jpg
1477481701051.jpg

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477481686781.jpg
    1477481686781.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 303
  • 1477481692001.jpg
    1477481692001.jpg
    65,5 KB · Wyświetleń: 307
  • 1477481696316.jpg
    1477481696316.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 308
  • 1477481701051.jpg
    1477481701051.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 304
Strawbelka faktycznie co do prychodni tzn lekarza i poloznej to pediatra i oddzialowa chcieli miec potwirdzenie. Dostalam 2 kartki-1 to z wyborem poloznej i 2 to z wyborem lekarza dla dzieci. Musza byc podpisy i pieczatki. Tyle ze ja na Patologii Noworodka tak mialam. Bez tego faktycznie brak wypisu.
To ciekawe jak ja to w swieta zalatwie[emoji15]

Ja mam polozna ze szkoly rodzenia i ona jest z Katowic i w Katowicach w szpitalu pracuje. Fajnie ze ja im w szpitalu jakas kartke podbije ktora mi dadza, ciekawe jakim cudem, gdzie ja bede tej poloznej w swieta szukac.

Musze sie dowiedziec jak to prawnie wyglada.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nadal nie w szpitalu. Powiedzieli na oddziale ze do niedzieli nie mam co liczyć. . Do swojego gin nie mogę. Się dodzwonić gdzie wyjechał do pt. Wiec leze i czekam ci się wydarzy.
Co do przychodni to mówili na szkole rodzenia ze trzeba podav przychodnie. Nawet jakakolwiek bo muszą gdzieś wysłać papiery. Przychodnie można zmienić bezpłatnie 3 razy w ciągu roku. Dlatego warto się zapisać na szkole.rodzenia bo tam o rodzeniu to malo się mówi paradoksalnie :) a można dowiedzieć się sporo innych rzeczy
Pisanka trzymam kciuki nadal!!!! Odpoczywaj jak najwięcej :*

Dziewczyny wiem ze ostatnio o tym bylo, ale przypomnijcie ile razy sie robi te allo przeciwciala do grupy krwi?
Ja robilam jakos na poczatku ciazy i na wczorajsza wizyte tez robilam i dr mowi ze jeszcze przed porodem bedziemy powtarzac. Ale po co??? To przeciez sie nie zmienia. Hm...moglam spytac dr. wczoraj.

Przeciwciała robi się wtedy kiedy masz grupę 0rh - a partner ma + tak było by najmniej w moim przypadku. Zestawienie konfliktowe. I później sprawdza się jaka grupę krwi ma dziecko , jeżeli + to dostajesz zastrzyk z immunoglobuliny po porodzie, a jak - to nie musisz. U mnie było tak że ja mam 0rh-, mąż ma Arh+ , a mały ma Arh- więc nie musiałam dostawać zastrzyku

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

A tak wogole, zaraz sie dowiem z pewnego zrodla jak to wyglada. Bo wiem ze nie maja prawa zatrzymywac w szpitalu jak sie nie zadeklaruje poloznej i przychodni. Oni chca miec tylko porzadek w papierach i wymuszaja bo bazuja na niewiedzy pacjentow.

No i juz wiem. Nie ma obowiazku zeby deklarowac i nie moga zatrzymac w szpitalu. Jak tak zrobia, to pisze sie papier ze wychodzi sie na wlasne zadanie i poprostu wychodzi sie ze szpitala, bo szpital to nie wiezienie.

Tequila, bylam dzis w lumpie i mialam juz w rece ten kombinezon co Ty ostatnio kupilas, ten bialy z uszkami i gwiazdkami. Ale ostatecznie odlozylam, bo nie moglam sie zdecydowac, bo on chyba jest dziewczecy, jakos nie pasowal mi dla chlopca.
Na bank to ten sam, gwiazdki na guzikach, pikowany. U mnie 35 zeta kosztowal.

reklama
No i juz wiem. Nie ma obowiazku zeby deklarowac i nie moga zatrzymac w szpitalu. Jak tak zrobia, to pisze sie papier ze wychodzi sie na wlasne zadanie i poprostu wychodzi sie ze szpitala, bo szpital to nie wiezienie.

Od wczoraj próbuje Ci to uświadomić :p

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry