reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny juz kiedys pytalam ale zadna nie odpisala.
Jak mi maly sie wietci w brzuchu to czasem cos strzela, teraz strzelilo 3 razy, to jakby 2 koraliki uderzyly o siebie albo jakby ktos lamal galazki, taki dzwiek.
Macie cos takiego??? Bo ja sie boje ze cos zlego sie malemu dzieje.

Wlasnie 4 raz strzelilo. Oszaleje bo sie boje.

Dzwiek pochodzi z tego miejsca gdzie akurat sie maly wypina i rusza.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie pomogę bo nigdy czegoś takiego nie miałam, kurczę i tez nie słyszałam o takim strzelaniu :/

reklama
Dziewczyny, a jak wyglada procedura zapisania dziecka do przychodni i pediatry?
Bo ze szpitala nie wypuszcza jak sie nie zadeklaruje lekarza i przychodni.
Wiec mam im w szpitalu podac adres przychodni i lekarza ktorego wybralam?
Czy jak sie dziecko urodzi to maz musi leciec do przychodni, zapisac dziecko i dopiero do szpitala z ta informacja ze dziecko tam zapisane?

Mi tez wczoraj koleżanka mowila ze w szpitalu trzeba podać adres przychodni i tam szpital wysyła dokumenty

Dziewczyny, a jak wyglada procedura zapisania dziecka do przychodni i pediatry?
Bo ze szpitala nie wypuszcza jak sie nie zadeklaruje lekarza i przychodni.
Wiec mam im w szpitalu podac adres przychodni i lekarza ktorego wybralam?
Czy jak sie dziecko urodzi to maz musi leciec do przychodni, zapisac dziecko i dopiero do szpitala z ta informacja ze dziecko tam zapisane?

Nie ma obowiązku wybrania lekarza i przychodni przed narodzinami i podawania takich danych w szpitalu, masz na to czas po urodzeniu, ważne żeby było to w przeciągu 6 tygodni żeby można było zaszczepić dziecko, po urodzeniu możesz zgłosić telefonicznie urodzenie dziecka w przychodni

Dziewczyny, HELP, co na mdłości ??? Dzis zaczęłam 13 tydzien, juz kilka dni miałam spokój, myslalam ze minęło, ale w sumie do tej pory radziłam sobie z tym jakoś i przechodziło. Dzis od popołudnia jest masakra. Pije wlasnie napar z imbiru , z cytryna i miodem, gdzies chyba mi sie rzuciło w oczy, ze pomaga podobno, póki co mi nie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ma obowiązku wybrania lekarza i przychodni przed narodzinami i podawania takich danych w szpitalu, masz na to czas po urodzeniu, ważne żeby było to w przeciągu 6 tygodni żeby można było zaszczepić dziecko, po urodzeniu możesz zgłosić telefonicznie urodzenie dziecka w przychodni
Wiem ze nie ma obowiazku, ale nie chca wypuszczac ze szpitali dziecka jak nie zadeklaruje sie przychodni.

Wiem ze nie ma obowiazku, ale nie chca wypuszczac ze szpitali dziecka jak nie zadeklaruje sie przychodni.

No co ty, pierwsze słyszę, skoro nie ma takiego obowiązku to nie mogą nakazać ci niczego a już na pewno nie mogą dziecka zatrzymać w szpitalu, przecież równie dobrze możesz mieć lekarza który prywatnie będzie przychodził do domu

No co ty, pierwsze słyszę, skoro nie ma takiego obowiązku to nie mogą nakazać ci niczego a już na pewno nie mogą dziecka zatrzymać w szpitalu, przecież równie dobrze możesz mieć lekarza który prywatnie będzie przychodził do domu
No to u mnie w szpitalu tak ponoc jest, bo jak lezalam ostatnio jak mialam histeroskopie, to ciezarne, te ktore rodzily tak mowily.

Tequila, gdzie jest napisane, ze nie ma takiego obowiazku? Bo mi kazdy to mowi ale juz nie powie gdzie tak jest napisane.

No i rzeczywistosc wyglada inaczej, bo w szpitalach wlasnie mowia ze nie wypisza dziecka jak nie zadeklarujesz przychodni. I to nie tylko u mnie tak jest, bo na forach tez o tym pisaly dziewczyny.

Dziewczyny, HELP, co na mdłości ??? Dzis zaczęłam 13 tydzien, juz kilka dni miałam spokój, myslalam ze minęło, ale w sumie do tej pory radziłam sobie z tym jakoś i przechodziło. Dzis od popołudnia jest masakra. Pije wlasnie napar z imbiru , z cytryna i miodem, gdzies chyba mi sie rzuciło w oczy, ze pomaga podobno, póki co mi nie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety ja nie znalazłam na to lekarstwa , mialam mdłości do 12 tygodnia dzien w dzień od rana do nocy:/ tez próbowałam imbiru ale nie dzialal :/

reklama
No to u mnie w szpitalu tak ponoc jest, bo jak lezalam ostatnio jak mialam histeroskopie, to ciezarne, te ktore rodzily tak mowily.

Może i pytają czy masz już wybranego lekarza bo wtedy mogą dokumenty przesłać ale nie sądzę by dziecko było kartą przetargowa "dziecko za nazwisko lekarza ":p dopytaj jeszcze, zadzwoń do szpitala
A masz już wybranego lekarza?albo przynajmniej przychodnie?jakieś opinie?

Do góry